Povežite se s nama

Atletika

Veliki interes mladih

Objavljeno:

- dana

PH U VIŠEBOJIMA

U Varaždinu je ovaj vikend održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske u višebojima na varaždinskom SC Sloboda.

U Varaždinu se tako okupilo 137 natjecatelja koji su se natjecali u šest muških i isto toliko ženskih kategorija.
Glavno obilježje prvenstva je veliki odaziv u mlađim kategorijama i izuzetno slab u starijim. Što se vremena tiče ono je bilo izuzetno vruće prvog dana te loše vrijeme drugog dana natjecanja.

Očekivano

Prema očekivanju uvjerljiva pobjednica u sedmoboju za seniorke bila je aktualna rekorderka Lucija Cvitanović sakupivši ukupno 5240 bodova. Kod seniora u desetoboju nastupila su tek trojica natjecatelja, a pobjednik je bio Daniel Bračko sakupivši u deset disciplina tek 4518 bodova.
U mlađim uzrasnim kategorijama treba izdvojiti Andreasa Jozepovića iz Atletskog kluba Sloboda koji je u kategoriji limači u četveroboju bio prvi. Kod mlađih kadeta u petoboju pobjednik je Bruno Penezić iz Agrama, u konkurenciji kadeta natjecali su se u šestoboju i prvi je bio Ivan Vukojević Kvarner Autotrans Rijeka. Mlađi juniori natjecali su se u osmoboju i prvi je bio Lovro Kovačić iz Nedelišća a stariji juniori natjecali su se u desetoboju, prvi je bio Jan Marković iz zagrebačke Mladosti.
U ženskoj konkurenciji kod limačica u četveroboju prva je bila Marina Mišura iz Benkovca, kod mlađih kadetkinja u petoboju najbolja je bila Dolores Ćosić Samobor 2007, kod kadetkinja u šestoboju najbolja je bila Sara Zadro iz Bjelovara, kod mlađih juniorki u sedmoboju najbolja je bila Nicole Nikolić Bjelovar, kod starijih juniorki u sedmoboju najbolja je bila Ivana Jelić-Balta Bjelovar.
Domaćin natjecanja bio je AK Sloboda koji je kao i inače odlično pripremio i vodio samo natjecanje.

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Atletika

Nastavljena 24. Cross liga Drava

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Nastavljena je 24. Cross lige Drava, 11. kolom. Nastupilo je 83 trkača i hodača.

Najbrži na najdužoj trkačkoj dionici od 5600 m bili su Robert Miller i Višnja Čonkas, na 2000m Ivan Jakop i Marija Kosi, a u hodanju na 2000 m Boris Lacković, te kod nordijskog hodanja na 2000 m Darinka Kolarić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Atletika

Lucija Pokos i Kristina Dudek na EP u Švicarskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Članice AK Sloboda Lucija Pokos i Kristina Dudek, u sklopu hrvatske štafete nastupile su na EP u Švicarskoj. 

U kvalifikacijskoj utrci štafete na 4x100m sa Ivanom Lončarek i Nikom Župa zauzele su 15 mjesto rezultatom 45.47. Lucija i Kristina nastupile su i na kvalifikacijama štafete 4x400m zajedno sa Dorom Filipović i Marijom Hižman. Također su zauzele 15. mjesto rezultatom 3:48.10. Obje štafete rezultatima nisu ugrozile nacionalne rekorde, niti su osigurale plasman u finalne utrke ali su veliko iskustvo za mlade atletičarke.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje