Povežite se s nama

U fokusu

Velika tvrtka iz malih Pušćina osvaja niz prestižnih nagrada

Objavljeno:

- dana

USPJESI

Bernarda Cecelja i njezina velika tvrtka iz malih Pušćina dobitnici su nagrade “Stvaratelji za stoljeća”, dodjeljivane u vrijeme održavanja Regionalnog summita poduzetnika Jugoistočne Europe “300 najboljih”, održanom proteklog vikenda u Dubrovniku.

Ova prestižna nagrada dodjeljuje se tvrtkama najzaslužnijima za razvitak poduzetništva na području Jugoistočne Europe. Tako će se na polici u tvrtki Bernarda d.o.o. morati naći mjesta za još jednu od mnogobrojnih nagrada. Nema toga sajma, konferencije, summita… s kojeg se Bernarda ne vrati s nekim od priznanja. Uglavnom ne samo s jednim.

 

Dubrovačko događanje na jednom je mjestu okupilo predvodnike poduzetništva u Jugoistočnoj Europ

– Cilj nagrade „Stvaratelji za stoljeća“, osim odavanja priznanja najboljima, jest i skretanje pozornosti na velike vizionare, na lidere sutrašnjice čiji je rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultat, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme, moglo se čuti prilikom dodjele nagrade.
Također je naglašena promocija značaja poduzetništva za sveukupni društveni razvoj te iznalaženje novih načina doprinosa razvoju poduzetništva.

 

“300 najboljih”

Summit “300 najboljih” kulminacija je svih događanja koja direktno ili indirektno doprinose razvoju i kreiranju pozitivne slike o poduzetništvu.

Tako su predstavnici oko 120 tvrtki dva dana razgovarali o budućnosti poduzetništva te mogućnostima njegovog unapređivanja. Nakon konstruktivnih rasprava usvojen je tekst Povelje za razvitak poduzetništva. Ova će Povelja predstavljati osnovu buduće promocije interesa i ciljeva poduzetnika na prostoru Jugoistočne Europe.
Dubrovačko događanje na jednom je mjestu okupilo predvodnike ekonomskog i društvenog razvitka, koje u ekonomski sistem unose veliku količinu vlastite energije, stvaralačke kreativnosti te znanja, talenta i liderskih sposobnosti – kako bi druge motivirali na stvaralački rad.

– Ideje i akcije poduzetnika predstavljaju temeljni generator svakog ekonomskog razvoja, pri čemu se nesebično i vizionarski stvara okvir za sveukupan društveni napredak i socijalnu stabilnost, rečeno je na summitu.

 

“Cilj nagrade „Stvaratelji za stoljeća“, osim odavanja priznanja najboljima, jest i skretanje pozornosti na velike vizionare”

Bernarda Cecelja jedna je od svega četiri dobitnika nagrade iz Hrvatske – Sretna sam zbog nagrade. Iako je to nagrada za životno djelo u poduzetništvu, ne osjećam da sam na kraju svog životnog “mandata”, već u zrelom dobu poslovanja. Mnogi su planovi još preda mnom. S ovom se nagradom ne osjećam na kraju nego na početku nečeg novog, rekla je Bernarda Cecelja, koja je, uobičajeno, unatoč napornom putovanju, u ponedjeljak ujutro bila za svojim radnim stolom.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Narančasto upozorenje Meteoalarma i za sjever Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas i sutra, 22. i 23. lipnja, narančasto upozorenje zbog toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.

Za danas, 22. lipnja, izdano je narančasto upozorenje za Slavoniju. Očekuje se maksimalna temperatura 33 do 37 °C. Za ostatak zemlje izdano je žuto upozorenje zbog vrućine.

Za sutra, 23. lipnja, za većinu zemlje izdano je narančasto upozorenje zbog vrućine. Očekuju se maksimalne temperature 33 do 36 °C. Narančasta je i zona oko Zagreba, u koju spadaju Varaždinska i Međimurska županija.

Narančasto znači da se očekuju toplinski valovi s temperaturama višim od 36 °C.

Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

“Gorjet” će cijela Hrvatska.

Nastavite čitati

U fokusu

Upozorenje DHMZ-a: budite na oprezu zbog opasnosti od toplinskih valova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su upozorenje na toplinski val koji može djelovati na zdravlje.

Upozorenje na umjerenu opasnost od toplinskih valova na snazi je od danas, 20. lipnja, a od srijede, 23. lipnja, prijeti nam velika opasnost od toplinskih valova.

Upozorenje se, između ostalog, odnosi i na šire zagrebačko područje koje uključuje Varaždinsku i Međimursku županiju, a od sutra se ono odnosi na cijelu Hrvatsku.

Danas se očekuje maksimalna temperatura od 33 do 35 Celzijevih stupnjeva, a sutra od 34 do 36 stupnjeva.

– Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece – upozoravaju iz DHMZ-a.

DHMZ, 20.06.2021.

U zadnjem se desetljeću uočava trend porasta temperature u ljetnom razdoblju, što utječe na zdravstveno stanje milijuna ljudi.

Zbog toplinskih valova svijet već sada osjeća štetne učinke a oni će se vjerojatno i povećati. U Europi je zabilježen porast smrtnosti povezan s velikim vrućinama, a procjene ukazuju na vjerojatnost povećanja zdravstvenih rizika zbog toplinskih valova koji uzrokuju ozbiljne zdravstvene i socijalne posljedice.

Pravovremene preventivne mjere mogu smanjiti broj umrlih od toplinskih valova.

Neke od preporuka za zaštitu od velikih vrućina su: rashladite svoj dom i tijelo, pijte dovoljno tekućine, klonite se vrućine i pomozite drugima – posjetite obitelj, prijatelje i susjede koji većinu vremena provode sami i provjerite trebaju li pomoć.

Detaljnije preporuke, kao i preporuke što učiniti ako se osjećate loše, pogledajte ovdje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!