Povežite se s nama

Zabava & Stil

VIDEO Danchi & Rikverc bend singlom “Tragovi prošlosti“ uvukli se pod kožu slušateljima

Objavljeno:

- dana

Nakon samo tri godine egzistiranja na varaždinskoj folk i rock sceni, sastav Danchi & Rikverc bend, objavili su prvi nosač zvuka. Riječ je o CD-u “Tragovi sjećanja“, a istoimena naslovna pjesma s popratnim videospotom autora Dominika Severa, rezultat je suradnje s Davorinom Bogovićem, jednim od osnivača sastava Prljavo kazalište.

Album sadrži devet pjesama čije tekstove potpisuje neumorni pjevač i gitarist Danijel Kuserbanj, koji naglašava da u „Tragovima sjećanja“ progovara o starim prijateljima i uspomenama.

– Iznimke su jedino pjesme „Snaga ljubavi“ za koju je tekst napisao Renato Metessi, i „Nekad se moglo“ koju potpisuje Karlo Barbarić, dok sam ja autor produkcije. Pjesme su uglavnom nastajale u prvom polugodištu 2019. godine, a tekst „Moderna vremena“ napisan je još 1994. godine i ovo je prvi put da je ta pjesma snimljena – kaže frontmen benda koji će Varaždince u subotu dobro zagrijati jednim u nizu nastupa na Kazališnom trgu.

U razgovoru za Regionalni tjednik Danijel Kuserbanj osvrnuo se na svoje glazbene početke koji sežu u vrijeme kada je sjedio u školskoj klupi.

– Prvi bend Divota prašine osnovao sam s kolegama u 7. razredu osnovne škole. Svirali smo 1988. u Domu željezničara na „gitarijadi“ i za taj nastup spremili smo 5 pjesama. Bila su to lijepa vremena, a nas je „prala“ trema jer nije lako bez iskustva nastupiti na stejđu ispred 1000 ljudi. Danas ovakvu posjećenost koncerta možemo sanjati – prisjeća se Kuserbanj.

Od Blue caffea do Haltera i Zvijezda…

Od gitare i pjesme nije se rastao ni u srednjoj školi, a nastajali su i novi bendovi. Prvi u nizu bio je Blue caffe, a nakon povratka iz vojske, postaje članom grupe Halter s kojom snima dva albuma.

– Djelovala je 4-5 godina i imali smo brojne nastupe širom Hrvatske. Nastupali smo kao predgrupa poznatim sastavima, a početak 90-ih godina pamtim po tome što je u našem Varaždinu bilo mnogo autorskih bendova. Naime, u jednom trenutku bilo je aktivno čak 25 rock bendova i koncerti su održavani svakog tjedna. Svirao sam i u grupi Zvijezde s Renatom Metessijem prije petnaestak godina – ističe između ostalog naš sugovornik od kojeg doznajemo da je rock’n’roll danas na izdisaju.

Publici je, smatra Kuserbanj, nametnuta potpuno drugačija glazbena scena kojom dominiraju nepoznati bendovi, koji mogu platiti snimanje skupih spotova i minutažu za njihovo emitiranje na TV kanalima, poput CNC-a.

No, i usprkos besparici, hrvatski sastavi poput Danchi & Rikverc benda, znaju nas iznenaditi spotovima u kojima kao vokali nastupaju legende domaćeg rocka poput Davorina Bogovića.

– Spot za „Tragove sjećanja“ koštao nas je „nula kuna“, zahvaljujući susretljivosti Dominika Severa, i snimanju u studiju basiste Mislava Bunića – veli prvi čovjek benda kojem žene nemaju pristup jer se valjda „pribojavaju muške ekipe“.

A u njoj su uz spomenute još Roman Pomper na solo gitari, Andrej Pospiš na klavijaturama, i Dražen Scholz bivši bubnjar Parnog valjka i Gordan Perši na saxu te drugim puhačm instrumentima. Iza ovog benda ostale su dobre i loše stvari, a ova s CD-om „Tragovi sjećanja“ je najbolja koja se dogodila u zadnje vrijeme.

Dodajmo da je CD vizualno lijepo opremljen, a autor osebujne naslovne fotografije je Danijel Kuserbanj.

– Snimio sam je 2016. godine na praznom splitskom željezničkom kolodvoru. Bio sam fasciniran ljetnom žegom i gradom koji je vrvio od turista, a onda je uslijedio šok. Lutajući ulicama, u jednom trenutku našao sam se na peronima gdje nije bilo ni žive duše. Scena mi se jako dopala i morao sam „kliknuti“ foto aparatom… – zaključio je Danijel Kuserbanj.

Kako zvuči prvi singl i izgleda spot na kojem kao vokal gostuje Davorin Bogović pogledajte u nastavku, a ako propustite subotnji koncert, u nastupu Danchi & Rikverc benda možete uživati idućeg petka na dravskim bazenima:

Zabava & Stil

U Varaždinu se sredinom travnja okušajte u skoku padobranom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Skydive Croatia, uz podršku Grada Varaždina, ove godine omogućava svima željnima adrenalina da iskuse padobranstvo i izvedu skok padobranom s visine od 4000 metara, pri čemu će doživjeti slobodan pad u trajanju od 60 sekundi pri 200 kilometara na sat.

Naime, varaždinski aerodrom već je duže vrijeme bio padobranski neaktivan, no ove se godine iz Skydive Croatia nadaju „stvaranju jedne nove skakačke/padobranske tradicije koju ćemo uz podršku Grada Varaždina ali i svih padobranskih zaljubljenika ustrajno graditi“.

– Skokovi u Varaždinu su namijenjeni kako svim osobama koje se s padobranstvom tek susreću po prvi puta, tako i iskusnim padobrancima kojima je padobranstvo način života. Termini skakačkog vikenda održat će se od 16. do 18. travnja na Aerodromu Varaždin – poručuju organizatori, a detaljnije informacije nalaze se na ovome linku.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Ludbreg: tko će pronaći najveće pisanice?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Grada Ludbrega i ove će se godine održati potraga za pisanicama.

Na prostoru Otoka mladosti, šetnice i dječjih igrališta mališani će u subotu, 3. travnja, od 10:30 moći krenuti u potragu za uskršnjim pisanicama.

Ipak nisu sve manifestacije otkazane.

Nastavite čitati