NIKOLINJE ZA PAMĆENJE

Više od 350 djece s područja Općine Vinica okupilo  se u Dvorani zgrade Općine  očekujući dolazak Svetog Nikole, njima najdražeg sveca.

U čast njegova imendana održana je  priredba koju su uprizorili učenici Osnovne škole Vinica pod vodstvom učiteljica Gordane Kos Kolar i Marijane Majhen.

Mališani su sa svojim roditeljima, djedovima i bakama uživali u pjesmama, recitacijama i igrokazu na temu Nikolinja koju su pripremili učenici, ali najveće oduševljenje zavladalo je ipak kad se pojavio Sveti Nikola s košaricom prepunom bombona.

Djeci je između ostalog poručio da budu sretna i vesela, a onoj najmlađeg uzrasta i osobno podijelio prigodne poklone.  

S obzirom na velik broj djece osigurani su vjerni pomagači koji su dijelili poklone svoj ostaloj djeci, a to su i ove godine bile članice Odbora za pripremu i organizaciju Nikolinja na čelu sa zamjenicom načelnika Mirjanom Jambriško.

Ona je na početku programa pozdravila svu djecu i njihove pratitelje te se zahvalila svima koji su omogućili održavanje Nikolinja u Vinici, a posebno Općini Vinica koja je i ove godine  osigurala sredstva u Proračunu za nabavu prigodnih darova.

Priredbi u čast Svetog Nikole  prisustvovali su  i prečasni Valent Posavec, vinički župnik i načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac, koji su vidno uživali u sreći i oduševljenju okupljenih viničkih mališana.

Izvor:
Foto: OV

Komentari

Komentara