Povežite se s nama

U fokusu

Većinom glasova prihvaćena nagodba, Budimo grad protiv, a Čehokovi se nisu pojavili

Objavljeno:

- dana

Većinom glasova prihvaćen je Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na sklapanje Ugovora o nagodbi između Grada Varaždina i PRVI FAKTOR d.o.o. u likvidaciji, T&H invest d.o.o., VADOM ULAGANJA d.o.o., VIS PROMOTEX d.o.o., JU „Gradski stanovi“ i Varkom d.d.

Protiv su glasali jedino vijećnici Budimo grad, dok Čehokovi nisu bili prisutni. Nezavisni Davor Patafta bio je suzdržan.

Prvo se vijećnicima obratio gradonačelnik Neven Bosilj koji je istaknuo važnost da se napokon riješe problemi stari više od desetljeća.

Na dan 31. ožujka dug Grada prema T&H Investu iznosio je gotovo 140 milijuna kuna. Ovom nagodbo Grad će isplatiti 16,8 milijuna kuna.

TH Invest: Dug Grada Varaždina iznosi 130 milijuna kuna, pristali smo na 16,8 milijuna i povrat zemljišta

HDZ-ov Damir Habijan je pak podsjetio da je njegova stranka, za razliku od Reformista, SDP-a, Budimo grad, istog stava po pitanju nagodbe.

– Drago mi je da je gradonačelnik rekao da je shvatio da je nagodba pravi put. Dojam je da je sad malo dosadno, nema prosvjeda, prijetnji rajčicama i jajima. I to je razlika na protekle dvije rasprave o nagodbama – podsjetio je Habijan. Pritom je napomenuo i kako bi, ukoliko se nagodba ne bi donijela, za pet godina dug Grada iznosio preko 160 milijuna kuna, za deset godina preko 190 milijuna kuna.

– Treba preuzeti odgovornost i sad je ključni trenutak. Možda je i Petrić trebao biti stranka nagodbe – rekao je Habijan misleći na sudske postupke koje je Petrić vodio u ime Grada Varaždina.

– Habijan sanja. Iz svih sporova gdje je moj ured zastupao Gradu dolaze novci – ustvrdio je Petrić.

– Da vas sanjam, to bi bila noćna mora – odgovorio mu je Habijan.

Otrovne strelice na relaciji HDZ – Budimo grad poletjele su još nekoliko puta tijekom rasprave.

– Nije vas omelo da uzmete od Grada Varaždina preko 4 milijuna kuna, od varaždinske bolnice više od milijun kuna – poručio je, među ostalim, Habijan Petriću.

Tijekom rasprave govorio je i gospodarstvenik i gradski vijećnik DavorPatafta.

– Sad govorim kao gradski vijećnik i osoba koja ima odgovornost prema građanima. Drago mi je da gradonačelnik i sam rekao da je bivši gradonačelnik bio na dobrom putu. Drago mi je da se ovo ne pretvara u neku novu trakavicu i ovo je veliki iskorak na varaždinskoj političkoj sceni. Napravljen je veliki temelj za rješavanje problema baliranog otpada, što je još kompleksnija tema – rekao je Patafta. Podsjetio je i kako je Gradu bilo ponuđeno da postane suvlasnik MBO-a u 25 posto udjela, kao i da je T&H invest još 2014. godine prodao MBO postrojenje, zajedno sa ugovorom, izašao iz vlasništva zbog destrukcija koje su bile javno poznate.

U fokusu

Iz Grada otkrili kakva sudbina čeka skulpture redovnika koje je naručio Čehok

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je odgovore na vijećnička pitanja od prošle sjednice Gradskog vijeća. Među ostalim, napokon je poznata informacija što će biti sa skulpturama redovnika u Parku Ivana Pavla II., koji su dobili nacionalnu prepoznatljivost nakon što je prošle godine zbog njih izbila mini afera.

Što Grad planira sa skulpturama zanimalo je vijećnika Ivana Obadića.

Bosilj: Spomenik redovnicima stajao je 345.000 kuna, a rješenje je potpisano tri dana prije drugog kruga izbora

– Grad Varaždin će u narednom razdoblju ukloniti skulpture budući da ih sam autor do sada nije uklonio, iako je od strane Grada, odnosno odvjetničkog ureda koji zastupa Grad Varaždin, zahtjev upućen još u listopadu 2021. godine. Nakon što Grad ukloni skulpture sa lokacije u Parku Ivana Pavla II. iste će biti stručno uskladištene do pravnog razrješenja situacije koja je nastala sklapanjem Ugovora o izradi i postavi skulpture ,,Crkveni redovi Varaždina” odnosno isporukom skulptura koje nisu izrađene od ugovorenog materijala zbog čega je autor skulptura obaviješten o pokretanju postupka raskida Ugovora – odgovorili su iz Grada Varaždina.

Podsjetimo, Grad je odlučio ukloniti skulpture nakon što je sudsko vještačenje utvrdilo da nisu izrađeni od dogovorenog materijala. Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj tada je rekao da su skulpture stajale 345.000 kuna, a rješenje je potpisano tri dana prije drugog kruga izbora

Međutim, do sada iz Proračuna Grada Varaždina nisu isplaćena sredstva vezano uz izradu skulptura odnosno vezano uz Ugovor o izradi i postavi skulptura ,,Crkveni redovi Varaždina“.

U Gradu ističu i da se u međuvremenu javio autor Nikola Šanjek s prijedlogom mirnog rješavanja spora.

Spomenimo i da jedna skulptura podsješća na bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka, koji ih je i naručio.

Nastavite čitati

U fokusu

Pronađite posao po mjeri u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Eko Taxi d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Vozač (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Potpune prijave poslati putem linka  najkasnije do 01.08.2022.

KTC d.d. zapošljava na radnom mjestu Prodavač na odjelu tehnike (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Potrebno radno iskustvo od jedne godine. Prijave poslati putem linka do 12.07.2022.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Proizvodno – transportni radnik (m/ž). Mjesto rada Novi Marof. Nudimo regres, božićnicu, uskrsnicu, plaćen sistematski pregled jednom godišnje, Multisport karticu. Prijave poslati putem linka do 08.07.2022.

Ivančica d.d. zapošljava na radnom mjestu Asistent u marketingu (m/ž). Mjesto rada Ivanec. Traži se osoba sa dobrim komunikacijskim i organizacijskim sposobnostima. Prijave poslati putem linka do 06.07.2022.

Radio Sjeverni.FM traži djelatnika na radnom mjestu Voditelj/voditeljica programa (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Tražimo radijskog voditelja sklonog timskom i kreativnom radu te dinamičnoj radnoj atmosferi. Prijave poslati putem linka do 01.07.2022.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Vozač (m/ž). Mjesto rada Čakovec . Potpune prijave poslati putem linka  najkasnije do 01.08.2022.

Autokuća Gašparić d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Asistent u odjelu postprodaje (m/ž). Mjesto rada Čakovec.Iskustvo rada u servisu, prednost iskustvu povezanom s vozilima i strojevima. Prijave poslati putem linka do 14.07.2022.

PERUTNINA PTUJ – PIPO d.o.o. za proizvodnju i trgovinu zapošljava na radnom mjestu Kontrolor/kontrolorka kvalitete u industriji mesa. Mjesto rada Čakovec. Nudimo isplatu božićnice, regresa i ostalih prigodnih nagrada. Prijave poslati putem linka do 04.07.2022.

KTC d.d. zapošljava osobu na radnom mjestu Konobar (m/ž). Mjesto rada Prelog. Prijave poslati putem linka najkasnije do 05.07.2022.

TOPLICE SVETI MARTIN društvo s ograničenom odgovornošću za revitalizaciju i rekreaciju zapošljava na radnom mjestu Radnik/ca na održavanju tehničkih postrojenja. Mjesto rada Toplice Sveti Martin. Odgovoran je za pravovremeno, pravilno i kvalitetno izvršavanje poslova i delegiranih zadataka. Prijave poslati putem linka do 15.07.2022.

Više poslova potražite klikom na link i pretražite trenutno raspoložive radne pozicije za prijavu. Sretno u potrazi!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje