Dječji vrtić „Dječji svijet“ iz Varaždina promoviran je 20. rujna u Europsku točku izvrsnosti (European Talent Point – ETP), čime je postao član Europske mreže za podršku darovitih (ETSN).

Svečana dodjela certifikata održana je na prvom Susretu registriranih ETP u Varaždinskoj županiji, u jedinom Europskom centru za darovite u Hrvatskoj.

Svečanost je organizirana povodom prve obljetnice, s obzirom na to da Centri izvrsnosti Varaždinske županije djeluju kao Europski Talent Centri (ETC). Cilj zajedničkog okupljanja bio je predstavljanje rada registriranih ETP u Hrvatskoj te razmjena iskustva i mogućnosti zajedničkog djelovanja i suradnje.

Riječ je o velikom priznanju za dosadašnji dugogodišnji rad vrtića kao i veliku motivaciju za daljnji napredak, učenje i razmjenu iskustava, ističu iz vrtića.

– „Dječji svijet“ se posljednjih 25 godina djelovanja posebno ističe kreativnim pristupom učenju i razvoju djece predškolske dobi, kao i raznovrsnim projektnim aktivnostima u kojima sudjeluju sva djeca te mnogi roditelji. Rad vrtića odvija se u suvremenom pedagoškom okruženju i u prirodi, u kojoj vrtić provodi posebni program prema načelima šumske pedagogije – navode.

Komentari

Komentara