Povežite se s nama

Sport

Veterani GNK Dinama bili bolji od sastava 7. gardijske

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

Na nogometnom igralištu NK Plitvica Gojanec održana je humanitarna utakmica između nogometnih ekipa veterana 7. Gardijske brigade i veterana GNK Dinamo.

 

“Palčić gore”

Organizatori ovog humanitarnog nogometnog susreta bili su: Zaklada za solidarnost Grada Varaždina, Županijski nogometni savez Varaždin, NK Plitvica Gojanec, te Udruga veterana 7. Gardijske brigade Puma. Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za uređenje spomen područja „Puma“ na Velikoj Duvjakuši na Dinari, a dio prihoda donirati će se i za akciju „Palčić gore“.
Prije utakmice organizatori su dodijelili prigodne nagrade Zoranu Mamiću iz ekipe veterana GNK Dinamo i Nenadu Horvatiću predsjedniku Županijskog nogometnog saveza Varaždin.
Iako rezultat nije bio u prvom planu, utakmica je bila žustra i obje momčadi željele su pobijediti, a bolji su bili veterani GNK Dinamo 2:1. Gol za domaćine postigao je Mario Pofuk, a za goste Jozo Bogdanović i Krešo Marušić.
Spomen područje „Puma“, površine 10000 m2, izgradili su i uređuju zajednički HGSS Splitsko – dalmatinske županije, Planinarska udruga „Dinaridi“ i Udruga veterana 7. gardijska brigada „Puma“. Na samom spomen području postavljen je spomenik 31 poginulom i jednom nestalom pripadniku 7. gardijske brigade “Puma”, na visini od 1709 m, a malo ispod samog spomenika, na visini od 1630 m izgrađena je i spomen kuća „Puma“, koja je najviši planinarski objekt takve vrste u Hrvatskoj. Spomen područje nalazi se na planinarskoj transverzali „Put Oluje“.

Izvor:
Foto:

Sport

FOTO Više od 500 trkača u Varaždinu na Zimskom polumaratonu i druge dvije utrke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

DHMZ je jutros u 8 sati u Varaždinu izmjerio 0.5 stupnjeva, ali to nije zaustavilo trkače 6. Hervis Zimskog polumaratona.

Trče se još dvije utrke; Mrzli cener (10 km) i nova utrka Ledena petica (5 km).

Organizator je Trkački klub Marathon95, a Zimski polumaraton počeo je u 11 sati. Start i cilj su kod Arene Varaždin.

Za sve tri utrke prijavilo se više od 500 trkača.

Nastavite čitati

Sport

Golman Božidar Radošević na izlaznim je vratima NK Varaždina, kao problem istaknuo ponašanje trenera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bivši golman Hajduka Božidar Radošević je na izlaznim vratima Varaždina.

Iako je sjajno branio zadnje dvije utakmice, trener Mario Kovačević vratio ga je na klupu, piše 24sata.hr.

Bio je razočaran i uvidio jasan znak da se na njega ne računa u klubu pa je od sportskog direktora Nikole Šafarića tražio da ga pusti. Razgovarao je s čelnicima kluba i dogovorili su se da mi neće praviti probleme.

– Nije problem biti rezerva, uostalom šest mjeseci sam bio na klupi dok je branio Zelenika i to mi ne predstavlja problem. Stvar je u tome što ne želim i ne mogu prijeći preko ovakvog ponašanja trenera. Jednostavno, na takav način s njim ne mogu surađivati. To sam i rekao čelnicima kluba i oni su prihvatili moje objašnjenje. Na svu sreću, dovoljno sam u karijeri zaradio da ovakve stvari ne moram trpjeti, da se mogu držati svojih životnih principa. Želim da se prema meni ljudi ponašaju korektno, a ako to nije slučaj onda ću potražiti drugu sredinu – pojasnio je Radošević.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje