Povežite se s nama

Foto i video

VIDEO Ljubavna priča “F srce si mi zašla” Tamburaškog sastava “Odabrani”

Objavljeno:

- dana

Tamburaški sastav “Odabrani” nastao je sredinom prve polovice 2014. godine na inicijativu Antonija Šopara, koji je ujedno i glavni pjevač benda.

Ljubav prema glazbi i samoj tamburici je bila toliko čvrsta i jaka da je sljedeći logičan korak bio osnivanje tamburaškog sastava. Sastav je iz Međimurja.

Budući da se cijeli sastav bazira na članovima koji aktivno sviraju u više grupa, samo ime benda nije bilo teško za odabrati. Svi su oni “Odabrani”. Sastav čini puno svirača, stalni članovi su Antonio Šopar (glavni vokal, bugarija), Denis Hajdarović (vokal, prim), Marin Farkaš (brač), Nikola Munđar (brač), Neven Kolarić (berde, bas gitara), Filip Josipović – Šmit (bubnjevi).

Dosadašnje pjesme TS-a “Odabrani”:

  • Kre Drove sam se narodil – pratnja Mariju Mustaču 2015. godine
  • Bez tebe – 2016. godine
  • Gorice – 2019. godine (od 2020. i videospot)
  • F srce si mi zašla – 2020. godine (tekst- Damir Pilko, glazba i arr. Denis Hajdarović)

– Pjesma koju predstavljamo je “F srce si mi zašla”, a izvedena je 2020. godine na Festivalu “Kre Mure i Drove” u Prelogu. Snimanje i mastering je napravljeno u Donjem Kraljevcu na Radiju Studio M, a snimanje i režiju spota napravio je Marin Kuharić – Mack Films iz Čakovca. Tekst za pjesmu napisao je Damir Pilko iz Zagreba s kojim imamo dugogodišnju suradnju i ne skriva svoje simpatije prema međimurskom narječju, dok je glazbu i aražman i ove godine napravio Denis Hajdarović.

Video je snimljen u srcu Međimurja – Čakovcu – pa ovim putem zahvaljujemo i TZ-u grada Čakovca na pristupačnosti te otvaranju vrata muzeja. Također posebno hvala mladoj Pauli Radek koja je svojom simpatičnošću upotpunila predivan video – kažu članovi TS-a “Odabrani”.

Foto i video

FOTO Na Art Forestu predivne slike, radionice za djecu, čarobne priče…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom ovoga je vikenda kod lovačkog doma LD-a “Fazan” u Nedelišću održana maštovita nova manifestacija koja nosi naziv Art Forest.

Radi se o umjetničkom događanju koje podrazumijeva izložbu slika u prirodnu okruženju, radionice poput one Udruge “Mlada pera” u sklopu koje su djeca izrađivala slikovnice ili one Udruge “Platana” na kojoj su zainteresirani radili na hotelu za kukce.

Organizatori(ce) Art Foresta bile su skupina umjetnika poznata kao “Artisto” na čijem je čelu Tea Mesarić iz Nedelišća te Anita Novak iz Turističke zajednice Općine Nedelišće.

Kod lovačkog su doma predstavljeni i zanimljivi likovni radovi učenika OŠ Nedelišće. Bilo je tu i predstavljanja knjiga (Emanuel Srpak) i predavanja (Udruga Baraka), dok su navečer uslijedile priče Kristijana Petrovića i vatreni šou te svirka benda Vrulja. Imaginativni sadržaji nastavili su se i u nedjelju.

Svježu kasnoproljetnu atmosferu osjetite uz galeriju fotografija našeg suradnika Silvija Benča.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO I VIDEO Marko Tolja u vedroj pjesmi “Ovdje, danas!” podsjeća nas koliko je važno živjeti u trenutku!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Marko Tolja jedva čeka svoju novu pjesmu predstaviti publici! Tako će je i prvi put live izvesti na koncertu u Varaždinu 18. lipnja u dvorištu Vile Bedeković i Čakovcu 25. lipnja kod Pivovare “Lepi Dečki”.

Jedan od omiljenih domaćih pjevača, nakon prekrasne balade “Budi budna” kojom je osvojio srca publike, predstavlja vedru i optimističnu pjesmu “Ovdje, danas!”.

“Ovdje, danas!” zasigurno će upotpuniti brojne plejliste ovog ljeta, a podsjeća nas na ono što često možda zaboravljamo – vrijednost življenja u trenutku:

– Pjesma je upravo ono što se iz samog naslova može zaključiti – bitno je samo ovdje i danas! Nije važna ni prošlost, ni budućnost. Imamo samo sadašnjost na raspolaganju i nemojmo dozvoliti da nam svađa, loš dan, grubi pogled, pa na kraju i pandemija, to pokvare.

Kao što je lani “O tebi ovisan” bila moja doza pozitive protiv svih nedaća koje su nas zadesile, ova pjesma mogla bi komotno biti nastavak te priče. Ovo je priča o pozitivi, prijateljstvu, ljubavi, druženju i prepuštanju trenutku. Jer kada sve zbrojimo i oduzmemo, živimo samo “ovdje i danas” i tako iz dana u dan – o singlu kaže Marko.

Marko je na pjesmi okupio vrhunske glazbenike: Elvisa Stanića na harmonici, Ivana Popeskića na klavijaturama i programiranju, gitare i mandoline odsvirao je Ivan Pešut, bas Henry Radanović, bubnjeve Branimir Gazdik, a prateći vokal otpjevala je Martina Majerle. Glazbu i tekst pjesme “Ovdje, danas!” napisao je Marko Tolja, a aranžman potpisuje Ivo Popeskić.

Spot za novi singl sniman je u Omišlju na otoku Krku. Zaslužni za spot su već dobro poznati Lumiere production koji su s Markom surađivali na već velikom broju njegovih spotova. Glavnu ulogu, uz Marka, dobila je mlada redateljica i glumica Arija Rizvić koja se sjajno uklopila u retromediteransku estetiku i priču koja obilježava cijeli video.

– Uvijek sam sretan i ponosan kada uza svoje spotove mogu pokazati ljepote svog rodnog kraja i uz to nekim novim, mladim licima dati prostora. Pokušali smo dočarati atmosferu pjesme putem simpatične ljubavne priče u kojoj Arija glumi nedodirljivu “femme fatale”, a ja uličnog svirača do ušiju zaljubljenog u tu nedostižnu ljepoticu. Naravno, tu je i moj nezaobilazan bend, ovoga puta pojačan sa sjajnim Elvisom Stanićem – komentirao je Tolja.


Marko za ovo ljeto najavljuje brojne koncerte i jedva čeka novu pjesmu predstaviti svojoj publici:


13.06. Zagreb, Lisinski Atrium

18.06. Varaždin, Dvorište vile Bedeković (Marko Tolja & Mia Dimšić)

19.06. Opatija, Ljetna pozornica (Marko Tolja & Mia Dimšić)

25.06. Čakovec, Pivovara Lepi Dečki

26.06. Osijek, Dvorište Stare pekare (Gošća: Mia Dimšić)

10.07. Stubičke Toplice, Ulični Festival

22.07. Dear Mr. Sinatra / Zantium krstarenje

23.07. Slavonski Brod, Brodsko glazbeno ljeto

26.08. Dear Mr. Sinatra /Zantium krstarenje

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!