Povežite se s nama

Foto i video

VIDEO Eko Bomba Na Kvadrat

Objavljeno:

- dana

LIGA ZA VARAŽDIN

Liga za Varaždin će u mandatu riješiti najveći gradski problem – zbrinuti otpad s vodozaštićenog, ekološki i gospodarski neprihvatljivog, odlagališta u Brezju. Gradskom vijeću predložit će 5 spremnih i razrađenih opcija za zbrinjavanje otpada.

U našim procjenama niti 1 kuna toga troška neće ići na račun Varaždinaca. U prvoj polovini mandata otpad koji prijeti ekološkom katastrofom, ali i mogućom požarima i zagađenjem podzemnih voda, više neće biti na lokaciji u Brezju.

U taj će projekt biti uključeni vodeći eksperti i javnost kroz davanje projekta na javni uvid jer Varaždin više nema pravo na improvizaciju. Sav novi otpad bit će zbrinjavan prema najvišim europskim standardima jer Varaždin leži na vodozaštičenom području.

Istovremeno ćemo izmjenama i dopunama prostornog plana pokrenuti prenamjenu sadašnjeg odlagališta u gospodarsku zonu i otvoriti prostor za nove gospodarske pogone. Izračuni koje je sačinio naš stručni tim gospodarskih eksperata govori o mogućnosti za kreiranje najmanje  1.600 novih kvalitetnih radnih mjesta u novim gospodarskim objektima na tom prostoru.

Cjelokupna investicija preobrazbe ovog prostora ima trojake izvore – proračun Grada Varaždina, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te sredstava fondova Europske unije:

 

Izvor: LZV
Foto:

Foto i video

FOTO Ritmom do slobode: u srcima posjetitelja nakon Forestlanda dobar osjećaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Julien Duval/Forestland

Završio je festival Forestland, prvo #nolimits događanje te vrste na sjeveru Hrvatske.

Okupio je nekoliko tisuća ljubitelja elektronske glazbe koji su uz primalne ritmove do ranih jutarnjih sati uživali u slobodi zabave. U večeri i noći sa subote na nedjelju muzičke strasti obožavatelja razgalili su Senidah, Mark Sixma, Corti Organ, E-Base, Yakka, Pintha, Kraundler…

Kakvu su atmosferu stvorili izvođači i organizatori proteklog vikenda, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Varaždinke i Varaždinci iskoristili ugodnu ljetnu subotu za šetnju gradom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Regionalni Tjednik

U Varaždinu se temperatura u popodnevnim satima popela do 27 Celzijusa, a prijepodne je bilo ugodno uz 24 Celzijusa.

Varaždinke i Varaždinci dobro su iskoristili prijepodne za šetnju centrom grada.

Korzo je bilo prepuno ljudi, a više donosimo u fotogaleriji.

RE

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!