Povežite se s nama

Zabava & Stil

VIDEO Film Ljubomira Kerekeša: „Marginalci“ vas pozivaju da dođete u kino i smijete se na svoj račun

Objavljeno:

- dana

Ljubomir Kerekeš napisao je i režirao film „Marginalci“ jer želi da se u kinima popišate od smijeha.

Ovo je dobra pozivnica da od četvrtka, 27. listopada, odete u najbliže kino i pogledate hrvatsku komediju koja ne štedi nikoga, a i da provjerite koliko dobro upijaju kino sjedala.

– Tko su Marginalci? Svi smo mi marginalci. Borimo se za novu kanalizaciju i odvodne jarke. Organiziramo akciju „Zbogom oružje“, a doma imamo još artiljerije za pola ulice. Oplakujemo susjeda s kojim nismo cijeli život mogli popit ni jedan gemišt. Branimo prava homoseksualaca, ali molimo Boga da nam je obitelj heteroseksualna. Rome nazivamo ciganima, a među nama ima više cigana nego među Romima. Politika nas uči životu, jer škole su naporne. Bolnice nam se urušavaju, no zato imamo jako čvrste spomenike našoj Domovini – stoji u opisu filma.

– Skupština selskog odbora sela Črevo održava se jednom godišnje, a pripreme za jednu takvu skupštinu traju cijelu godinu. Vrhunac godišnje selske skupštine je ‘umjetno-kulturnička’ priredba u izvedbi svih članova odbora sela Črevo. Najpoznatiji Črevari ujedno se i junaci godišnje skupštine sela Črevo, koju je došla popratiti i NNTV ( Naša najnovija hrvatska televizija ) iz Zagreba, u sklopu tv emisije ‘Hrvatski seljak u Europi’. Za vrijeme skupštine, koja će rezultirati priredbom za mještane sela Črevo, NNTV ekipa u selu nailazi na brojne sugovornike i snima gomilu video materijala, koji može biti prikazan samo na lokalnoj televiziji s vrlo malo gledatelja, baš poput NNTV-a – ističe Jan Kerekeš.

U filmu glume: Draško Zidar, Ljubomir Kerekeš, Mijo Pavelko, Marija Krpan, Jan Kerekeš, Milan Pavlović, Andro Damiš, Ksenija Marinković, Ana Begić Tahiri, Boris Svrtan, Darko Janeš, Matko Knešaurek, Luka Petrušić, Goran Koši, Hana Hegedušić, Darko Plovanić i drugi.

Ovu komediju u distribuciji Blitza pogledajte u kinima od 27. listopada 2022. godine.

Trailer:

Zabava & Stil

VIDEO Varaždinski gitarist Hrvoje Šenjug s bendom izdao prvi singl „Zumba Jam“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Bojan Gatalica

Varaždinci Hrvoje Šenjug i Jura Herceg te Zagrepčanin Renato Palatinuš osnovali su novi autorski bend pod nazivom „Hrvoje Šenjug & The Bypassers“.

Bend je izbacio prvi singl „Zumba Jam“ u izdanju Croatia Recordsa, a riječ je o pjesmi koja ujedno služi kao najava za nadolazeći autorski album varaždinskog gitarista Hrvoja Šenjuga, koji će izaći 23. lipnja 2023.

Pjesma i videospot, koji je nedavno imao premijeru na CMC televiziji, dostupni su na kraju članka.

O bendu

„Hrvoje Šenjug & The Bypassers“ instrumentalni je trio osnovan 2022. godine s ciljem sviranja vlastite autorske glazbe uz primjesu različitih stilskih utjecaja (rock, jazz i klasična glazba). Autor glazbe je gitarist Hrvoje Šenjug, uz neizostavan doprinos ostalih članova benda. Naime, Jura Herceg u bendu svira dva instrumenta, bas gitaru i kontrabas, a u tom naumu pridružio mu se Renato Palatinuš na bubnjevima i vibrafonu. Sva trojica su akademski obrazovani glazbenici koji u interpretaciji autorske glazbe kombiniraju različite instrumente, a to im otvara široku paletu različitih zvukovnih mogućnosti.
23.6.2023. godine objavit će prvi autorski album pod nazivom The Cycle Continues u izdanju Croatia Recordsa.

Hrvoje Šenjug (1992. Varaždin) u svom rodnom gradu završio je osnovnu i srednju glazbenu školu za klasičnu gitaru u klasi profesora Marka Žerjava. Osim klasične glazbe, od srednje škole svira i druge stilove glazbe, primjerice rock i jazz u raznim sastavima. Nakon položenog prijemnog ispita, 2011. godine upisuje studij klasične gitare na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi redovnog profesora Istvána Römera. Tijekom studija klasične gitare završio je i jazz modul Muzičke akademije u Zagrebu gdje stječe dodatna znanja o jazz improvizaciji kod Saše Nestorovića, Elvisa Penave i mnogih drugih istaknutih glazbenika. Diplomirao je 2016. godine s velikom pohvalom (magna cum laude). Nakon završenog studija surađivao je s mnoštvo različitih sastava i glazbenika, a neki od njih su: nuSynergetic Orchestra, Fran Vasilić, Scifidelity Orchestra, Jelena Žnidarić Zsa Zsa, Behave Community i Dixieland band Čakovec. Trenutno predaje klasičnu gitaru u Glazbenoj školi u Varaždinu.

Jura Herceg (1990. Varaždin) počinje svirati kontrabas 2006. godine u Glazbenoj školi u Varaždinu, a profesor mu je Dragutin Pleše. Upisuje studij kontrabasa 2010. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi redovnog profesora Marija Ivelje te ga završava 2015. godine. Kao vanjski suradnik surađivao je sa Zagrebačkim solistima, Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a i Hrvatskim baroknim ansamblom. Član je Simfonijskog orkestra Lihtenštajn, Ensemble Esperanza, a u razdoblju od 2016. do 2020. bio je vođa dionice kontrabasa u Riječkom simfonijskom orkestru HNK Ivan pl. Zajc. Tijekom karijere svirao je u renomiranim koncertnim dvoranama poput Concertgebouw Amsterdam, Royal Albert Hall i Kennedy Center.

Renato Palatinuš (1991. Zagreb) diplomirao je udaraljke na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Igora Lešnika 2016. godine. Kao član Bing Bang udaraljkaškog ansambla nastupao je u više europskih država. Od njih ističe Internationale Schlagzeugwoche Stuttgart pod vodstvom istaknutih udaraljkaša Marte Klimasare te Klausa Drehera, Festival de Música Contemporánea de Tenerife u gradu Santa Cruz de Tenerife te International Percussion Music Radio Festival u Bukureštu pod vodstvom Alexandra Anastasia. U sklopu IPEW festivala u Bjelovaru te Ivana Bilić Marimba Weeka u Samoboru, nastupao je i usavršavao se kod mnogih inozemnih i domaćih izvođača poput Ludwiga Alberta, Neya Rosaura, Marka Forda, Reinera Seegersa, Maraca2, Tatiane Koleve, Sveta Stojanova te mnogih drugih. Godine 2012. nastupio je na IPEW festivalu kao član Bing Bang ansambla uz Andy Narella, a 2013. na istom festivalu, kao dio međunarodnog ansambla studenata iz J. Koreje, Japana, Sjedinjenih Američkih Država te Hrvatske izveo je djelo Marka Forda, koji je ujedno i ravnao izvedbom. Stalni je član Zagrebačke filharmonije od sezone 2016./2017. na mjestu udaraljki.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Traje “Antunovo v Marofu”, a za vikend nastupa Jacques Houdek, The Frajle i Kavaliri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof 13. lipnja slavi svoj dan, a tim je povodom od 26. svibnja pa sve do 30. lipnja organizirano “Antunovo v Marofu”, manifestacija koja obuhvaća bogat program za sve uzraste.

Bogat program održat će se dolazećeg vikenda.

Tijekom “Antunova v Marofu” svoje će koncerte održati The Frajle (petak, 9. lipnja), Jacques Houdek (subota, 10. lipnja) i Kavaliri (nedjelja, 11. lipnja).

Osim toga, posjetitelje očekuju razne radionice, popularni sastanak u traperu, izložba oldtimer automobila, finale županijskog kupa u nogometu, vatrogasno natjecanje, jubilarni 20. Međunarodni folklorni festival te predstave za djecu.

Cijeli program povodom Dana Grada Novog Marofa donosimo u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje