Povežite se s nama

Život i društvo

Veleposlanica Švedske u Hrvatskoj Diana Helen Madunic u srijedu gostuje na Sveučilištu Sjever

sveučilište sjever

Objavljeno:

- dana

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, ove srijede, 6. studenoga, gostovat će veleposlanica Kraljevine Švedske u Hrvatskoj Nj. E. Diana Helen Madunic, u svrhu upoznavanja s radom Sveučilišta Sjever.

Veleposlanica će tom prilikom održati predavanje naziva „Contemporary Sweden including educational system“, u dvorani 110_UNIN, s početkom u 15:30. Predavanje će biti održano na engleskom jeziku, a dobrodošli su svi Studenti Sveučilišta Sjever.

Prije predavanja, veleposlanica će održati sastanak s Upravom Sveučilišta u svrhu upoznavanja i uspostave suradnje sa Sveučilištem Sjever. Osim sastanka, razgledat će prostorije Sveučilišta te se više upoznati s konceptom rada na Sveučilišta Sjever.

Dodajmo da je veleposlanica Švedske u Hrvatskoj na dužnost stupila 7. rujna 2018. godine. Prije dolaska u Zagreb bila je veleposlanica za područje korporativne društvene odgovornosti u švedskom Ministarstvu vanjskih poslova.

Bila je i voditeljica Odjela za vanjske poslove EU-a i Ured premijera, uključujući razdoblje švedskog predsjedanja Europskom unijom 2009. godine. Obnašala je i dužnost savjetnika u najvećem predstavništvu Švedske u inozemstvu: stalnom predstavništvu Švedske pri Europskoj komisiji u Briselu, a radila je i na poziciji koordinatora političkog direktora Kabineta ministra za vanjske poslove.

Diplomirala je političke znanosti na Sveučilištu Goteborg i javno međunarodno pravo s fokusom na ljudska prava na Sveučilištu Abo Akademi u Finskoj.

Život i društvo

Igračke iz Vinice otišle bolesnoj djeci u KBC-u Zagreb

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dječji vrtić Vinica je u suradnji s roditeljima, na inicijativu gospođe Matijašec, majke djevojčice oboljele od spinalne mišićne atrofije, polaznice vrtića organizirao prikupljanje igračaka za KBC Zagreb.

“Igračkom do dječjeg osmjeha” je projekt koji traje već neko vrijeme i pokazalo je pozitivne rezultate. Dolaskom u bolnicu dijete bira doniranu igračku koja mu umanjuje prisutan stres i barem nakratko usreći dijete.

Ovim projektom igračke su izmamile osmjeh na mnoga dječja lica, zahvaljujući voditeljici projekta Bernardici Pavić Pračić.

Ovo je pravi primjer da onaj koji ima ljubavi u sebi ima uvijek nešto za darovati, a roditelji djece polaznika vrtića Vinica to su pokazali svojim djelima. Cilj ove hvalevrijedne akcije bio je potaknuti djecu na darivanje, osvijestiti kod njih važnost pomaganja jedni drugima, te razvijati empatiju.

– Zahvaljujemo svima koji su se na bilo koji način uključili u akciju, a za prijevoz do Zagreba hvala gospodinu Božidaru Šipek. Svaki izmamljen dječji osmjeh naš je uspjeh – poruka je organizatora.

Nastavite čitati

Život i društvo

Akcija “Alkohol” za vikend na području Varaždina i Novog Marofa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom noći s petka na subotu, 28./29. siječnja, provodit će se operativna akcija „Alkohol“ na području Policijske postaje Novi Marof, a tijekom noći sa subote na nedjelju, 29./30. siječnja, na području Postaje prometne policije Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje