Povežite se s nama

Crna kronika

Veliki požar na odlagalištu otpada u Piškornici: “Oprez, s odlagališta se šire otrovni plinovi”

Objavljeno:

- dana

OPASNO

Veliki požar izbio je na odlagalištu otpada Piškornica u Koprivničkom Ivancu, na lokaciji na kojoj bi trebao biti izgrađen regionalni centar za gospodarenje otpadom, a kojem bi se trebao odlagati i otpad iz Varaždinske županije.

Vatra je oko 15 sati izbila na dijelu odlagališta na kojem je požar izbio i prije tjedan dana. 

Vatrogasci nemaju dovoljno vode

– Iako nema otvorenog plamena, izvještaji s terena govore o gustom oblaku dima od kojeg se ne vidi ni Sunce, a sve to pokušavaju staviti pod kontrolu deset vatrogasaca i tri interventna vozila istovremeno. Na terenu je trenutno situacija ravna katastrofi jer, kako doznajemo od očevidaca, vatrogasci nemaju dovoljno vode za gašenje požara koji se širi. Naime, priključeni su na jedan hidrant koji je na Piškornici te njime opskrbljuju šmrkove koji nisu dovoljno jaki da u potpunosti ugase požar. S druge strane, isti taj hidrant također je preslab da puni vodene topove na vatrogasnim vozilima, za koje se voda naknadno dovodi u cisternama – javlja portal ePodravina.

Direktor Piškornice d.o.o. Mladen Jozinović je za ePodravinu rekao da se vjerojatno radi o kemijskoj reakciji duboko u otpadu.

Naveo je da se “Piškornica koristi kao alat u predizbornoj kampanji te da će se ovakvi slučajevi događati sve dok se ne dobiju sredstva za gospodarenje otpadom”. On se, naime, bori za izgradnju regionalnog centra, čija bi izgradnja bila financirana novcem EU. Međutim, Plan gospodarenja otpadom, koji predlaže Mostov tehnički ministar Slaven Dobrović, ne predviđa izgradnju takvog centra.

Bosanac: Evo nam sad posljedice pohlepe

I dok je Jozinović u požar upleo politiku, na Facebook stranici “Koprivnica kakvu zaslužujemo” Siniša Bosanac je upozorio da je nužan oprez jer se stvaraju otrovni plinovi.

“Ovu sam obavijest dobio od pomoćnice u Ministarstvu zaštite okoliša Lidije Runko. Radi se o tome da gori plastika i stvaraju se izuzetno otrovni plinovi dioksini. Moli se stanovništvo da zatvara prozore. Ljude koji sudjeluju u gašenju treba upozoriti da se opreme maskama. Ono što se vidi je najmanje opasno (plamen, dim). Najgori su plinovi koji se ne vide”, objavio je Bosanac.

Ujedno je oštro optužio Jozinovića. “Mjesecima s kolegama upozoravam o Piškornici. Evo nam ga sad, pohlepe Jozinovićeve koji natrpava desetke, ako ne i stotine tisuća tona smeća”, napisao je.

Izvor:
Foto: Ivan Brkić / epodravina

Crna kronika

Varaždinka (71) godinu dana četala s muškarcem, on joj svašta napričao, pa mu je poslala 8000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

mobitel, teleoperater
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 71-godišnjakinje za kazneno djelo prijevare.

Ona je, prema prijavi, unatrag godinu dana, putem jedne društvene mreže započela komunikaciju s osobom koja se predstavila kao muškarac, javila je varaždinska policija.

Isti je nakon nekoliko mjeseci dopisivanja, lažnim prikazivanjem činjenica doveo prijaviteljicu u zabludu, na način da joj je slao fotografije kako se nalazi u bolnici, da je opljačkan i slično, zbog čega mu je u nekoliko navrata na njegove molbe i obećanje da će vratiti, uplatila iznos od oko 8000 eura.

Kako do dana prijave isti nije vratio novac, smatra da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Maloljetnik ozlijeđen kada ga je u Varaždinu na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 23. travnja, oko 18.30 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnji maloljetnik.

Žena starosti 70 godina upravljala je teretnim vozilom Ulicom Stanka Vraza iz smjera Optujske ulice u smjeru Kapucinskog trga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavila ispred istog, zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila naletjela na 15-godišnjaka koji je prelazio kolnik preko istog prijelaza. On je uslijed udara odbačen na vjetrobransko staklo, nakon čega je pao na kolnik, javila je PU varaždinska. Pritom je ozlijeđen, a medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje