Povežite se s nama

Crna kronika

Vikend rekorder: 62-godišnjak u subotu navečer vozio automobil s 2,16 promila u krvi

Objavljeno:

- dana

Najveća koncentracija alkohola od 2,16 promila utvrđena je u subotu, 12. prosinca, u 19 sati i 30 minuta u Hodošanu, kod 62-godišnjeg vozača osobnog automobila, javlja PU međimurska.

Naime, izvijestili su o rezultatima provedene tjedne akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga koja se odvila prošlog tjedna, od 7. do 13. prosinca.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 114 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega sedam prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to od 0 do 0,5 promila – jedan prekršaj, od 0,5 do 1 promila – četiri prekršaja te jedan prekršaj vozača bicikla, iznad 1,5 promila – jedan prekršaj, jedan prekršaj odbijanja testa na prisutnost alkohola u organizmu te jedan prekršaj odbijanja testa na prisutnost droga u organizmu.

Utvrđen je i 21 prekršaj nepropisne brzine kretanja, od čega 18 prekršaja prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju 10-20 km/h veća od dopuštene, jedan prekršaj prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju 20-30 km/h veća od dopuštene, dva prekršaja prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju 30-50 km/h veća od dopuštene.

Nadalje, zabilježeno je osam prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, tri prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu, jedan prekršaj ne postupanja po znaku policijskog službenika, tri prekršaja nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje, dva prekršaja na prijelazu ceste preko željezničke pruge te četiri prekršaja vožnje neregistriranim vozilom.

Čak 12 prekršaja vezana uz teret na vozilu, dva prekršaja upravljanja kada je vozačka dozvola oduzeta, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 38 ostalih prekršaja također su zabilježena, javlja PU međimurska.

Crna kronika

Autom udario pješakinju (50) kod Doma zdravlja u Ivancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 25. veljače, oko 18.20 sati u Ivancu, ozlijeđena je jedna osoba.

Muškarac starosti 32 godine upravljao je osobnim vozilom uključujući se u promet Varaždinske ulice iz dvorišta Doma zdravlja. Tom je prilikom skrećući ulijevo, prednjim dijelom vozila udario 50-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Pješakinja je uslijed udara pala na kolnik pri čemu je ozlijeđena.

Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozač (32) prijavljen zbog udaranja biciklista i nepružanja pomoći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zaprimljenom prijavom ozljeda Županijske bolnice Čakovec razvidno je da je maloljetni biciklist u prometnoj nesreći, koja se dogodila prošlog petka (19. veljače 2021.) oko 19 sati na kolniku pristupne ceste naselju Parag, teško ozlijeđen.

Podsjećamo, 32-godišni vozač Opel Astre, čakovečkih registarskih oznaka, u trenutku prometne nesreće upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,69 promila te bez položenog vozačkog ispita. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (makadam), vidljivosti (noć) te gustoći prometa (vozači bicikla ispred). Zbog opisane situacije u kočenju je prednjim dijelom Astre udario u stražnji dio bicikla, kojim je u istom smjeru uz desni rub ceste, upravljao maloljetnik.

Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i podizanja bicikliste na poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo, a potom i do pada na zemljanu površinu. U nastavku kretanja 32-godišnji vozač, prednjim dijelom automobila udario je u stražnji dio drugog bicikla, kojim je ispred u istom smjeru uz desni rub ceste, upravljao 28-godišnjak. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozača.

Vozač Astre napustio je mjesto događaja, a da nije pružio pomoć biciklistima koje je ozlijedio u nesreći te je naknadno pronađen na adresi svog prebivališta.

Ozlijeđeni biciklisti privatnim vozilom i vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je 28-godišnji biciklist u nesreći lakše ozlijeđen, dok je maloljetni biciklist zadobio teške ozljede.

U trenutku opisane prometne nesreće 28-godišnji biciklist nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom te na biciklu nije imao upaljeno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i crveno svjetlo na stražnjoj strani. Ujedno, maloljetni biciklist tijekom vožnje nije imao upaljeno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. 

Protiv 32-godišnjeg vozača Opel Astre zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati