Povežite se s nama

Foto i video

VIDEO Eko Bomba Na Kvadrat

Objavljeno:

- dana

LIGA ZA VARAŽDIN

Liga za Varaždin će u mandatu riješiti najveći gradski problem – zbrinuti otpad s vodozaštićenog, ekološki i gospodarski neprihvatljivog, odlagališta u Brezju. Gradskom vijeću predložit će 5 spremnih i razrađenih opcija za zbrinjavanje otpada.

U našim procjenama niti 1 kuna toga troška neće ići na račun Varaždinaca. U prvoj polovini mandata otpad koji prijeti ekološkom katastrofom, ali i mogućom požarima i zagađenjem podzemnih voda, više neće biti na lokaciji u Brezju.

U taj će projekt biti uključeni vodeći eksperti i javnost kroz davanje projekta na javni uvid jer Varaždin više nema pravo na improvizaciju. Sav novi otpad bit će zbrinjavan prema najvišim europskim standardima jer Varaždin leži na vodozaštičenom području.

Istovremeno ćemo izmjenama i dopunama prostornog plana pokrenuti prenamjenu sadašnjeg odlagališta u gospodarsku zonu i otvoriti prostor za nove gospodarske pogone. Izračuni koje je sačinio naš stručni tim gospodarskih eksperata govori o mogućnosti za kreiranje najmanje  1.600 novih kvalitetnih radnih mjesta u novim gospodarskim objektima na tom prostoru.

Cjelokupna investicija preobrazbe ovog prostora ima trojake izvore – proračun Grada Varaždina, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te sredstava fondova Europske unije:

 

Izvor: LZV
Foto:

Foto i video

FOTO Lijepo je vidjeti da je Varaždinska građanska garda ponovno uvela smjenu straže

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Varaždinska građanska garda, popularni Purgari, danas su počeli s novim ciklusom svečane smjene straže ispred gradske vijećnice i izvođenjem glasnog pucnja na Starom gradu.

Lijepo je vidjeti naše Purgare u njihovoj odori koja je pruskog kroja. Dvije posebnosti koje ističu odoru Varaždinske građanske garde su kapa i “medvedova capa”. “Medvedova capa” je simbol koji se nalazi na krajevima rukava surke, a označava odnos snaga Napoleona i Varaždinske građanske garde.

Poštujući sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite straža se održala u starom terminu, od 11 do 12 sati.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Prilično hladna subota nije otjerala šetače iz centra Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovogodišnji travanj na sjeveru Hrvatske prilično je hladan, a takva je u Varaždinu bila i subota prijepodne.

Varaždinci su se ipak zaputili svojim poslom u središte grada. U centru se na više mjesta prikupljaju i potpisi kandidata za dolazeće lokalne izbore.

Prošetali smo centrom i uživali u tome da toplo odjeveni građani ipak nisu skidali osmijeh s lica.

Nastavite čitati