Povežite se s nama

Život i društvo

Veliki, jubilarni 20. rođendan Lupresa

Objavljeno:

- dana

ROĐENDAN

Lupres je proslavio veliki, 20. rođendan. Tvrtka koja puna dva desetljeća doslovno posluje uz moto da je kupac na prvome mjestu, i rođendan je proslavila zajedno sa svojim kupcima, na zabavi u sjedištu tvrtke u Bartolovcu. Baš je tu prije 16 godina otvoren i Lupresov Agrocentar.

I laiku je jasno da je već i sam opstanak na turbulentnom hrvatskom tržištu – uspjeh, ali poduzeće Lupres pritom posluje pozitivno i redovno proširuje svoju ponudu. Tako Lupres u svojoj 21. godini počinje i s poslovima na uređenju i održavanju zelenih površina, uz pratnju agronoma. Na rođendan je u sklopu Centra otvoren i servis za poljoprivrednu mehanizaciju. Tako je u poduzeću kompletno zatvoren puni krug usluge. Jer, kupci se pri kupovini može u potpunosti osloniti na iskusne prodavače s najmanje desetogodišnjim stažem, potom imaju pravo na uobičajenu garanciju za mehanizaciju, za sve iz Lupresova asortimana se mogu nabaviti i rezervni dijelovi, a i popravci se također mogu obaviti u Lupresu. S obzirom na dodatni obujam posla, u proljeće se mogu očekivati i nova zapošljavanja.

 

S obzirom na dodatni obujam posla, u proljeće se mogu očekivati i nova zapošljavanja

Lupres ima dvije poslovnice Agrocentra – u Nedeljancu i Bartolovcu pa se 30 tisuća proizvoda prodaje na oko tisuću kvadrata. Iako je poljoprivredni asortiman glavna djelatnost Centra – pritom i s dodatno pojačanim asortimanom za vinogradarstvo – tu su osnove za kućanstvo, nekoliko polica s prehrambenim proizvodima, asortiman za životinje, školski pribor, igračke…. Za Lupres se komotno može reći da je iz Agrocentra prerastao u mali trgovački centar u kojem će cijela obitelj naći odjel po svom ukusu.

NOVO

Eksterijer
Lupres u svojoj 21. godini počinje i s poslovima na uređenju i održavanju zelenih površina, uz pratnju agronoma

Servis
U sklopu Centra u Bartlovcu, na rođendan je otvoren i Servis za poljoprivrednu mehanizaciju

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Iz Cestice otišao i treći dio pomoći za stradale u potresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Cestica

Nakon tragičan potresa koji je, potkraj prosinca 2020. godine, pogodio Sisačko-moslavačku županiju i Sisačku biskupiju te okolna područja, članovi Udruge mladih Hiperaktivni Cestica potaknuli su prikupljanje pomoći za stradale.

Prikupljanje pomoći organizirano je uz podršku Općine Cestica, u zgradi Kulturnog centra, a priključili su se i članovi ostalih cestičkih udruga i brojni građani s cijelog područja.

Prikupljanje pomoći započelo je u srijedu, 30. prosinca, a prvi puta prikupljena pomoć u dva kombi vozila otpremljena je zahvaljujući tvrtkama Fibis i Al-tim, na staru godinu, 31. prosinca. Druga pošiljka pomoći otpremljena je, 2. siječnja, kombi vozilima DVD-a Babinec i Lovrečan Dubrava, a tog dana vatrogasci su za potrebe stradalih u potresu otpremili i kamp kućicu koju je poklonio Ivan Butija iz Cestice.

Kako je u dvorani Kulturnog centra Cestica ostalo još prikupljene humanitarne pomoći za stradale u potresu članovi udruge Hiperaktivni Cestica istu su u nedjelju, 17. siječnja utovarili u vozilo tvrtke „Jambrek-transporti“, a potom je, u ponedjeljak otpremljena u Hrastovicu kod Petrinje.

Cijela akcija otpreme pomoći dogovorena je s mještanima Hrastovice, rekao je Nikola Milec, predsjednik Udruge Hiperaktivni Cestica, a ista je prema riječima tajnice Ane Kutnjak, isporučena na dvije lokacije, u dva sabirna centra, iz kojih će se dalje distribuirati u udaljenija i teško pristupačna naselja.

Nastavite čitati

Život i društvo

Danas je Vincekovo, ali uobičajenih vinogradarskih proslava nema

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Danas je, 22. siječnja, blagdan svetog Vinka, jednog od najvećih zaštitnika vinara i vinograda.

Popularno „Vincekovo“ ove se godine zbog pandemije neće obilježiti tradicionalnim proslavama u vinogradima diljem Varaždinske i Međimurske županije.

U Međimurju PD “Bundek” organizira virtualni Vincekov pohod.

No, zasigurno će mnogi vinari obići svoje vinograde i u najužem krugu zaliti koji trs vinom, darivati ga domaćom kobasicom ili špekom, odrezati prve rozgve s reznika te ih ponijeti kući kako bi im, nakon dva-tri tjedna u peharčeku s vodom, na toplom, propupale i pokazale kakav bi mogao biti ovogodišnji urod grožđa.

Evo što im je poručio varaždinski notar Krunoslav Čolo:

Svim pripadnicima “Vinske pastve” od srca, jetre i bubrega čestitam blagdan Sv. Vinka. Sa tugom u srcu, bolom u duši i suhoga grla mirim se sa činjenicom da primjereni obred i pričest u hramovima tradicijske kulture neće biti mogući zbug “MJERA”. Preporuka je da se obredi obave u goričnim kapelicama! Vu ime Bakusa boga vina, njegovog sina Martina i duha od terega mošt kuha. Almeljulja!!!

Nastavite čitati