Povežite se s nama

Život i društvo

Veseli program Trnovečkog srca

Objavljeno:

- dana

Majčin dan u Trnovcu

Tko bi mogao bolje organizirati proslavu majčinog dana od – majki. One najbolje znaju što svima njima treba, kako se razveseliti i učiniti taj dan posebnim. Tako su žene iz udruge Trnovečko srce i ove godine slijedile svoju tradiciju i za sve trnovečke majke organizirale proslavu Majčinog dana,.

U dominantno ženskoj atmosferi našao se i “pokoji” muškarac ali ovoga su puta oni bili u drugom planu.

Muškarci u drugom planu

Sve je bilo podređeno ženama, a da su maštovite članice Trnovečkog srca pogodile njihovu ideju o zabavnom poslijepodnevu, pokazala je i odlična atmosfera u dvorani. Smijalo se, pjevalo, cupkalo nogama u taktu muzike i poslužilo slasnim delicijama…. Sve to u režiji Trnovečkog srca, žena koje su ne samo osmislile, nego bile i interpretatorice velikog djela programa.

“Trnovec je naš najljepši kraj”

Za zagrijavanje atmosfere nastupili su mališani iz Dječjeg vrtića “Zeko” da bi potom Trnovečko srce, uz cijelu dvoranu kao “prateći vokal”, otpjevalo svoju autorsku himnu “Trnovec je naš najljepši kraj”. Nastavilo se u istom, veselom tonu sa predstavom “Afrička šljiva iz našeg vrta”, u izvedbi Komedijaša iz Stažnjevca. Zbor njihovih sumještanki iz KUD-a MAK izveo je nekoliko pjesama da bi potom opet same stale na scenu i izvele igrokaz s tematikom iz prošlih vremena, “Hmaja sneha”, autorice Verice Špoljarić, članice Udruge. Osim kostimografijom žene Trnovečkog srce i govorom su se vratile u prošlost trnovečkog kraja.

Preko 20 vrsta kolača

Ispred bogate trpeze s preko 20 vrsta kolača cijelo se šaroliko, veselo društvo, nastavilo dobro zabavljati, odigrala se tombola, sve su mame dobile cvjetak u tegli.

Nakon predstavljanja biografskih pjesama Božidara Vršića, Trnovečko srce je izvelo duhovitu plesnu točku na koreografiju pjesme Nives Celzijus, “Lutrija”. Domišljata izvedba, koja je dodatno “zagrijala” atrmosferu, bila je odlična uvertira u domjenak koji je uslijedio. Ispred bogate trpeze s preko 20 vrsta kolača cijelo se šaroliko, veselo društvo, nastavilo dobro zabavljati, odigrala se tombola, sve su mame dobile cvjetak u tegli.

Raskoš srca

Načelnik Zvonko Šamec ovoga je puta bio na događanju kao pratnja svoje supruge Dunje. – Znamo što znači majka, svu raskoš njezina srca i zato svim tim divnim ženama od srca treba čestitati svaki dan njihova života, rekao je Zvonko Šamec.

Predsjednica Trnovečkog srca, Branka Makšan, bila je zadovoljna domaćica večeri. – Presretna sam. Sve je ispalo i više nego dobro, ljudi su se zabavili i barem smo na jedno poslijepodne majke učinile onime što one i jesu – kraljicama.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

“Pozivam i mlađe da se pridruže našim akcijama te postanu dobrovoljni darivatelji krvi“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se svake godine obilježava 25. listopada, u Županijskoj palači u Varaždinu priređeni je tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi te predstavnike Društava Crvenog križa iz Varaždina, Novog Marofa, Ludbrega i Ivanca.

U ime Varaždinske županije prisutne je pozdravila te čestitala na njihovoj nesebičnosti, plemenitosti i humanosti zamjenica župana Silvija Zagorec, a prijemu su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, predsjednica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Rahela Blažević, ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac te liječnica Odjela za transfuzijsku medicinu u Općoj bolnici Varaždin Gordana Jaklin.

– Varaždinska županija nalazi se u samom vrhu po broju prikupljenih doza krvi i ta činjenica nas sve skupa čini ponosnima i sretnima. Hvala svim darivateljima na njihovoj nesebičnosti, humanosti i plemenitosti. Posebno želim pohvaliti višestruke darivatelje koji trebaju biti primjer i motivacija novim, mlađim darivateljima – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec te izrazila nadu da će naša Županija i dalje ostati u samome vrhu po broju prikupljenih doza.

Gordana Jaklin, dr.med., je naznačila kako odjel unatoč borbi s pandemijom jako dobro funkcionira.

– Koristim priliku da se zahvalim svim našim darivateljima krvi jer zahvaljujući njima Opća bolnica Varaždin uvijek ima dovoljno zaliha krvi – rekla je Jaklin.

Predsjednica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Rahela Blažević zahvalila se zamjenici župana na toplom prijemu, ali i podršci koju Županija pruža u radu Društva.

Nastavite čitati

Život i društvo

Zgrada Doma za starije i nemoćne osobe i službeno u vlasništvu Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekretnine Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin i službeno su postale vlasništvo Varaždinske županije.

Ugovor o prijenosu prava vlasništva na nekretnini Doma potpisali su u ponedjeljak, 25. listopada, u Županijskoj palači ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i župan Anđelko Stričak.

– Danas je Varaždinska županija bogatija za 68.390.000 kuna, kolika je vrijednost nekretnina Doma za starije i nemoćne osobe koje smo u vlasništvo dobili bez naknade. Dom je izgrađen 1979. godine, a kapaciteta je 360 ležajeva. Županijska skupština je u rujnu jednoglasno donijela odluku o prihvaćanju ovog dara Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Na taj način ćemo moći daleko kvalitetnije upravljati nekretninom, a sve na korist naših korisnika. Da je interes za smještaj u Dom velik, govori podatak da je na listi čekanja više od 2000 umirovljenika – rekao je župan Anđelko Stričak.

Potpisivanju ugovora prethodila je odluka Vlade Republike Hrvatske, koja je zadužila resorno ministarstvo i HZMO da osiguraju sve uvjete, što je sada i realizirano, napomenuo je ravnatelj HZMO-a.

– Namjera je da prijenosom vlasništva omogućimo Županiji da i dalje investira u nekretnine Doma za starije i nemoćne, bez obzira je li to vezano uz proširenje kapaciteta ili poboljšanje stanja same nekretnine. Sada kao vlasnik može i aplicirati za korištenje EU fondova. Ovo je četvrti ugovor o prijenosu vlasništva koji je HZMO potpisao sa županijama, a do kraja godine ugovore planiramo potpisati ugovore s još sedam županija – naveo je ravnatelj Ivan Serdar.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su pomoćnik ravnatelja za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom HZMO-a Miljenko Cvitanović, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Vesna Vidović Oreški, predsjednik Upravnog vijeća Doma Zlatko Zuber i predsjednica Saveza udruge umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije Jadranka Bahlen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje