Povežite se s nama

Foto i video

VIDEO Eko Bomba Na Kvadrat

Objavljeno:

- dana

LIGA ZA VARAŽDIN

Liga za Varaždin će u mandatu riješiti najveći gradski problem – zbrinuti otpad s vodozaštićenog, ekološki i gospodarski neprihvatljivog, odlagališta u Brezju. Gradskom vijeću predložit će 5 spremnih i razrađenih opcija za zbrinjavanje otpada.

U našim procjenama niti 1 kuna toga troška neće ići na račun Varaždinaca. U prvoj polovini mandata otpad koji prijeti ekološkom katastrofom, ali i mogućom požarima i zagađenjem podzemnih voda, više neće biti na lokaciji u Brezju.

U taj će projekt biti uključeni vodeći eksperti i javnost kroz davanje projekta na javni uvid jer Varaždin više nema pravo na improvizaciju. Sav novi otpad bit će zbrinjavan prema najvišim europskim standardima jer Varaždin leži na vodozaštičenom području.

Istovremeno ćemo izmjenama i dopunama prostornog plana pokrenuti prenamjenu sadašnjeg odlagališta u gospodarsku zonu i otvoriti prostor za nove gospodarske pogone. Izračuni koje je sačinio naš stručni tim gospodarskih eksperata govori o mogućnosti za kreiranje najmanje  1.600 novih kvalitetnih radnih mjesta u novim gospodarskim objektima na tom prostoru.

Cjelokupna investicija preobrazbe ovog prostora ima trojake izvore – proračun Grada Varaždina, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te sredstava fondova Europske unije:

 

Izvor: LZV
Foto:

Foto i video

FOTO Iako nema puno snijega na krovu Zagorja vlada snježna idila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Zoran Stanko

Sinoć je u većem dijelu Hrvatske padao snijeg.

Jutros ga je na varaždinskom području bilo centimetar ili ga nije bilo upoće.

Ipak, na vrhu Ivanščice ga ima oko 5 centimetar, rekao nam je ivanečki fotograf i planinar Zoran Stanko. Naša je planina obasjana suncem, bijela i puna planinara. Temperatura je bila oko – 5 stupnjeva.

– Snježna idila na krovu Zagorja. Divna šetnja po stazi Pionir. Nadam se da će biti još takvih prizora u prosincu – poručio je Stanko.

Pogledajte prekrasne fotografije koje su snimljene na Ivaščici jutros, 3. prosinca.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Započeo je Advent u Varaždinu – gradu u kojem priče postaju stvarnost

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U petak, 1. prosinca službeno je počeo Advent u Varaždinu i traje do 7. siječnja iduće godine.

Moto ovogodišnjeg Adventa je “Grad u kojem priče postaju stvarnost”. Manifestacija se održava na šest lokacija, od čega su neke nove.

U dvorištu palače Sermage smjestio se Čarobni grad Djeda Mraza, koji je hit ovogodišnjeg Adventa. Djed Mraz je prošlih godina “stanovao” u Kući Djeda Mraza u Gajevoj ulici, koja je postala svojevrsni simbol varaždinskog Adventa. Kuća je ove godine prerasla u – grad, a prostor u Gajevoj ulici od 30 m2 zamijenio je dvorišni prostor palače Sermage na gotovo 400 m2. Veća površina – veća čarolija, poručuju organizatori iz Turističke zajednice Varaždin.

U Čarobnom gradu Djeda Mraza uživaju najmlađi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje