Povežite se s nama

U fokusu

Vijećnici HDZ-a opet traže raspravu o Varkomu: Očekujemo da SDP-ovci s riječi prijeđu na djela

Objavljeno:

- dana

PRIOPĆENJE

Klub vijećnika HDZ-a grada Varaždina na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća ponovno će zatražiti da se dnevni red sjednice dopuni s raspravom o Varkomu, najavili su iz te stranke.

– Dopunu dnevnog reda zatražiti ćemo temeljem članka 99. stavak 4. Poslovnika o radu Gradskog vijeća Grada Varaždina koji glasi „Prijedlog za dopunu, odnosno skidanje pojedine točke s dnevnog reda mogu na samoj sjednici, uz obrazloženje, predložiti ovlašteni predlagatelji o čemu se odlučuje bez rasprave većinom nazočnih članova Vijeća” – pojasnili su.

Podsjećamo, uoči prošle sjednice Gradskog vijeća predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet je istaknuo da je njihov prijedlog formalno-pravno u redu, no na samoj sjednici ga nije dao na glasovanje navevši da ipak ne ispunjava sve formalne pretpostavke.

Ovaj put su u Klubu vijećnika HDZ-a pripremili pisane materijale, pa tako i zahtjev Grada Varaždina kao većinskog vlasnika za sazivanje Glavne skupštine Varkoma na kojoj bi se odlučivalo o opozivu članova NO-a i imenovanju novih, dok bi se od Uprave zatražilo izvješće o projektu Aglomeracije.

HDZ-ovi vijećnici traže i da gradonačelnik podnese izvješće, no to nisu pripremili. – Dopuna dnevnog reda se odnosi i na traženje da gradonačelnik podnese izvješće, pa shodno tome nismo ovlašteni pripremiti tekst njegova izvješća – naveli su.

Istaknuli su da očekuju da vijećnici SDP-a, predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet i šef gradskog SDP-a Kišić ovaj put podrže njihov prijedlog, odnosno da neće sve ostati samo na deklaratornoj razini.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Ravnatelj OB Varaždin Poljak: pada broj hospitaliziranih pacijenata, ali i zaraženih djelatnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Općoj bolnici Varaždin sve je bolja epidemiološka situacija. Zahvaljujući padu broja hospitaliziranih covid pacijenata u proteklih tjedan dana, ali i pomoći iz Ministarstva zdravstva, postojeći zdravstveni kadar u varaždinskoj bolnici bit će rasterećen, javljaju iz Opće bolnice Varaždin.

Naime, kako je pojasnio ravnatelj varaždinske Opće bolnice Damir Poljak, broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na koronavirus u proteklih je tjedan dana smanjen s 252, na njih 206, a zahvaljujući mobilizaciji Ministarstva zdravstva u ponedjeljak će u ispomoć stići 10 medicinskih sestara kako bi se postojeći zdravstveni kadar rasteretio.

Ravnatelj Poljak naglasio je kako je od 206 hospitaliziranih pacijenata, njih 18 na respiratoru, a u posljednja 24 sata je nažalost preminulo sedam covid pozitivnih pacijenata čijim je obiteljima izrazio iskrenu sućut.  

– Iako u Varaždinskoj županiji još uvijek bilježimo relativno visoke brojke novozaraženih, varaždinska bolnica je u posljednjih tjedan dana bilježila pad broja hospitaliziranih. Uglavnom se hospitaliziraju pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom – rekao je ravnatelj Poljak.

Uz sve bolju epidemiološku situaciju vezanu uz broj hospitaliziranih pacijenata, Opća bolnica Varaždin bilježi i pad broja zaraženih djelatnika. Najveći broj djelatnika izvan pogona bio je 65, dok ih je trenutno 39 koji su u samoizolaciji ili su covid pozitivni.

-Trenutno imamo preko 80 posto cijepljenih zdravstvenih djelatnika. Na tjednoj bazi se, svakih 48 sati testira 87 djelatnika – kazao je Poljak dodavši kako bolnica ima dovoljno smještajnih kapaciteta, a hladni pogon i dalje funkcionira.

Idući tjedan trebao bi započeti i pilot projekt Ministarstva zdravstva u sklopu kojeg će se testirati i zdravstveni djelatnici koji su cijepljeni, a iako Opća bolnica Varaždin još uvijek nije dobila službenu obavijest, ravnatelj Poljak naglasio je kako su spremni uključiti se u projekt te ga sukladno preporukama i kvalitetno odraditi.

Nastavite čitati

U fokusu

Ovoga tjedna u Ulici Ive Režeka u Varaždinu na čak pet automobila izbušene gume!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čitatelj Regionalnog tjednika javio se redakciji zbog, kako navodi, krajnje bezobraznog ponašanja jednog od naših sugrađana.

– Na javnom gradskom parkingu (linije označene bijelom bojom) u ulici Ive Režeka 10 i 21 jedan od građana iz dana u dan buši gume automobilima koji su parkirani na spomenutom parkingu. Napominjem da taj parking nije označen plavim linijama niti postoji znak „Ovaj parking je rezerviran za stanare“. Ova kriminalna radnja se ponavlja već duže vrijeme, ali u znatno manjim intervalima. Ovaj tjedan je prevršena svaka mjera, čak pet automobila je pretrpilo istu materijalnu štetu – upozorio je ogorčeni Varaždinac.

Želja mu je da se građane upozori na „bezobrazno i nekulturno ponašanje našeg sugrađana te da spomenuti “gospodin” možda shvati što je napravio i da prestane s tim kriminalnim radnjama“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje