Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 15. do 17. svibnja (petak/nedjelja) na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 134 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja za vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 54 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 235 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

– Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.76 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 91 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a tri vozača su zadržana u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Skrećemo pozornost, da je popuštanjem mjera i zabrana ograničenja kretanja Stožera civilne zaštite RH primijećen sve veći broj sudionika u prometu. U cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici će u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača – javlja PU varaždinska

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodila se jedna prometna nesreća i to sa materijalnom štetom.

Komentari

Komentara