Povežite se s nama

Zabava & Stil

VIDEO Izašao spot za pjesmu “Samo ti” Varaždinca Nevena Stipčića

Objavljeno:

- dana

Mladi glazbenik

Spot za pjesmu “Samo ti” Varaždinca Nevena Stipčića ugledao je svjetlo dana.

– U ovih proteklih 5 mjeseci stvarno se puno toga izdogađalo. Bilo je teško u nekim trenucima, ali treba biti teško da bi uspjelo! Moje ogromno hvala svim ljudima koji su sudjelovali na ovom singlu, i koji će i dalje biti tu jer smo odličan tim, i presretan sam što s takvim pojedincima radim. Krenimo redom – Tomislav Košić, Dino Pomper, Marko Horvat, Tomislav Horvatinovic, Zoran Cestar, Rok Mikec, Emir Čovran, Dorian Stipcic, Patrik Dolenc, Lorena Šafarić, Universal Music Hrvatska, The Groovebox, Intek Music Shop, Nexus produkcija i svi ostali koji su doprinjeli realizaciji ovog svega! – istaknuo je Neven na svojem Facebook profilu, kojeg je šira javnost upoznala nakon nastupa na The Voiceu.

Izvor:
Foto: Facebook

Međimurje

Međimurskim “Lepim Dečkima” četiri medalje i titula najboljega piva po omjeru cijene i kvalitete!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Dino Lesar/LD Brewery

Na četvrtom izdanju prestižnog pivskog natjecanja London Beer Competition, održanom 17. ožujka, međimurska pivovara “Lepi Dečki” osvojila je čak tri srebrne medalje, zlatnu medalju i nagradu „Najbolje pivo 2021. po cijeni/kvaliteti“, što je samo još jedan dokaz globalne kvalitete međimurskih piva.

Kako bi osvojili ove medalje, odabrana piva morala su zadovoljiti tri vrijednosna kriterija: kvalitete, cijene i ambalaže.

Pivovara “Lepi Dečki” tako je odnijela kući čak četiri medalje, jedno zlato i tri srebra, ali i titulu najboljeg piva po omjeru cijene i kvalitete. Prijavljena su i nagrađena četiri piva: Međimursko pivo u kategoriji lagera, Čakovečko u kategoriji pilsnera, Regoč kao imperial IPA te Hyperbola kao Russian Imperial Stout.

– Iznimno smo ponosni na ovu važnu nagradu i priznanje našeg rada. Iz Londona nosimo četiri medalje i titulu najbolje pive u kategoriji cijene i kvalitete – rekao je vlasnik pivovare “Lepi Dečki” Danijel Radek.

– Stvaramo pivo koje kupac želi, koje je atraktivno, kvalitetno i u kojem se uživa, a to je prepoznala i industrija koja podržala i nagradila našu filozofiju – dodao je.

Sid Patel, CEO natjecanja, u ime kompanije Beverage Trade Network, povodom dodjele medalja je izjavio:

– Pivska craft revolucija iznjedrila je mnoge nove i ponovo otkrila izgubljene i zaboravljene pivske stilove. Naši pivski suci ekstenzivno su degustirali i raspravili kvalitete svih prijavljenih piva i to s aspekta kupca, ljubitelja piva, ali i pivskog sommeliera i struke. Profesionalno se ocjenjuje kvaliteta same pive, no važno je ocijeniti i kvalitetu ambalaže, ali i omjer cijene i kvalitete.

Pivo se na London Beer Competitionu ocjenjivalo na ljestvici od 1 do 100, pri čemu su piva s više od 90 bodova osvajale zlatne medalje, dok su one s više od 76 bodova nosile srebro.

Pivovara Lepi Dečki osnovana je 2016. godine u Čakovcu, a od 2020. djeluje i radi u novom proizvodnom pogonu kapaciteta proizvodnje od 600.000 litara godišnje. U pivskom portfelju imaju čak 18 različitih piva, a na natjecanju u Londonu čak četiri su nagrađena medaljama.

Prvo pivo koje se proizvelo u ovoj međimurskoj pivovari bilo je Međimursko, lager koji je dobio 82 boda, s koliko je ocijenjeno i Čakovečko, pilsner i jedno od najpopularnijih piva u portfelju. Treću srebrnu medalju s 83 boda odnio je Regoč, donedavno najjače i intenzivno pivo stila Imperial India Pale Ale, gusto, puno pivo s aromama zamamnih svježih keksa i citrusa na nepcu koje se odlično sljubljuje s hranom.

– Od samog početka pivovare proizvodimo lagere, pilsnere i to nam je bio fokus, pa su nam ove nagrade samo potvrda da idemo u dobrom smjeru – dodaje Radek.

DCIM/100MEDIA/DJI_2108.JPG

– Uz osnovni portfelj lagera, naravno radimo i intenzivne, zahtjevne stilove kao što su Regoč i Hyperbola koji su standardno naše najbolje ocjenjena i hvaljena piva!

Pobjednik među pivima na natjecanju u Londonu u kategoriji omjera cijene i kvalitete je Hyperbola, gusto, tamno, kompleksno pivo u stilu ruskog imperial stouta, s notama čokolade, kave i začina. Na nepcu pruža osjećaj gustoće piva i izdašne zemljaste note, okuse i arome bobičastog voća i mliječne čokolade.

Sva piva pivovare “Lepi Dečki” distribuiraju se nacionalno, a s ovim najnovijim priznanjem ne sumnjamo da će uskoro krenuti i izvoz.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Tri dame iz Varaždinske županije bore se za titulu “Najljepša mama Hrvatske”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ranije pobjednice/Najljepša Mama Hrvatske/Facebook

Izabrane su finalistice izbora “Najljepša mama Hrvatske”, izvjestila je vlasnica Licence Maja Gnjidić Verdecchia i najavila da će se nakon sto prošlogodišnji izbor nije održan, ove godine naj mama Hrvatske izabrati i to u Šibeniku 2. svibnja.

Casting za cijelu Hrvatsku održan je preko aplikacije Zoom, objavio je vecernji.hr.

– Nastavili smo kroz natjecateljice iz cijele Hrvatske predstaviti kulturu, običaje, posebnosti i prije svega majčinstvo. Naše mame su se predstavile na najljepši mogući način i odabir nije bio lagan, ali pošto samo 20 mama putuje na finale u Šibenik ta se odluka morala donijeti. Kako nismo u 2020. godini imali izbor za Najljepšu mamu iz poznatih razloga ove godine smo na inzistiranje prijavljenih mama napravili sve da se izbori mogu održati – istakla je vlasnica licence i dodala kako je predstavljanje mama pokazalo s koliko ljubavi i topline mame žele ispričati priču o svojoj obitelji, vještinama, ljubavima i kraju.

Natjecanje je podjeljeno u dvije kategorije: kategorija od 23 do 39 godina i dijamant kategorija od 40 do 53 godine.

U finalu su se našle i mame iz Varaždinske županije, a to su:

  • Tea Melnjak (34 godine) iz Sračinca
  • Ivana Canjuga (39 godina) iz Varaždina
  • Dubravka Baneković (41 godina) iz Visokog

Nastavite čitati