Povežite se s nama

Život i društvo

Veliki brat Victus dobio je mlađu, atraktivnu sestru Viki

Objavljeno:

- dana

OTVORENJE

Zatvaranje niza malih trgovina nije omelo supermarket Victus da učini upravo obrnuto – otvori svoju prvu “kvartovsku trgovinu”. Victus se ne boji za svoju Viki, kako je nazvana “mlađa sestra” velikog supermarketa u shopping centru Lumini. Jer, Victus se već dokazao kvalitetnim asortimanom. – Ovo je prvi market u Varaždinu i Hrvatskoj, ali sigurno ne i posljednji.

Planiramo otvoriti još 10-15 marketa u četiri županije, govori voditeljica marketinga Tea Novak, izmičući se brojnim kupcima koji su prvog dana došli ocijeniti novu trgovinu na površini od 250 kvadrata s oko 3,5 tisuće artikala. S obzirom na to da je razgledavanje završilo punim košaricama, očigledno je da Victus nije pogriješio ovim poslovnim potezom. Viki ih je kao pravi gostoljubivi domaćin počastio domjenkom s proizvodima iz vlastitog asortimana. – Baš su nas lijepo iznenadili. Dućan s kvalitetnim proizvodima je uvijek dobrodošao. Mirovina mi jest mala, ali ipak ne toliko da si ne bih mogla priuštiti kvalitetnu prehranu. Našla sam svoj dućan i nemam ga namjeru mijenjati, rekla nam je umirovljenica Marija iz susjedne zgrade u Supilovoj.

Prvo-kvaliteta

Za razliku od Victusa, u Vikiju su pojedini artikli striktno od jednog proizvođača – primjerice, pekarnica je isključivo Ekosova. Poslovna politika Victusa nije ići na jeftiniju cijenu na “račun” kvalitete. – Naše smo kupce naviknuli na visoke standarde po prihvatljivim cijenama, što su prepoznali i prihvatili. Uostalom, konstantni rast stalnih kupaca dokazuje da smo na dobrom putu. Da nije tako, ne bismo ni otvarali nove trgovine, kaže voditeljica.

 

Pojedini artikli striktno od jednog proizvođača – primjerice, pekarnica je isključivo Ekosova

Market Viki orijentiran je na susjede, na sve stalne kupce Victusa i one koji će to tek postati. Tko ubuduće želi bilo što iz asortimana omiljene mu trgovine, a nema vremena otići do Luminija, stvari iz asortimana supermarketa od sada može kupiti u dućanu “iza ugla”. – Imamo zaista dobre i vjerne kupce. Odlučili smo im doći u susjedstvo, veli Tea Novak. Isto kao što će kupci iz supermarketa u Luminiju moći u nedostatku vremena skoknuti do svog dućana u svakom trenutku, tako će zasigurno i oni koji će se tek upoznati s prodavaonicom skoknuti i do velikog supermarketa u Luminiju po kompletni špeceraj. Dobra poslovna politika, kojom će se svi imati priliku upoznati s Victusom i Vikijem.

Preglednost

Victus je, osim po svježini proizvoda i kvaliteti, poznat po još najmanje dvije stvari – interijeru i odjelu zdrave prehrane. Unutarnji dizajn Victusa, pa tako i Vikija, suvremeno je uređeni interijer čistih linija – proizvodi su na drvenim, a ne na aluminijskim policama i, što je najvažnije – preglednost je odlična. Victus, dakle i Viki, nisu pribjegli marketinškim trikovima da se mora prekopati cijeli market kako bi se našao traženi proizvod. Veliki natpisi i dobra preglednost već s ulaza upućuju kupca k traženom proizvodu. I ondje se zasigurno kupci neće sudarati dok prolaze trgovinom, jer na 250 kvadrata u Vikiju nisu štedjeli na prostoru za normalnu prohodnost kupaca.
Kupac neka se ne iznenadi ako ga u pekarnici posluži isti djelatnik ili mu na blagajni račun izda poznato lice iz Victusa. Zaposlenici će se, naime, u cilju stjecanja iskustva rada u maloj trgovini u susjedstvu, za razliku od velikog supermarketu, rotirati. – U marketu je odnos kupac-prodavač potpuno drukčiji od onoga u supermarketu. Svi su željni tog jednog domaćeg odnosa, u kojemu će prodavač znati koji, primjerice, kruh kupujete. U supermarketu se takve stvari ne očekuju. Vjerujte, možda zvuči banalno, ali to je kupcima zaista bitno. Ne osjećaju se totalno otuđeni. Mnogi od njih žive sami i naši prodavači su možda jedine osobe s kojima progovore koju riječ na dan, rekla nam je Tea Novak.

Sudeći prema otvorenju i veselom druženju kupaca koji su se, iako možda žive u istom kvartu godinama, tek sada upoznali, Viki je na pravom putu da, uz market s kvalitetnim proizvodima po pristupačnim cijenama, postane i svojevrsnim mjestom druženja. Mala, bezazlena trač partija i košarica puna kvalitetnih proizvoda – vrijeme za čas prođe. Spoj ugodnog s korisnim.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Sanirano klizište u Lepoglavskoj Vesi, investicija vrijedna 424.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Asfaltiranjem saniranog dijela lokalne ceste završili su radovi sanacije klizišta u Lepoglavskoj Vesi.

Riječ je o jednom klizišta na području Grada Lepoglave koja su unatrag nekoliko godina prouzročila brojna oštećenja na gradskoj komunalnoj infrastrukturi.

– Kontinuirano radimo na sanaciji klizišta koja su u velikom broju slučajeva, kao i ovo u Lepoglavskoj Vesi, oštetila cestovnu infrastrukturu onemogućivši građanima normalno kretanje. Na žalost, osim cestovne infrastrukture ugrozila su i pojedine obiteljske kuće. Za sanaciju klizišta Grad Lepoglava izdvaja značajna proračunska sredstva koja druge jedinice lokalne samouprave, koje nemaju problema s klizištima, ulažu u daljnji razvoj dok ih mi ulažemo kako bi, praktički, nešto vratili u stanje kakvo je bilo prije pojave oštećenja nastalih klizanjem tla. Unatoč tome, nastavljamo s njihovom sanacijom i to prvenstveno zbog potreba građana odnosno zadržavanja visokog komunalnog standarda na području Grada Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je s predsjednikom Mjesnog odbora Lepoglavska Ves Ivanom Dubovečakom i gradskim vijećnikom Milanom Pavlekovićem obišao završne radove sanacije klizišta u Lepoglavskoj Vesi.

Sanacija klizišta obuhvatila je potpunu rekonstrukciju oštećenog dijela zemljišta s postojećom cestom, postavljanje drenažnog sustava, izgradnju potpornog zida te asfaltiranje dijela sanirane lokalne ceste u dužini 65 metara. Radove je izvela tvrtka TTG iz Donje Višnjice.

Ukupan trošak radova, s PDV-om, iznosio je 423.970 kuna. Dio sredstava Grad Lepoglava je osigurao iz svog proračuna, a dio na natječaju Hrvatskih voda.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Ljubešćici pokrenut novi EU projekt „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Ljuba voda iz Ljubešćice 23. lipnja održana je početna konferencija ESF projekta „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“.

Okupljenim gostima, predstavnicima Općine Ljubešćica i KUD-a „Toplice“ te članovima KUD-a Ljuba voda, njihovim roditeljima i projektnim partnerima projekt su predstavile predsjednica KUD-a Danijela Barjaktarević i voditeljica projekta Simona Štriga.

Konferencija je održana u prostoru Protupožarnog centra u Ljubešćici.

Sudionici konferencije su upoznati s ciljem, svrhom i projektnim aktivnostima – književnim, tamburaškim i plesnim radionicama za djecu i mlade. Radionice su besplatne za sve polaznike i u cijelosti će se izvoditi online. Detaljni sadržaj svih radionica okupljenima su predstavili njihovi voditelji, Valentina Mikulčić, Robert Štorga i Tim Hrvaćanin.

Prvi desetodnevni ciklus tamburaških radionica kreće s provedbom već ovog ponedjeljka, 28. lipnja.

Projekt „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“ provodi Kulturno umjetničko društvo Ljuba voda u partnerstvu s Hrvatskim društvom inženjera geotehnike. Ukupna mu je vrijednost 487.121,54 kune, od čega 85 % sufinancira Europski socijalni fond, a 15 % državni proračun Republike Hrvatske. Provodi se od 24. ožujka 2021. godine i trajat će godinu dana. Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti 55 djece i mladih kroz sudjelovanje u online kulturnim radionicama putem kojih će se kod polaznika razvijati kreativne, komunikacijske, interkulturalne, interpersonalne, glazbene i ritmičke vještine te potaknuti njihov intelektualni i mentalni razvoj.

Detaljne informacije o projektu, programi radionica, kalendari aktivnosti i najnovije vijesti mogu se pronaći na internetskoj stranici https://projekt.kudljubavoda.hr/.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!