Povežite se s nama

Foto i video

VIDEO Brojni građani uz Sevšeka na odličanom prvomajskom roštilju Lige za Varaždin

Objavljeno:

- dana

U centru grada

U Parku Vatroslava Jagića održana je prvomajska proslava u organizaciji Lige za Varaždin.

Varaždinci i Varaždinke tako su mogli su uživati u vrhunskom roštilju. To je privuklo velik broj građana, no osim melema za nepca, bio je tu je melem za uši. Građani su uživali u svirci Vizija benda.

Više pogledajte u videu.

Izvor:
Foto:

Foto i video

FOTO Najbolju kotlovinu na placu danas je spravila ekipa Grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na varaždinskoj Gradskoj tržnici povodom Dana placa održano je tradicionalno natjecanje ekipa u pripremanju kotlovine. U jakoj konkurenciji od čak petnaest ekipa, pobjedu je odnijela ekipa Grada Varaždina.

Glavni kuhar pobjedničke ekipe Dražen Dretar otkrio je da su recept za najbolju kotlovinu dobra volja i dobri ljudi, te naravno, prirodni sastojci s varaždinskog placa.

– Tajni sastojci ne postoje, eventualno vrganji iz šume ispod Sv. Josipa koji se na kraju dodaju za poseban tek. Ostali su sastojci naši prirodni domaći s placa – paprika, mrkva, češnjak, luk, meso i kobasice – izjavio je Dretar.

Drugoplasirani kuhari bili su ekipa ‘Zdeni gemišti’, dok su treći bili ‘Muzeznalci’ koji su i u ranijim natjecanjima bili pri samome vrhu. Kotlovine je ocjenjivala tročlana komisija u sastavu Predrag Ciglar, Bojan Bohorč i Eugen Đurđek. Ocjenjivači su se složili da su sve kotlovine vrlo ukusne, konkurencija je bila oštra, no o pobjedi  Grada Varaždina ipak su bili jednoglasni.

Nakon ocjenjivanja kotlovina je bila ponuđena posjetiteljima na prodaju, a sav prihod namijenjen je Zakladi solidarnosti Grada Varaždina o čemu je više rekla upraviteljica Zaklade Dubravka Biberdžić.

– Primarno je pomoći siromašnim sugrađanima, osobito učenicima i studentima koji postižu izvanredne rezultate kako bi mogli nastaviti daljnje školovanje. Prihod od prodaje bit će usmjeren prvenstveno prema tome – napomenula je Biberdžić.

Natjecateljske ekipe svojom je prisutnošću podržao i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković.

– Kotlovinu kuha petnaest ekipa, a prihod od prodaje namijenjen je u humanitarne svrhe, za Zakladu solidarnosti Grada Varaždina. Osobito mi je drago da se ovakvi događaju organiziraju na placu – zaključio je i pozvao Varaždince da izađu u grad i prošeću tržnicom, te podsjetio da nakon dnevne veselice uz kotlovinu, navečer slijede i Varaždinske barokne večeri

Događaju se naknadno pridružio i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj te podržao hvalevrijednu humanitarnu akciju u organizaciji Gradske tržnice Varaždin.u

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar izrazio je zadovoljstvo dobrim odazivom ekipa te podsjetio na razlog zbog kojeg se Dan placa slavi upravo u ovo doba godine.

– Dan varaždinskog placa obilježava se uvijek sredinom rujna, kao spomen na 12. rujna 1550. godine kada je kralj Ferdinand uručio gradu Varaždinu povelju kojom mu dozvoljava organiziranje tjednih sajmova, preteča današnje tržnice. Već u 17. stoljeću varaždinska tržnica funkcionirala je svakodnevno na Kapucinskom i Franjevačkom trgu, kasnije na Korzu, a na današnju lokaciju preseljena je 1964. godine – istaknuo je Ciglar.

Majstore kotlovine i njihove navijače na Danu placa zabavljali su Kraljevi ulice i TS Špancir a događaj je vodio Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Velik broj gostiju odazvao se otvorenju novog poslovnog objekta tvrtke b.t.c. u Nedelišću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

U subotu, 10. rujna, svečano je otvoren novi poslovni objekt tvrtke b.t.c. iz Nedelišća.

Time je zaokruženo nekoliko desetljeća uspješnog poslovanja tvrtke pod vodstvom direktora Ljubomira Tomašića koji sa suprugom Karmen i sinom Petrom danas predvodi tim od 70-ak zaposlenika.

Tvrtka se bavi proizvodnjom i integracijom softvera za upravljanje gotovinom za financijske institucije te proizvodnjom pametnih sefova i modela za nadzor i upravljanje ispisnim uređajima.

Na današnjem otvorenju novog poslovnog objekta u Nedelišću prisjetili su se početaka i zahvalili svojim djelatnicima, suradnicima i partnerima iz Međimurja, Varaždina i inozemstva koji su se uz brojne goste odazvali svečanosti.

Tko je sve danas bio u Nedelišću, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje