Povežite se s nama

Život i društvo

Veliko srce Varaždinbrega napunilo blagdanski stol potrebitima

Objavljeno:

- dana

DVD VARAŽDINBREG

U duhu Božića članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždinbreg organizirali su u utorak, 20. prosinca  dobrotvornu akciju prikupljanja prehrambenih i higijenskih proizvoda za Socijalnu samoposlugu u Varaždinu – “Kruh sv.Antuna”.

Akcijom je obuhvaćeno prvenstveno područje djelovanja DVD-a Varaždinbreg, ali se pomoću raznih načina oglašavanja pokušalo uključiti i ostale mještane Općine Gornji Kneginec te sve ostale ljude dobre volje. 

Na akciju se odazvalo pedesetak kućanstava, koji su pokazali svoju empatiju prema potrebitima, te svojim doprinosom nekom napunili božićni stol.

DVD Varaždinbreg je  udruga kojoj je briga za bližnjega primarna stvar,članovi su  također  donirali  artikle ispred udruge, te iskoristili odaziv mještana te im podijelili preventivne letke zaštite od požara u vrijeme loženja vatre u kućanstvu.

Članovi DVD-a Varaždinbreg su  nakon završetka prikupljanja artikala, sve artikle prevezli sa svojim vozilom u prostorije Socijalne samoposluge, gdje su ih dočekali volonteri.

Izvor:
Foto: DVD VARAŽDINBREG

Život i društvo

Predstavila se kao maserka te u stanu 74-godišnjakinje ukrala vrijedan nakit

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinka starije životne dobi pustila je u kuću ženu koja se predstavljala kao maserka, a koja ju je na kraju – okrala.

Naime, u petak, 12. kolovoza, oko 12 sati u ulici Stanka Vraza u Varaždinu, nepoznata je žena okrala 74-godišnjakinju, ističu iz PU varaždinske.

Nepoznata je žena došla do stana oštećene te joj ponudila uslugu masaže masažerom.

Kada je ušla u stan oštećene, iskoristila je njenu kraću nepažnju i ušla u sobu, gdje je otvarala ladice i otuđila razni zlatni nakit u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počiniteljice ovog kaznenog djela, ističu iz policije.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Koprivnici u četvrtak počinje Renesansni festival, glavna tema su putujući trgovci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Koprivnica - TZ - Mladen Ban Photography

Renesansni festival u Koprivnici s glavnom temom – putujući trgovci, održat će se od 18. do 21. kolovoza, u organizaciji Turističke zajednice Grada Koprivnice.

Organizatori ističu da će se nakon tri godine stanke konačno održati ovaj grandiozan povijesni spektakl, a tu činjenicu potvrđuje nagrada za najbolju turističku manifestaciju Hrvatske te svrstavanje u jednu od najvećih i najboljih manifestacija u Europi.

– Trgovci i obrtnici su oduvijek bili glavna i nezaobilazna atrakcija festivala, a mnogi od njih na licu mjesta prikazuju proces izrade proizvoda zaboravljenih zanata i nude svoje unikatne (eko) proizvode. Posjetitelji mogu u četiri dana uživati u mnogo toga, od ponude trgovaca, do bogate gastronomske ponude, konjičkih turnira, viteških borbi, plesova, revija, labirinta, streličarstva, jahanja, itd. – poručuju organizatori, te obećavaju:

– Ono što možemo obećati je kada prođete kroz vrata bedema teleportirat ćete se u živu povijest, gdje nema suvremenih pomagala (plastike) i gdje je sve u skladu sa vremenom kojeg predstavlja. To čini ovaj festival drugačijim od svih drugih. Kostimirajte se, budite dio priče i podržite manifestaciju koja promiče ostavljanje što manjeg ekološkog otiska – objasnili su.

Detaljan program po danima dostupan je OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje