Prije točno 14 godina u Varaždinu još su se slijegali dojmovi dan nakon druge finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa.

Tugom i ponosom svi su bili prožeti nakon utakmice koja se odigrala 3. svibnja 2006. godine. Tada je na stadionu Varteksa pred 7.000 gledatelja odigran uzvratni susret finala Hrvatskog nogometnog kupa, a Varteks je slavio 5:1. To nije bilo dovoljno za osvajanje Rabuzinovog sunca budući da je prvi susret u Rijeci završio 4:0 za domaće.

Za momčad Varteksa nastupili su Mance, Vuk, Lučić, Jertec, Halilović, Šafarić, Pokrivač, Melnjak, Pavličić, Novinić i Benko, dok su u igru još ušli Jolić, Posavec i Mohorović. Varaždinsku momčad vodio je današnji izbornik Zlatko Dalić.

Varteks je poveo preko Lučića u 23. minuti koji je zabio s tridesetak metara, da bi Benko u 54. podigao na 2:0. U 77. minuti za Rijeku je zabio je Varaždinac Davor Vugrinec. Nadu je vratio Nikola Šafarić u 84. minuti s bijele točke i uslijedila je luda završnica. Novinić je zabio dva gola i Varteks je bio blizu senzacije.

Sudac Alojzije Šupraha produljio je utakmicu za tri minute, a da se igrao samo još koji napad, Varteks bi vjerojatno i osvojio titulu.

Komentari

Komentara