Povežite se s nama

Međimurje

Veliki dan za jednu malu školu: dvorana “pod krovom” do rujna

Objavljeno:

- dana

PROJEKT U ZAMAHU

– Naša je škola samostalna od 1. rujna 2004. godine, prije sedam godina prešli smo u jednosmjenski rad, a ono što nam je potrebno cijelo to vrijeme je sportska dvorana.

Zahvaljujem u ime naših učenika i profesora Gradu i Županiji, presretna sam jer smo potpisali ovaj vrijedan ugovor – rekla je Margit Mirić, ravnateljica Osnovne škole Draškovec u utorak na svečanosti potpisivanja Sporazuma o izgradnji školske sportske dvorane OŠ Draškovec vrijednog 3,6 milijuna.

Bolji standard

Izgradnju dvorane financiraju Međimurska županija i Grad Prelog, pri čemu će 60 posto novaca osigurati Županija, a 40 posto Grad Prelog. Izgradnjom jednodijelne sportske dvorane podići će se pedagoški standard u Draškovcu na višu razinu i povećati kvalitetu života na području naselja za sve one koji će je koristiti, a interesa itekako ima.
– Zadovoljstvo mi je potpisati sporazum kojim utvrđujemo jedan zajednički interes potrebe daljnjeg ulaganja u naše obrazovanje. Donedavno su to bile neke druge sredine, poput Sv. Jurja na Bregu, Čakovca ili Goričana, sada je to Draškovec, sutra će to biti neka nova lokacija. Ovo je dovoljan dokaz da kada želite ulagati u podizanje standarda, tada morate gledati isključivo i jedino potrebe svake sredine. Svih 105-ero učenika ove škole, među kojima su i županijski prvaci u nogometu, zaslužuje svoju dvoranu, kao i članovi desetak udruga koje gravitiraju na tom području – rekao je Matija Posavec, međimurski župan.

Nova sportska dvorana bit će izgrađena po jednome novome modelu, a troškovi izgradnje su tri puta manji nego što je uobičajeno.
– Ovo je veliki dan i meni je posebno drago što se još jednom dokazalo kako se u Međimurju možemo, za razliku od drugih županija, odmaknuti od nekih kolotečina. Inicijativu, koja je krenula do Mjesnog odbora, Grada Preloga, pa preko osnovne škole, u konačnici je prepoznala i podržala Županija. Kroz tjedan dana raspisat ćemo natječaj i krenuti s radovima, a ako se sve poklopi, mislim da će najesen dvorana imati krov – najavio je Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga.

Pokaže li se ovaj model dobrim, Posavec najavljuje izgradnju sličnih dvorana i u drugim sredinama u Međimurskoj županiji. Podsjetio je da je u Međimurskoj županiji pokrenut jedan veliki investicijski ciklus u obrazovanju, od energetske učinkovitosti vrijedne 27 milijuna koju će sufinancirati EU, do adaptacije Učeničkog doma, gradnje Studenskog centra i skorog otvaranja dvorane u Orehovici. – Ponosan sam što ćemo u skoro vrijeme u ovom dijelu Međimurja ući u investiciju gdje će se vidjeti dizalice – zadovoljan je međimurski župan.

60 % novaca za izgradnju jednodijelne sportske dvorane OŠ Draškovec osigurat će Međimurska županija, a 40 % Grad Prelog. Inicijativa je krenula od Mjesnog odbora, Grada Preloga, preko OŠ Draškovec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje