I u uvjetima nastave na daljinu, vrijedni su učenici i nastavnici Glazbene škole Varaždin prepoznali priliku koju pružaju medijski alati te odlučili pomoću njih pokazati što su tijekom ovoga vremena naučili.

U želji da naučeno podijele s publikom, nastavnici su svojim učenicima odlučili pružiti mogućnost online produkcija, druženja i koncerata. Kako bi se prilagodila novonastalim uvjetima rada, Glazbena škola u Varaždinu stoga je svoju koncertnu djelatnost preselila na YouTube kanal škole.

– Da im sada postavimo pitanje koje se ovih dana često čuje, da li bi se vratili u školske klupe, vjerujemo kako bi svi odmah bili istog mišljenja, jer svima im nedostaju prijatelji, instrumenti i svakodnevno druženje. Ali isto tako, svi su nam oni, od onih najmlađih koji pohađaju predškolske programe pa do maturanata, još jednom pokazali koliko su kreativni i u jednoj potpuno nepoznatoj situaciji, onoj koja ih je na jedno duže razdoblje odvojila od svega na što su ranije bili naučeni. Tako da su za kraj kampanje #ostanidoma odlučili i drugima pokazati kako je to kad odjednom glazbenu školu pohađaš kod kuće – objašnjavaju iz Glazbene škole Varaždin.

U želji da svima prikažu da, iako odvojeni, i dalje mogu zajedno muzicirati, napravili su video razglednicu nastalu u suradnji sa Foto agencijom Sjever, jedan mali uvid u online Glazbenu školu u Varaždinu.

Iz Škole poručuju kako će svi uskoro moći ponovno uživati u zvucima glazbe i projektima koje su pripremili, a pripremaju i nešto što će popratiti i novu kampanju Stožera #ostanioodgovoran.

Komentari

Komentara