Povežite se s nama

Sport

Vedran Sraga i Iva Risek ponovo na svjetskom juniorskom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

SPORTSKI PLES

Narednog vikenda u nedjelju 12. srpnja članovi Sportskog plesnog kluba „Varaždin“ i hrvatski državni juniorski reprezentativci Vedran Sraga i Iva Risek nastupiti će na još jednom svjetskom juniorskom prvenstvu u sportskim standardnim plesovima kao hrvatski državni juniorski prvaci i predstavnici HSPS-a (Hrvatskog sportskog plesnog saveza) koje će se održati u talijanskom gradu Riminiju u organizaciji Svjetske sportsko plesne federacije WDSF-a (World Dance Sport Federation).

 

Za Ivu i Vedrana ovo će biti 16. po redu elitno sportsko plesno natjecanje. Ovaj najtrofejniji sportski plesni par SPK „Varaždin“ i najtrofejniji kadetski i juniorski sportski plesni par u povijesti HSPS-a do sada je branio boje Republike Hrvatske u kategoriji kadeta i juniora na ukupno 9 svjetskih i 6 europskih prvenstava postigavši na istima također najbolje kadetske i juniorske rezultate u povijesti sportskog plesa u Hrvatskoj.

Podsjetimo se da su Iva i Vedran u travnju ove godine u Moldaviji (Chisinau) osvojili 13. mjesto na juniorskom europskom prvenstvu u standardnim plesovima. Također aktualni rezultat koji drže je i 13. mjesto na svjetskom juniorskom prvenstvu u kombinaciji standardnih i latinsko američkih plesova iz listopada 2014. Latvija (Riga), kao i polufinale te 7. mjesto na prvenstvu Europe u kombinaciji standardnih i latinsko američkih plesova iz travnja 2014. godine Rusija (Moscow).

Tim odličnim rezultatima na europskim i svjetskim sportsko-plesnim borilištima naravno prethodila su i brojna prvenstva Republike Hrvatske u organizaciji HSPS-a (Hrvatskog sportskog plesnog saveza) koja se odražavaju tri puta godišnje u tri različite sportsko-plesne discipline: standardni plesovi (engleski valcer, tango, bečki valcer, slow fox i quick step), latinsko-američki plesovi (samba, cha cha cha, rumba, paso doble i jive) te u kombinaciji standardnih i latinsko-američkih plesova.

Vedran i Iva ponosni su nosioci 18 naslova prvaka Republike Hrvatske od 2009. godine pa nadalje, od kada nastupaju zajedno kao sportsko-plesni par, dok je Vedran sveukupno sa Ivom i svoje dvije prijašnje plesne partnerice (Sara Miladinović i Anja Topolovec) osvojio nevjerojatnih 29 naslova prvaka Republike Hrvatske, što je dakako rekord unutra HSPS-a i sportskog plesa u Hrvatskoj.

 

27. lipnja u Sesvetama ovaj uspješan sportsko-plesni par osvojio je svoju posljednju titulu juniorskih prvaka Republike Hrvatske u nikad jačoj konkurenciji odličnih plesnih parova  i to u kombinaciji sportskih standardnih i latinsko američkih plesova – najtežoj sportko-plesnoj disciplini. Osvajanjem navedene titule prvaka RH, Iva i Vedran ostvarili su pravo nastupa na još jednom svjetskom i europskom juniorskom prvenstvu u istoj disciplini (kombinacija) kao predstavnici Republike Hrvatske, a koja će se održati krajem godine.

 

Početkom iduće 2016. godine Iva i Vedran prelaze u elitnu kategoriju odraslih (19. godina i stariji) čime se opraštaju od kategorije juniora, no do tada nadamo se i dalje odličnim rezultatima ovog uspješnog plesnog para sa europskih i svjetskih sportsko-plesnih podija.

Izvor:
Foto:

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Sport

Filip Ude u finalu Europskog prvenstva u Riminiju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od šestorice hrvatskih predstavnika na Europskom prvenstvu u Riminiju finala su uspjeli izboriti Tin Srbić na preči i Filip Ude na konju s hvataljkama.

Najbolji u kvalifikacijama na preči bio je Ukrajinac Ilija Kovtun s ocjenom 14.600.

Posljednji od hrvatskih predstavnika danas nastupao je najstariji među njima – Filip Ude. Od početka do kraja vježba je jednostavno tekla bez pogrešaka. Izvedba je bila sjajna i zasluženo visoka ocjena – 14.766. Ude je zauzeo četvrtu poziciju.

– Izdržao sam pritisak, bilo je teško, borim se s duplo mlađim dečkima. Sa skoro 38 na leđima sam dobio tako visoku ocjenu. Napravio sam najbolju vježbu ove godine, bolju nego i na podijum treningu. Ponosan sam na sebe i sretan, nadam se da će u finalu sve ispasti onako kako treba – rekao je Ude, a piše Hrvatski gimnastički savez.

Finala po spravama slijede u petak (parter, konj s hvataljkama, karike) i subotu (preskok, ruče, preča) uz izravne prijenose na Drugom programu Hrvatske televizije. Prijenos u petak počinje u 17.55, a u subotu u 16.25.

U Riminiju se istovremeno održava i Europsko juniorsko prvenstvo. U kvalifikacijama će sudjelovati pet hrvatskih reprezentativaca: na parteru će nastupiti Teo Bartolec (GK Vindija), Branimir Udovičić (GK Split) i Filip Perestegi (GK Novi Zagreb), na konju s hvataljkama Tomislav Pavić (GK Salto Zadar), a na preči Niko Nevešćanin (GK Salto Zadar).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje