Povežite se s nama

Crna kronika

Veterinar bombaš u Varaždinskim Toplicama preživio eksploziju pa se ubio

Objavljeno:

- dana

Mislav Begović

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji sa vještacima iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić su jučer, 8. studenog obavili očevid na mjestu eksplozije plina u ulici Braće Radić u Varaždinskim Toplicama pa saznajemo nove detalje eksplozije.

>>Kuću u V. Toplicama u zrak dignuo veterinar: obožavali ga na terenu, a u obitelji nasilnik

Očevidom je utvrđeno da je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja plinske smjese zemnog plina i zraka, najvjerojatnije otvorenim plamenom. Do istjecanja plina u prostoriji kuhinje u prizemlju stana došlo je uslijed rezanja fleksibilnog plinskog crijeva koje spaja plinsku instalaciju i plinski štednjak od strane muškarca kjoji je pronađen mrtav u prostoriji. Naknadno je utvrđeno da se radi o muškarcu  starosti 53 godine.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da Mislav Begović počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, te je preživio eksploziju, nakon čega je počinio samoubojstvo.

Prilikom eksplozije došlo je do rušenja lijevog dijela stambene zgrade i oštećenja ukupno šest stambenih objekata. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina tisuća kuna

Od zadobivenih ozljeda u eksploziji u varaždinskoj Općoj bolnici preminula je žena starosti 85 godina.

Mjesto događaja je sanirano od strane komunalnog redarstva grada Varaždinskih Toplica, te je promet ponovno uspostavljen Ulicom braće Radić.

O događaju policijski službenici podnose izvješće nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu.

Izvor:
Foto: Ivan Agenzović

Crna kronika

Kod Kuršanca u jezeru pronađeno tijelo, riječ je o nesretnom 23-godišnjem Ivici Bogadiju iz Sračinca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurska policija u srijedu, 27. ožujka pronašla je muško tijelo u akumulacijskom jezeru Hidroelektrane Čakovec u Kuršancu.

Riječ je o mrtvom tijelu 23-godišnjeg Ivice Bogadija iz Sračinca.

– Prepoznavanjem je utvrđeno kako se radi 24-godišnjaku s područja Varaždinske županije, čiji je nastanak prijavljen 25. veljače ove godine policijskim službenicima Policijske postaje Varaždin. Obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti utapanje. O utvrđenim činjenicama obaviješteno je nadležno državno odvjetništvo i Policijska uprava varaždinska – javila je danas i PU međimurska.

On je nestao 25. veljače. O tome je progovorio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije početkom ožujka. Isticao je da je varaždinska policija objavila da je Bogadi u ranim jutarnjim satima vozilom sletio u kanal u blizini Hidroelektrane Varaždin kod Svibovca Podravskog. Vozilo je tad pronađeno, no tijelo vozača nije.

– U dubokoj boli javljamo vam da će posljednji ispraćaj našeg člana DVD Družbinec Ivice Bogadija biti u četvrtak, 28. ožujka na groblju Petrijanec u 15.00 sati – stoji na DVD Družbinec.

Nastavite čitati

Crna kronika

Motorist (34) jurio Možđencom te je pao i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 26. ožujka, oko 10.20 sati, u Možđencu, ozlijeđen je 34-godišnjak.

On je upravljao motociklom državnom cestom D-3 te je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad upravljačem, pri čemu je došlo do zanošenja motocikla na kolniku i udara u nekoliko markera za razdvajanje smjera vožnje.

Uslijed udara je zajedno s motociklom pao na kolnik, pri čemu je ozlijeđen, javila je policija. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje