Na teniskim terenima TK Varaždin 1181 i TK Varteks u subotu, 20. travnja, održao se prvi Sliceer Open koji je prema riječima organizatora prošao u najboljem mogućem izdanju.

Od jutarnjih sati, teniski tereni bili su ispunjeni adrenalinom koji je mnogima pomogao da se proguraju daleko u ždrijeb ovog turnira. Za razliku od ostalih teniskih turnira na Sliceer Openu su sudjelovali muškarci i žene koji su odmjeravali snage u svojim mečevima. Veliko iznenađenje bile su upravo žene koje su u većini slučajeva prošle nekoliko kola pobijedivši tako muškarce.

– Nije mi uopće lako igrati kada vidite ženu s druge strane mreže, jer to je skroz drugačija igra i jednostavno morate potpuno promijeniti igru ako želite dobiti taj meč. Stvarno mi nije bilo lako – bile su riječi jednog od natjecatelja.

Žene su tako u prvih 6 mečeva slavile sa 6 pobjeda nad muškarcima, što je bilo vrlo interesantno za vidjeti. Na žalost, u finalu nismo vidjeli niti jednu ženu, no svakako je dobro spomenuti da je Jasmina Novak dogurala do četvrtfinala gdje je izgubila od finalista srednje skupine Karla Novaka, Marina Godinić koja je također dogurala do četvrtfinala u trećoj skupini gdje je izgubila u vrlo napetom meču od Matije Katalenića i Maja Zuber koja je izgubila također u četvrtfinalu od Josipa Kozara nakon što je imala meč loptu za polufinale.

Na kraju u večernjim satima i nakon nekoliko intenzivnih mečeva u finalu su igrali odličan meč Hrvoje Plukavec i Matija Balaž u kojem je svojom odličnom igrom Hrvoje Plukavec slavio sa 6:2.

U drugoj kategoriji u također smo gledali vrlo napeti meč do samog kraja, gdje su igrali Davor Vurušić i Karlo Blagović u kojem je nakon nekoliko naizmjeničnih meč lopti u tie breaku ipak slavio Davor Vurušić s 7:6.

U trećoj skupini slavio je Lovro Metlikovec koji je rezultatom 6:2 pobijedio Josipa Kozara.

Svim finalistima uručeni su pehari, dok će prvih osam u svakoj kategoriji dobiti i novčane nagrade.

– Turnir je bio pun pogodak. Vrijeme nas je poslužilo, imali smo vrlo striktno određen raspored kojeg su se svi držali i uz našu aplikaciju Sliceer možemo reći da smo itekako zadovoljni cijelim događajem. Bilo je puno posla oko pripreme cijelog turnira ali naravno bez nas trojice Hrvoja Šipuša, Antonija Ćosića i Saše Fištera ovo definitivno ne bi bilo moguće izvesti. Ovim putem se želimo zahvaliti TK Varteksu i TK Varaždin u 1181 koji su nam ustupili terene, te svim sponzorima te se nadamo da se vidimo na još većem i boljem Sliceer Openu – za kraj su istakli iz organizacije turnira.

Komentari

Komentara