Povežite se s nama

Međimurje

U spomen poginulim braniteljima položeni vijenci, zapaljene svijeće na grobovima preminulih gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Uoči obilježavanja blagdana Svih svetih, u sklopu kojeg su u ime građana Čakovca položili vijenac i zapalili svijeće podno središnjeg križa na čakovečkom grobu, u spomen na poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i njegovi zamjenici Mario Medved i Zoran Vidović zapalili su svijeće i na grobovima preminulih bivših čakovečkih gradonačelnika.

Marija Ružić bila je prva gradonačelnica Grada Čakovca, pri čemu je mandat obnašala od 1993. do 1997. godine. Bila je i vijećnica u čakovečkom Gradskom vijeću, a preminula je 2011. godine.

Branko Šalamon dužnost gradonačelnika obnašao je od 2001. do 2013. godine, puna tri mandata, a bio je i predsjednik Gradskog vijeća. Tu je funkciju obnašao i 2013. godine kad je iznenada preminuo.

– Odavanjem počasti osobama koje su svojim javnim djelovanjem ostavile traga u sredini u kojima su radili i živjeli, pogotovo onima koji su vodili naš grad, pokazujemo da cijenimo njihov doprinos te iskazujemo zahvalnost na svemu pozitivnom što su učinili – rekao je tom prilikom gradonačelnik Kovač.

Međimurje

Početak tjedna u Međimurju uz sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 18. listopada županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 399 osoba te je evidentirano 7 pozitivnih nalaza, što je 1,75 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 19 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 178.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 27 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje