FOTOArhiva RT

Udruga vinogradara „Vinea“ pod pokroviteljstvom Općine Vinica, organizira 19. Izložbu mladih vina  „VINEA 2019“, te poziva sve vinogradare i podrumare da ih i ove godine predstave.

Uzorci vina za izložbu zaprimat će se u zgradi Općine Vinica (Marčan, Vinička 5, I. kat),  u subotu, 23. veljače od 14 do 20 sati, te u nedjelju, 24. od 10 do 18 sati. Za uzorak vina potrebno je predati 3 boce po 1 l vina ili 4 boce (butelje) po 0,75 l vina.

Organizatori naglašavaju da boce moraju imati etiketu proizvođača ili podatke o proizvođaču. Etikete moraju biti rukom napisane i nalijepljene na bocu. Na izložbi se može sudjelovati s miješanim, bijelim i crvenim, te sortnim vinima.

Dodajmo da svaki sudionik izložbe prilikom predaje uzoraka vina uplaćuje kotizaciju u iznosu od 100 kuna po uzorku koji želi dati na ocjenjivanje i izložbu. Kotizacija za članove Udruge  iznosi  70 kuna, te prilikom predaje uzoraka mogu obnoviti članarinu za 2019. godinu.

Izložba vina održat će se u subotu,  9. ožujka s početkom u 12 sati u velikoj dvorani u zgradi Općine Vinica. Za vrijeme trajanja izložbe  moći će se degustirati  sva nagrađena i izložena vina.

Organizatori će zaslužena odličja podijeliti  vinogradarima na Vinskom balu koji će se održati u subotu, 16. ožujka s početkom u 19 sati, a  cijena ulaznice u koju su uključeni večera s pićem, iznosi 100 kuna.

Komentari

Komentara