Povežite se s nama

Foto i video

VIDEO Varaždinka Martina Sabljak snimila spot u suradnji s međimurskim pjesnikom Pepsijem

Objavljeno:

- dana

Međimurski komičar, tekstopisac, pjesnik i aranžer Zlatko Nedeljko Pepsi nastavlja svoj autorski niz, ovog puta u suradnji s varaždinskom glazbenicom Martinom Sabljak, pjevačicom i violinisticom s kojom je snimio novu pjesmu i videospot „Zar je tako suđeno“.

Pepsi je ujedno autor stihova, glazbe i aranžmana. Premijera pjesme na You Tube-u bila je danas, 4. kolovoza, točno u podne.

– Noć, ulica La Rambla i vodoskoci Barcelone glavni su krivci za nastanak ove pjesme, naime, pjesmu sam tamo napisao. Tematika pjesme je ljubav kao nit vodilja kroz život, ljubav kao romantika, ljubav kao borba za ono jučer i za ono sutra što dolazi – rekao je Pepsi.

Pjesma je snimljena u Studiju Ivana Mikulića u Belici, dok je spot sniman na varaždinskim ulicama te u Čakovcu, čime je napravljen spoj Varaždina i Međimurja te prezentiran u glazbenom spotu.

Pepsi je upoznao Martinu nakon njezina koncerta u Međimurju te je ubrzo započela ova glazbena suradnja u kojoj su oboje ravnopravno sudjelovali u kreiranju ideja za pjesmu i spot.

S obzirom na to da je Martina Sabljak čest gost u Međimurju, mnogi su je i tamo upoznali, a u Čakovcu predaje violinu u privatnoj glazbenoj ustanovi Suita.

Spot je snimio i montirao poznati međimurski snimatelj Žan Novosel, dok scenarij i režiju potpisuje Pepsi kao autor cijelog projekta.

Uz Martinu, Pepsija i gitarista Marinku Hodića, sudjelovali su i mladi koji na spotu prikazuju ljepotu i bezbrižnost mladenaštva, a to su: Marija Elena Hodić, Marija Klara Hodić, Lucija Žagar, Lana Kerovec, Fran Žganec, Jakov Majnarić i Luka Benković Golubić.

Foto i video

FOTO Uz mise i proštenje traje proslava nebeske zaštitnice župe u Biškupcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Župa uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo iz Biškupca danas slavi svoju nebesku zaštitnicu.

Svake je godine to prigoda da domaći vjernici i hodočasnici iz drugih mjesta na blagdan Velike Gospe posjete Biškupec te sudjeluju u nekoj od četiri svete mise. Svetu misu u 11 sati predslavio je vlč. Ivica Horvat, župnik Župe svih svetih u Beletincu, dok završno misno slavlje u 18 sati predslavi mons. Bože Radoš, varaždinski biskup.

Vjerski dio uvijek prati i proštenje na kojem se može naći za svakoga ponešto.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Zavrtio se klopotec na Kotarima u Oštricama, najavio je i raniju berbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga vinogradara i voćara „PINTA“ Novi Marof i ove je godine povodom Lovrečeva organizirala već tradicionalnu manifestaciju, podizanja klopotca. Ove je subote klopotec za dobar početak vinogradske sezone podignut kod kapelice u Oštricama – Kotari.

Manifestacija je započela blagoslovom vlč. Mihaela Čavleka, župnika župe Oštrice, a sama ceremonija podizanja klopoca održana je kod kleti Maria Šafrana.

Tradicija postavljanja klopotca njeguje se od 1999. godine, otkad i postoji Udruga vinogradara i voćara Pinta, jedna od najbrojnijih udruga vinogradara na području Varaždinske županije koja ima više od 160 članova.

Na tu je činjenicu, kao i na rad i brojne aktivnosti, ponosna predsjednica Udruge, Anica Kuzmić, prva žena na čelu jedne udruge vinogradara.

– Ovo je tradicija koju njegujemo od kad postojimo, kao i ostale manifestacije vezane uz vinogradarstvo. U siječnju slavimo Vincekovo i na tom mjestu gdje organiziramo proslavu postavljamo u kolovozu iste godine i klopotca, kao nagovještaj skore berbe – kazala je Kuzmić.

Posljednje dvije pandemijske godine sve su vinogradarske manifestacije, pa tako i podizanje klopotca, bile u manjem obimu, no sad se sve vratilo na staro.

– Ove je godine bilo doista lijepo, puno, bogato i fešta je bila odlična. Gostima smo ponudili jela s roštilja, kotlovinu i grah, uz odličnu domaću kapljicu i glazbenu pratnju Tamburaškog sastava Skandali, a doživljaj su uljepšali i kuburaši Grebengradske haramije – rekla je predsjednica Pinte.

Pozivu na podizanje klopotca odazvali su se i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač i voditeljica Turističkog ureda Renata Horvatić.

– S Gradom Novim Marofom i Turističkom zajednicom imamo odličnu suradnju. Oni nas prate financijski, a mi njih dobrom voljom, sudjelujemo u svim manifestacijama na koje nas pozovu. Odazivamo se jedni drugima, na obostrano zadovoljstvo – istaknula je Anica Kuzmić.

Prema riječima predsjednice Pinte, ova se vinogradarska godina pokazala dobrom, no suša je predugo trajala, berba će krenuti nešto ranije i možda neće biti „puno litri”, ali kvaliteta vina bi trebala biti dobra.

Gradonačelnik Jenkač istaknuo je kako ovu drugu tradiciju treba njegovati.

– Drago mi je da i ove godine mogu nazočiti podizanju klopotca. Našim brojnim vinogradarima ovo je važan događaj i želim im dobru berbu, te da i dalje nastave s proizvodnjom odličnog vina. S našim vinogradarima, vinarima i udrugama njegujemo kvalitetnu suradnju te ćemo ih rado podržavati i dalje – rekao je Jenkač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje