Povežite se s nama

Sport

Veterani GNK Dinama bili bolji od sastava 7. gardijske

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

Na nogometnom igralištu NK Plitvica Gojanec održana je humanitarna utakmica između nogometnih ekipa veterana 7. Gardijske brigade i veterana GNK Dinamo.

 

“Palčić gore”

Organizatori ovog humanitarnog nogometnog susreta bili su: Zaklada za solidarnost Grada Varaždina, Županijski nogometni savez Varaždin, NK Plitvica Gojanec, te Udruga veterana 7. Gardijske brigade Puma. Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za uređenje spomen područja „Puma“ na Velikoj Duvjakuši na Dinari, a dio prihoda donirati će se i za akciju „Palčić gore“.
Prije utakmice organizatori su dodijelili prigodne nagrade Zoranu Mamiću iz ekipe veterana GNK Dinamo i Nenadu Horvatiću predsjedniku Županijskog nogometnog saveza Varaždin.
Iako rezultat nije bio u prvom planu, utakmica je bila žustra i obje momčadi željele su pobijediti, a bolji su bili veterani GNK Dinamo 2:1. Gol za domaćine postigao je Mario Pofuk, a za goste Jozo Bogdanović i Krešo Marušić.
Spomen područje „Puma“, površine 10000 m2, izgradili su i uređuju zajednički HGSS Splitsko – dalmatinske županije, Planinarska udruga „Dinaridi“ i Udruga veterana 7. gardijska brigada „Puma“. Na samom spomen području postavljen je spomenik 31 poginulom i jednom nestalom pripadniku 7. gardijske brigade “Puma”, na visini od 1709 m, a malo ispod samog spomenika, na visini od 1630 m izgrađena je i spomen kuća „Puma“, koja je najviši planinarski objekt takve vrste u Hrvatskoj. Spomen područje nalazi se na planinarskoj transverzali „Put Oluje“.

Izvor:
Foto:

Sport

Načelnik Klapša organizirao prijam za svjetsku prvakinju u savate boksu Ines Leskovar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Višestruka državna prvakinja i juniorska prvakinja svijeta u savate boksu assaut Ines Leskovar, rodom iz Donjeg Ladanja, osvojila je zlatno odličje na Svjetskom kupu koji se ovog tjedna održavao u austrijskom gradu Weizu.

Na šestodnevnom Svjetskom kupu organizirano je natjecanje za više od 300 sportašica i sportaša iz 26 zemalja svijeta, među kojima su nastupili i najbolji boksači iz pet klubova iz Hrvatske, pa tako i članovi Savate i boksačkog kluba Omega Varaždin.

Po povratku iz Austrije, načelnik Mario Klapša primio je u prostorijama Općine Maruševec svjetsku prvakinju u savate boksu Ines Leskovar, članicu varaždinskog kluba koja je u svim dosadašnjim mečevima u kojima je nastupila uvjerljivo pobjeđivala i osvajala zlatne medalje.

Klapša je čestitao Leskovar na zlatnoj medalji koju je osvojila pobjedom nad predstavnicom Ukrajine i time osigurala jedino zlatno odličje za Hrvatsku na Svjetskom kupu, istaknuvši pritom da se radi o iznimnom postignuću za sportašicu i priznanju kluba u kojem trenira, a koje doprinosi promociji države i Općine Maruševec iz koje dolazi. 

– Općina Maruševec prati i podržava uspjehe svih svojih sumještana, a osvajanje svjetskog zlata u konkurenciji državnih prvaka u sportu u kojem Francuzi prednjače kruna je svih dosadašnjih uspjeha koje su ostvarili. Čestitamo Ines i klubu Omega Varaždin na zlatnom odličju i želimo im još puno velikih rezultata, kako u sportu tako i na području obrazovanja na Vojnim studijima koje je Ines ove godine upisala – rekao je načelnik Mario Klapša.

Ines Leskovar rođena je 2003. godine, živi u Donjem Ladanju i ove je godine završila Gimnaziju u Ivancu. Svoju sportsku karijeru započela je s 15 godina uz vodstvo najtrofejnijih trenera Miljenka Rožmarića i Emerika Večerića.

Trenira boks i savate boks, a osim što je višestruka državna prvakinja i juniorska prvakinja svijeta, proglašena je najboljom juniorkom u prošloj godini od strane Hrvatskog savate saveza.

Nastavite čitati

Sport

U Varaždinu održano omladinsko Europsko stolnotenisko prvenstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon više od dvije godine održalo se omladinsko Europsko stolnotenisko prvenstvo, a grad domaćin bio je Varaždin. 

Najbolji mladi stolnotenisači i stolnotenisačice Europe odmjeravali su snage u dvorani Arena uz rijeku Dravu u Varaždinu, a glavni pokrovitelj prvenstva bila je tvrtka Gazprom iz Ruske federacije. 

Uz zahtjevne organizacijske pothvate Hrvatskog stolnoteniskog saveza, prvenstvo je održano, i to u dva dijela.

Od 18. do 24. srpnja igrali su stolnotenisači i stolnotenisačice do 19 godina, a zatim su svoja igračka umijeća pokazali stolnotenisači i stolnotenisačice do 15 godina starosti.

Ukupno je na prvenstvu nastupilo 45 ekipa iz skoro svih zemalja Europe.

Priliku da čestita te da im podijeli medalje dobio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pa je tako najboljoj muškoj ekipi do 15 godina, predstavnicima Francuske, te najboljoj ženskoj ekipi, stolnotenisačicama iz Njemačke, čestitao na velikom uspjehu i ujedno im zaželio svako dobro u daljnjim sportskim nadmetanjima.

Župan je tom prilikom istaknuo da je prvenstvo jako dobro organizirano unatoč svim mjerama koje se provode zbog borbe s pandemijom, ustvrdivši da je to bila i dobra promocija za Grad Varaždin te Varaždinsku županiju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje