Medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta na današnji dan, 12. svibnja, obilježavaju Međunarodni dan sestrinstva, a veliko „hvala“ za sav trud i rad koji ovih dana ulažu prepoznat je i osmišljen u obliku crtića.

Naime, u vrijeme prvih oštrijih „ostanidoma“ dana, dogodio se pravi kreativni klik u vidu nastanka edukativnog animiranog filma. Prigodni crtić je nastao je kao volonterski rad Jasminke Bijelić Ljubić (ŠAF) i Škole animiranog filma Čakovec u inicijalnoj suradnji sa Lidijom Jelenom Jurčec iz Županijske bolnice Čakovec, koja je i amaterski likovni umjetnik, a uz profesionalni pogled sestre Božene Kapitarić, dipl. med. sestre.

Dvije domaće likovne snage stoga su pronašle način da svi zajedno izrazimo poštovanje i zahvalnost svim medicinskim sestrama i tehničarima što su tu za nas, posebno u ovom teškom razdoblju mjera sprečavanja pandemije COVID-19 virusa.

Poanta crtića iznesena je u svega nekoliko animacija: znanje i profesionalnost temeljni su zadaci zdravstvene struke, ali ni jedno znanstveno ni tehničko dostignuće ne smije odmaknuti od temelja profesije – ljudskosti i empatije.

Animirani film uvršten je u program obilježavanja Dana sestrinstva u Hrvatskoj komori medicinskih sestara, strukovnih sestrinskih udruga, a edukativno i u srednje medicinske škole i veleučilišta.

Komentari

Komentara