Povežite se s nama

U fokusu

Vidovec: Silvija Zagorec na čelu stranke naslijedila Brunu Hranića

Objavljeno:

- dana

Nakon što je dugi niz godina uspješno vodio Općinsku organizaciju Hrvatske demokratske zajednice Općine Vidovec, aktualnog predsjednika Brunu Hranića na tom je mjestu naslijedila članica Općinskog odbora HDZ-a Silvija Zagorec.

Na taj je način općinsko vodstvo stranke među prvima i u praksi krenulo s dekumuliranjem funkciju kako bi se stranački dužnosnici, te članovi izvršne vlasti iz redova HDZ-a, mogli aktivnije i kvalitetnije posvetiti svojim obvezama.

Silvija Zagorec je diplomirani inženjer geotehnike, a gotovo desetogodišnju uspješnu karijeru u Zagorje Tehnobetonu zamijenila je povratkom u obiteljski posao OPG-a Zagorec.

Osim što je članica Općinskog vijeća, predsjednica je Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec te članica školskog odbora OŠ Vidovec i Udruge žena općine Vidovec.

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, Anđelko Stričak, je zahvalio dosadašnjem predsjedniku Hraniću na svemu što je učinio za HDZ Općine Vidovec, na svim izbornim pobjedama i na odličnom vođenju same Općine.

– Od kada Općinu Vidovec vodi Bruno i njegov tim vidljiv je je veliki iskorak i to na svim područjima: gospodarskom, športskom, društvenom, obrazovnom, kulturnom, komunalnom… i na tome mu čestitam. Od nove predsjednice Silvije Zagorec očekujem da će nastaviti tim smjerom, dobrog i uspješnog vođenja stranke, a sve zbog stvaranja što boljih i kvalitetnih uvjeta življenja naših sugrađana – zaključio je Stričak.

U fokusu

Šansa poljoprivrednika iz Varaždinske županije je u proizvodima više kvalitete

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 2. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, koji su 15. i 16. listopada održani u Zagrebu, sudjelovali su župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec.

Uz strateške smjernice za suočavanje s izazovima u poljoprivredi u narednih 10 godina, novosti o izmjenama u zakonodavstvu, Nacionalni akcijski plan razvoja ekološke poljoprivrede 2023. -2030., na konferenciji je predstavljen i nacionalni sustav označavanja domaćih proizvoda “Dokazana kvaliteta – Hrvatska”.

– Varaždinska županija ima niz zaštićenih poljoprivrednih proizvoda na europskoj i nacionalnoj razini, koji su autohtoni i itekako se ističu svojom kvalitetom. S obzirom da ne raspolažemo velikim poljoprivrednim površinama, budućnost poljoprivrede naše županije je u proizvodima više kvalitete i posebnih karakteristika koji mogu biti itekako konkurentni. Poljoprivrednici iz Hrvatske do 2027. godine iz EU fondova na raspolaganju imaju više od pet milijardi kuna, pri čemu će, primjerice, uskoro biti otvoren natječaj za robotizaciju farmi. Vjerujem da će priliku za povlačenje bespovratnih EU sredstava i daljnji razvoj proizvodnje  iskoristiti i poljoprivrednici iz Varaždinske županije, u čemu imaju našu punu podršku – rekao je župan Stričak.

U Zagrebu se varaždinskim zeljem, zaštićenim na razini Europske unije, predstavio PPP Cafuk.

Na 2. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva prisustvao je i premijer Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, čije Ministarstvo je organiziralo događanje, kao i ministri, stručnjaci i brojni poljoprivrednici.

Nastavite čitati

U fokusu

Parkovi osposobili varaždinski aerodrom, svjedodžba za 3C kategoriju stiže idući tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon godina nebrige i sustavnog zapuštanja zgrade i okoliša Aerodroma Varaždin, isti bi se ponovno trebao staviti u punu upotrebu. Od kada je tvrtka Parkovi d.o.o. preuzela upravljanje Aerodromom Varaždin intenzivno se radi na ponovnom dobivanju aerodromske svjedodžbe.

Odrađeno je asfaltiranje stajanke čime je asfaltirano više od 3.000 kvadratnih metara prostora ispred hangara i upravne zgrade za parkiranje zrakoplova. Dodatno se sanirala i rulnica koja spaja stajanku i pistu.

Nakon asfalterskih radova obnovljena je horizontalna signalizacija stajanke i rulnice. Budući da su vremenski faktori oštetili površinu piste aerodroma, odrađena je sanacija piste koja je uključivala rezanje fuga, premaz primerom i zapunjavanjem bitumenskom emulzijom radi sprečavanja prodora različitih atmosferilija i sprječavanje daljnjeg oštećenja.

Osim radova na infrastrukturi aerodroma, kao ključan faktor za dobivanje svjedodžbe Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, izrađene su nove aerodromske i letačke karte, kao i novi elaborati koji zadovoljavaju trenutne standarde.

Veliki radovi obavljeni su i na košnji i uređenju okoliša aerodroma o čemu se godinama nije vodilo brige. Zapušten okoliš, obrasla ograda oko prostora aerodroma, te razno divlje raslinje kroz godine su dominirali prostorom aerodroma.

Ipak, Parkovi d.o.o. uspješno su sanirali i taj prostor aerodroma.

Svi ključni radovi su sada završeni i proces dobivanje svjedodžbe je pri kraju. Stoga tvrtka Parkovi d.o.o. očekuje da će i službena dozvola doći unutar nekoliko dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje