Povežite se s nama

U fokusu

Vindija i Koka povećale plaće svih zaposlenika

Objavljeno:

- dana

Varaždinske prehrambene kompanije Vindija i Koka, koje su dio Vindija Grupe, donijele su odluku prema kojoj će se povećati plaće i koja će biti provedena prilikom isplate plaća za mjesec rujan, priopćili su iz tvrtke.

Ovom odlukom vodstva kompanije nastavljen je program unaprjeđivanja statusa i radničkih prava zaposlenika jedne od najvećih domaćih prehrambenih kompanija, koja ukupno zapošljava 4.339 ljudi. Prema procjenama kompanije navedeno povećanje plaća na godišnjoj razini kumulativno će dodatno iznositi 24.620.000 kuna.

Navedeno povećanje tako predstavlja nastavak procesa poboljšanja uvjeta rada, a uz koje će sve zaposlenice i zaposlenici nastaviti ostvarivati dosadašnje benefite poput regresa, uskrsnice i božićnice kroz financijski bonus i paket proizvoda. Pored toga, tvrtke će nastaviti financirati i kupovinu školskog pribora djeci svojih zaposlenika početkom školske godine, dok će dodatnu financijsku podršku uplatiti i povodom blagdana Svih Svetih.

– Nalazimo se u izrazito izazovnom vremenu i okolnostima pandemije koja je utjecala na poslovanje kompanija diljem svijeta. Potvrda da je Vindija kompanija s izrazitom snagom, kvalitetom i tradicijom koju prepoznaju naši kupci je upravo i ova odluka o povećanju plaća zaposlenika u jeku pandemije. Svaki zaposlenik u našem sustavu doživljava se kao važna karika, a ovim dodatnim izdvajanjem želimo jasno pokazati kako se trud i predanost kojom pridonose uspješnom poslovanju i statusu jedne od vodećih prehrambenih industrija u zemlji prepoznaje i honorira – rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Svaki zaposlenik se posebno cijeni, a doprinos uspjehu prati se i nagrađuje što se očituje i kroz program zahvale za dugogodišnji predan rad zaposlenicima koji obilježavaju jubilarni broj godina provedenih u službi, i to dodjelom novčane nagrade ekvivalentne broju godina radnog staža u Vindiji i Koki.

– U proteklom razdoblju uspješno smo odgovorili na sve izazove i zahtjeve tržišta prije svega zahvaljujući požrtvovnosti, predanom radu i visokoj razini profesionalnosti svih naših zaposlenika. Vjerujem kako su dosadašnji rezultati i povećanje primanja dodatan izvor motivacije za daljnje uspjehe i rast, kako Koke tako i cijele Grupe – zaključio je Stjepan Sabljak, predsjednik Uprave Koke.

Također, Grupa Vindija već duži niz godina za blagdan Sv. Nikole za djecu zaposlenika priprema posebne poklone kao i poklon pakete za novorođenu djecu. Uz to, ljetne godišnje odmore sa svojim obiteljima zaposlenici imaju mogućnost provesti u aranžmanu Vindije i Koke.

Vindija potpisnica UN Global Compact programa

Društveno odgovorno poslovanje i korporativna odgovornost u samim su temeljima poslovanja Vindije, a to dokazuje i Vindijino potpisivanje Global Compact programa pri Ujedinjenim narodima, kojim se promiče poštovanje načela ljudskih prava i radničkih standarda. U prošlogodišnjem Izvješću za UN naglašeno je da se cjelokupno upravljanje ljudskim potencijalima Vindije temelji na poštovanju dostojanstva zaposlenih uz poštivanje obveza proizašlih iz radnog prava. Grupa Vindija provodi sustavnu brigu i ulaganje u razvoj svakog pojedinog zaposlenika, što je uz borbu protiv diskriminacije na svim razinama jedan od ključnih čimbenika u ostvarenju poslovnih ciljeva. Svim zaposlenicima omogućene su jednake mogućnosti usavršavanja i obrazovanja sukladno potrebama njihova radnog mjesta.  

U fokusu

Ister šef Varkoma, Grad bi kupio MBO! SDP je takve stvari još nedavno nazivao politikanstvom, a sad…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bruno Ister novi je direktor komunalne tvrtke Varkom. O tome se već dulje vrijeme nagađalo, a informacija je napokon postala službena. Ister, koji je inače dugogodišnji član SDP-a, direktorsku će funkciju službeno zauzeti 1. prosinca.

O njegovom imenovanju raspravljalo se i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Hrvoje Petrić iz Budimo grad pitao je danas gradonačelnika Bosilja zašto ima dvostruka mjerila te ga je podsjetio da je ne tako davno prozivao bivšu vlast zbog političkog kadroviranja.

– Prije četiri godine su Bosilj i Ister održali presicu prije sjednice Nadzornog odbora Varkoma, na kojoj su rekli da je Varkom pun stručnjaka, ali da politika uvijek stavi šape na njega. Tom su prilikom kritizirali kadroviranje Ivana Čehoka. A onda, prije par dana, odigrali su istu igru – rekao je Petrić.

O tome kako gradonačelnik mijenja mišljenje govorio je i Mario Lešina iz Nezavisne liste Ivana Čehoka. Njega je zanimalo kako to da se sad Grad interesira za kupnju MBO-a, a upravo je Bosilj takvu ideju u prošlom mandatu kritizirao.

Pred tri godine, Bosilj je naime rekao kako nema javnog interesa u kupnji MBO-a te je Čehoka i njegove suradnike nazvao populistima.

Bosilj sad nastoji opravdati i Istera u Varkomu i mogućnost da Grad kupi MBO.

– Ovim putem čestitam gospodinu Isteru, od 1. prosinca on je novi direktor, Nadzorni odbor izabrao ga je jednoglasno 8:0. Statut tvrtke dozvoljava imenovanje, a Ister je od svih vijećnika najviše involviran u pitanja Varkoma i bala. Vjerujem da će polučiti dobar rezultat – rekao je Bosilj. Istaknbuo je i da da su Isterovo imenovanje pozdravili i u čelništvu Hrvatskih voda te je odmah primljen poziv na sastanak.

Što se pak tiče MBO-a, Bosilj podsjeća kako ima savjetodavno tijelo koje se bavi problemom bala. Među ostalima, u tom povjerenstvu sjedi i Mirka Jozić, bliska suradnica pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Bandića. Upravo ona je navedena kao voditeljica projektnog tima kontakt Grada za operativna pitanja.

Varaždinski gradonačelnik objašnjava kako je kupnja MBO-a samo jedna od mogućnosti, te da moraju provjeriti sve opcije prije nego se donese konačna odluka, odnosno da je cilj analizom doći do najpovoljnije opcije.

Osvrnuo se i na činjenicu da realizacija projekta Regionalnog centra Piškornica još nije na vidiku.

– Regionalni centar Piškornica neće biti gotov još sigurno 4 ili 5 godina i država će svoje odgovornosti prebaciti na jedinice lokalne samouprave i mi moramo imati razne opcije kako bismo to mogli riješiti – kaže Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

Odbijena žalba Ivkoma, varaždinsko smeće ipak ide u Jerovec?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Komunalni otpad koji se iz Varaždina trenutno odvozi u Davor, mogao bi se od nove godine odvoziti u Jerovec.

– Ivkom se žalio na rješenje inspekcije koje je naložilo da se mora primati varaždinski mješoviti komunalni otpad, ali drugostupanjsko tijelo je donijelo odluku da Ivkom mora primiti naš otpad. Poslao sam prijedloga sporazuma prema gradu Ivancu za primanje našega otpada. Nažalost odgovora nema – rekao je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na sjednici Gradskog vijeća.

Podsjetimo da je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u više navrata rekao da neće dozvoliti da varaždinsko smeće dolazi u Jerovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje