Povežite se s nama

Foto i video

VIDEO Liga za Varaždin predstavila kandidate za zamjenike gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

>>Liga za Varaždin: kandidati za zamjenike gradonačelnika Dubravka Lekić i Davor Patafta

Moji najbliži suradnici bit će poznati gospodarstvenici Dubravka Lekić i Davor Patafta. Oni ne samo da su uspješni poduzetnici, nego su ljudi neiscrpne energije, znanja i iskustva, što je u ovom vremenu nužno Gradu Varaždinu – poručio je Vlado Sevšek, kandidat Lige za Varaždin za gradonačelnika na konferenciji za novinare koja je održana u prostorima Udruge:

Više o respektabilnom timu kojega je okupio Vlado Sevšek doznajte iz video priloga:

 

Izvor:
Foto: LZV

Foto i video

FOTO „Čiselsko proščenje v Remetincu” privuklo veliki broj posjetitelja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tradicionalna vjerska manifestacija „Čiselsko proščenje v Remetincu”, koju uz potporu Grada Novog Marofa i gradske Turističke zajednice organizira KUD Remetinec, ove je godine zasjala punim sjajem i u novomarofski kraj privukla veliki broj posjetitelja.

Manifestacija se svake godine održava prvog vikenda u listopadu, uz hodočašće štovatelja Majke Božje Čiselske u Remetinec u crkvu Blažene Djevice Marije Kraljice svete Krunice, a uključuje i kulturne i zabavne sadržaje kojih je ove godine bilo i više nego ranije.

KUD Remetinec trudi se čuvati tradiciju i kulturnu baštinu, a „Čiselsko proščenje v Remetincu” jedan je od načina na koji to čine.

– Nositelj vjerskog dijela manifestacije je Župa Remetinec, a za ostale programe smo zaduženi mi, ali želim naglasiti da doista imamo punu potporu Grada Novog Marofa i gradske Turističke zajednice, a ove smo godine započeli suradnju i s našim udrugama – Športskim društvom Remetinec i DVD-om Remetinec čiji su nam članovi pomogli u organizaciji. No treba svakako zahvaliti i brojnim mještanima koji su volontirali, uskakali kada god je trebalo. Remečani su pokazali pravo zajedništvo i zato je manifestacija i ovoga puta bila više nego uspješna – istaknula je predsjednica KUD-a Remetinec, Nadica Puškadija.

Kao i svake godine, posjetitelji su uživali u subotnjoj Smotri folklora Remetinec 2023. Uz domaćine, na Smotri su nastupili KUD Marof, KUD Frankopan iz Bosiljeva, Folklorna izvorna skupina Remete, KUD Ježek iz Beretinca, KUD Beletinec i kao posebni gosti Viteško udruženje „Kumpanija Čara“ s otoka Korčule, dok je u večernjim satima koncert održao popularni Ivan Zak.

U nedjelju su održani Dječja smotra folklora i tradicionalni Remečki sejem na kojem se predstavilo 20 izlagača, a novitet manifestacije, događanje koje su na inicijativu Turističke zajednice grada Novog Marofa zajedno organizirali KUD Remetinec i ŠD Remetinec, bila je Gulašijada s poznatim chefom Tomislavom Špičekom.

Natjecanju u kuhanju gulaša odazvalo se 20-ak ekipa, a prema Špičekovom stručnom sudu, najbolja je bila ekipa ŠD Remetinec, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Remetinec, a treće ekipa PP Novi Marof.

– Čiselsko proščenje najstarija je manifestacija ovog kraja, a  crkva u Remetincu zaštićeno je kulturno dobro Republike Hrvatske. Drago mi je da Remetinec opet “živi” ovo događanje. Mjesto čine ljudi, i to se ovog puta pokazalo u punom sjaju. ŠD Remetinec organiziralo je natjecanje u kuhanju, koje je stvorilo ogromnu količinu pozitivne energije i dalo Čiselskom proščenju jedan novi zamah. Čestitke i KUD-u Remetinec i ŠD Remetinec na odličnoj suradnji. Spojile su se tako ovdje tradicija, kultura i dobra zabava.– rekla je voditeljica ureda TZ grada Novog Marofa, Renata Horvatić.

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač jedan je od onih koji ne propuštaju ni jedno „Čiselsko proščenje”.

– Ovo je doista prekrasna manifestacija vezana uz našu baštinu, promovira našu kulturu, tradiciju i običaje i doista zahvaljujem KUD-u Remetinec i svima koji su doprinijeli da i ove godine sve bude lijepo, rasplesano, raspjevano. Raduje me što je KUD ove godine uspio okupiti i djecu u svoje redove i da su mladi imali svoj prvi nastup upravo ovdje, na Dječjoj smotri folklora. „Čiselsko proščenje” manifestacija je po kojoj je naš kraj poznat i izvan Varaždinske županije, program je još bogatiji nego ranijih godina, stoga ne čudi da je došlo toliko posjetitelja koji su mogli uživati i u plesu i pjesmi, ali i u ponudi domaćih proizvoda ovoga kraja. Grad Novi Marof svih je ovih godina podržavao manifestaciju, a činit ćemo to sa zadovoljstvom i dalje – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Povodom Svjetskog dana turizma u Varaždinu predstavljene turističke čari Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Povodom Svjetskog dana turizma danas su se na varaždinskom Korzu predstavile turističke zajednice koje djeluju na području Varaždinske županije.

Turistička zajednica Varaždinske županije okupila ih je na jednom mjestu te ima dala priliku da pokažu gastronomju svog kraja, nošnje te bogatu turističku ponudu. Posjetitelji su mogli uživati i u nagrađenim vinima s županijskog područja.

Goran Mališ, direktor Turistička zajednica Varaždinske županije, naglasio je da se ova županija zaista ima čime pohvaliti, a to potvrđuju i sve bolje turističke brojke. Naglasak je stavio na manifestacije koje će se do kraja godine održati u Varaždinskoj županiji.

Evo kako je bilo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje