Povežite se s nama

Foto i video

VIDEO Eko Bomba Na Kvadrat

Objavljeno:

- dana

LIGA ZA VARAŽDIN

Liga za Varaždin će u mandatu riješiti najveći gradski problem – zbrinuti otpad s vodozaštićenog, ekološki i gospodarski neprihvatljivog, odlagališta u Brezju. Gradskom vijeću predložit će 5 spremnih i razrađenih opcija za zbrinjavanje otpada.

U našim procjenama niti 1 kuna toga troška neće ići na račun Varaždinaca. U prvoj polovini mandata otpad koji prijeti ekološkom katastrofom, ali i mogućom požarima i zagađenjem podzemnih voda, više neće biti na lokaciji u Brezju.

U taj će projekt biti uključeni vodeći eksperti i javnost kroz davanje projekta na javni uvid jer Varaždin više nema pravo na improvizaciju. Sav novi otpad bit će zbrinjavan prema najvišim europskim standardima jer Varaždin leži na vodozaštičenom području.

Istovremeno ćemo izmjenama i dopunama prostornog plana pokrenuti prenamjenu sadašnjeg odlagališta u gospodarsku zonu i otvoriti prostor za nove gospodarske pogone. Izračuni koje je sačinio naš stručni tim gospodarskih eksperata govori o mogućnosti za kreiranje najmanje  1.600 novih kvalitetnih radnih mjesta u novim gospodarskim objektima na tom prostoru.

Cjelokupna investicija preobrazbe ovog prostora ima trojake izvore – proračun Grada Varaždina, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te sredstava fondova Europske unije:

 

Izvor: LZV
Foto:

Foto i video

FOTO Topi se led, odlazi klizalište s Kapucinskog trga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Ove godine je oko 8000 ulaznica prodano za klizalište koje je bilo postavljeno na Kapucinskom trgu u Varaždinu.

“Novo normalno” vrijedilo je i za klizače pa je u svakom terminu na ledu moglo biti njih samo 25.

Bio je to nešto drugačiji način klizanja od onog na koji smo navikli, ali željnih zimske rekreacije nije nedostajalo. Budući da su bili produženi zimski praznici i klizalište je bilo otvoreno do 18. siječnja.

Ali sada je gotovo s klizanjem i led se polako topi, južina je, a zatim će radnici razmontirati strukturu. Predstoji nam samo da vidimo hoće li klizalište na kraju 2021. godine raditi na Kapucinskom trgu ili ponovno kod Starog grada.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Sramežljive snježne pahulje Varaždincima nikako da priušte zimske radosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Iako smo u najhladnijem razdoblju dosadašnjeg dijela zime, ni ovaj vikend izgleda da ne donosi obilje snijega.

Stoga će veliki i mali Varaždinci morati još pričekati na obilnije snježne padavine.

A kako je izgledalo snježno subotnje jutro na gradskim ulicama i trgovima, pogledajte u galeriji fotografija:  

Nastavite čitati