REZIME

Umjetnička organitacija Gllugl od srpnja se preselila na otok Vis, gdje će tijekom cijelog ljeta igrati predstave u gradovima Visu i Komiži.

Ali, prije odlaska na Jadran, u Glluglu su zbrojili rezultati sezone 2016./17.

Brojke pokazuju dobru sezonu. Odigrana je 101 izvedba, od toga njih 88 u vlastitoj produkciji te 13 gostujućih ansambala ili solista. Ostvareno je 25 gostovanja izvan Varaždina, od čega pet u inozemstvu: tri u Sloveniji te po jedno u BIH i Poljskoj. Četiri predstave odigrane su premijerno – “Kvadratura kruga”, “Minaluš”, “Hasanaginica” i “Dindim” – a jedna će biti izvedena pretpremijerno, “Cezar”.

Gllugl teatar sudjelovao je na tri festivala. S predstavom “Duga“ Dinka Šimunovića u režiji Tamare Kučinović na festivalu MESS Sarajevo; iz Sarajeva su se vratili s nagradom Mali MESS za najbolju predstavu za djecu. S istom predstavom su nastupili na Lutkarskoj reviji u Rijeci, dok je na Lutkovnem festivalu u Mariboru odigrana “Uspavanka za Bellu” u režiji Katarine Arbanas.

Umjetnička organizacija Gllugl u ovoj je sezoni surađivala i s varaždinskim HNK-om. Zajedno su odradili predstavu “Kvadratura kruga”.
Dobrih suradnji bilo je još: s Gradskim kazalištem Zorin dom iz Karlovca, Kazališnom družinom Pinklec iz Čakovca, SLG Celje i brojnim obrazovnim institucijama od vrtića do visokoškolskih ustanova.

Izvor:
Foto: RT

Komentari

Komentara