Ansambl LADO i dvojac HR Electro vraćaju se na glazbenu scenu novim spotom za pjesmu „Dolinom se… (Song for Elizabeth)“ s albuma “2.0 Memorabilium”!

Album je nastao u sklopu zajedničkoga projekta LADO Electro, piše hia.com.hr

– Inspiracija za obradu pjesme bila je Elizabeta Toplek, poznatija pod nadimkom Teta Liza, koja je prepoznatljivim glasom i emotivnom interpretacijom pjevala ovu kao i stotine drugih pjesama iz svoga Međimurja – kaže Boris Harfman, solist Ansambla LADO koji je, uz Hrvoja Crnića Boxera, autor albuma “2.0 Memorabilium”.

Elizabeta Toplek bila je pjevačica međimurskih narodnih pjesama, u izvornom obliku znanih pod nazivom “međimurska popevka”. Izdala je tri glazbena albuma. Onaj snimljen u suradnji s Ansamblom LADO “Teta Liza i LADO” iz 2007. dobio je tri Porina: za nabolji album folklorne glazbe, najbolju folklornu pjesmu i najbolju izvedbu folklorne glazbe. Ova nezaboravna heroina etno glazbe preminula je 12. kolovoza 2017. godine u Prelogu. U spoju tradicijske i elektroničke glazbe u pjesmi do izražaja dolazi emotivna vokalna izvedba Ladove solistice Vlatke Hlišć.

– U suradnji s Borisom Harfmanom i Hrvojem Crnićem LADO ovim projektom tradicijsku glazbu predstavlja na posve drugačiji način u odnosu na svoj uobičajeni repertoar. Želja nam je aktivnije uključiti LADO u suvremenu kulturnu, klupsku i alternativnu glazbenu scenu te novoj publici približiti hrvatsku glazbenu baštinu. Nadamo se da će publika ubrzo moći uživati u live izvedbama LADO Electra – rekao je Krunoslav Šokac, umjetnički voditelj Ansambla LADO.

„Dolinom se… (Song for Elizabeth)“ jedna je od ukupno 26 pjesama s dvostrukog nosača zvuka LADO Electro “2.0 Memorabilium” u izdanju Aquarius Recordsa.

Komentari

Komentara