Povežite se s nama

Foto i video

VIDEO Provozali smo se novom cestom kroz Gospodarsku zonu Brezje, očekuje se uklanjanje bala

Video: Regionalni tjednik

Objavljeno:

- dana

Danas je u Varaždinu održana završna konferencija projekta “Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje”.

Gradu Varaždinu je temeljem javnog poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske dodijelilo 6.879.808,71 kuna bespovratnih sredstava za provedbu ove prometnice. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta je 19.085.325 kuna.

Ovo je cesta koja ide kroz bale, a uz njezin dio već su neke tvrtke izgradile svoje kapacitete.

Izgrađena je južna prometnica duljine 366 metara, širine 7 metara, a s obje strane je pješačko-biciklistička staza. Napravljena je i sjeverna prometnica duljine 1047 metara, koja također ima pješačko-biciklistička staza. Sjeverna prometnica 2, duljine 136 metara, također je završena. Posađeno je i 150 stabala lipe.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj nije krio zadovoljstvo što je završena cesta koja će omogućiti širenje Gospodarske zone Brezje. Napomenuo je da za ovu Zonu vlada dobar interes.

– Ovo je najmodernija prometnica u Varaždinu. Ova prometnica će biti žila kucavica gospodarskog života Varaždina u godinama pred nama. EU je sufinancirao ovu prometnicu s gotovo 7 milijuna kuna, a Grad Varaždin je iz svojih sredstava izdvojio da se napravi elektronička komunikacija i infrastruktura, da se naprave koridori za HEP te javna rasvjeta. Naš Varkom je odradio vodovod, odvodnju i kanalizaciju. U Zoni imamo već nekoliko hala, a radove su počeli još neki investitori. Gospodarska zona Brezje ima veliku budućnost, a o tome najbolje govore nova pisma namjere, 8 ili 9 budućih investitora. Ali velika zapreka i najveća sramota Varaždina su bale. Svaki investitor koji dolazi pita kad ćemo ih maknuti. Maknut ćemo bale uskoro i ova Zona će disati punim plućima – pojasnio je Bosilj.

Sani Ljubunčić, načelnik Sektora za potpore i poduzetničku infrastrukturu u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, rekao je da mu je drago što je projekt u Varaždinu realiziran te je naglasio važnost poduzetničkih zona u Hrvatskoj. – Ministarstvo je aktivni partner u smislu regulative, ali i potpora te transfera zemljišta da se takav skupi sustav realizira. Cilj je otvaranje novih tvrtki i radnih mjesta. U Hrvatskoj imamo 300 verificiranih poduzetničkih zona više od 2000 poslovnih subjekata i 60.0000 otvorenih novih radnih mjesta. S obzirom na situaciju na tržištu rada nova radna mjesta sada su već i problem, ali poduzeli smo korake u dopuštanju uvoza radne snage. Sve što je najavio gradonačelnik Bosilj samo znači da će se strvari odvijati vrlo brzo. Čestitam još jednom – zaključio je Ljubunčić.

Provozali smo se novom cestom, pogledajte kako to izgleda.

Foto i video

FOTO Zaljubljenici u oldtimere došli na svoje u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Na Kapucinskom trgu u nedjelju, 21. srpnja u prijepodnevnim satima ljubitelji oldtimera došli su na svoje.

Okupilo se točno sto vozila, a organizator ovog susreta bio je Oldtimer klub Varaždin 2.

Vozila su stigla iz Hrvatske, Srbije i Švicarske.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Bogat program i Rafalei prikovali poglede posjetitelja varaždinskog aeromitinga za nebo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Letačkim programom od 13 sati nastavljen je današnji aeromiting na aerodromu u Varaždinu.

Ako niste na CIAV stigli danas pred vama je i program u nedjelju, 14. srpnja.

>> FOTO Mali i veliki posjetitelji tijekom jutra na aeromitingu u Varaždinu rado razgledali letjelice

Jutro je bilo u znaku razgledavanja letjelica na tlu.

Od oko 13 sati svi su pogledi brojnih posjetitelja bili uprti u nebo. Najprije su se mogli vidjeti skokovi padobranaca i Viperjet.

I drugi impresivni avioni privukli su pažnju, ali rijetko koji kao novi hrvatski borbeni avioni tipa Dassault Rafale F3R.

Svečanosti otvorenja ove atraktivne zrakoplovne priredbe, koja se održava pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, te u suorganizaciji Varaždinske županije i Grada Varaždina, prisustvovali su načelnik Glavnog stožera oružanih snaga RH general pukovnik Tihomir Kundid, državni tajnik u ministarstvu obrane Zdravko Jakop, kao izaslanik predsjednika Vlade RH koji je i otvorio aeromiting, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika, ujedno i saborski zastupnik Miroslav Marković, zamjenica župana Silvija Zagorec, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki te brojni drugi uzvanici.

Državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop prilikom otvorenja čestitao je na organizaciji ove zrakoplovne priredbe koja se nakon nekoliko godina ponovno odvija u Varaždinu.

– Osim što ćemo svi zajedno moći uživati u preletima Rafala i krila Oluje, nama je  čast i zadovoljstvo što  na neki način imamo priliku promovirati i vojni poziv jer je to aktualno pitanje ovih dana, ali program kojega su pripremili naši zrakoplovci, naši piloti vjerujem da će vam se svidjeti. Ova Vlada riješila je pitanje koje se rješavalo desetljećima, a to je sigurnost i obrana našeg zračnog prostora – naglasio je general Jakop.

O dugoj tradiciji zrakoplovstva u Varaždinu i ove atraktivne priredbe ispred organizatora govorio je predsjednik Aerokluba Varaždin Robert Mišak, dok je organizaciju ove međunarodne zrakoplovne priredbe pohvalio i župan Anđelko Stričak. O značaju obnovljenog varaždinskog aerodroma za grad Varaždin te ove međunarodne zrakoplovne priredbe s dugom i bogatom tradicijom na svečanom otvaranju govorio je Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina.

Napomenimo još da program akro skupine Krila Oluje počinje danas oko 18:30, što je uvijek atraktivno.

Donosimo još jedu fotogaleriju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje