Predsjednica Republike Hrvatske je u sklopu dana otvorenih vrata u petak, 18. listopada, primila izaslanstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vinica, povodom visokog pokroviteljstva nad manifestacijom uz 130 godina vatrogastva u Vinici.

Tom prilikom predsjednik DVD-a Vinica Ivica Lazar zahvalio se predsjednici u ime svih članova na prihvaćanju pokroviteljstva manifestacije, te joj je tom prilikom uručio prigodnu zahvalnicu i monografiju 130 godina vatrogastva u Vinici.

Uz članove DVD-a Vinica posjetu su nazočili načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac i zamjenica načelnika Mirjana Jambriško, te počasni građanin Općine Vinice general Mladen Markač i državni tajnik u ministarstvu obrane general Zdravko Jakop, koji su i najzaslužniji za prijem kod Predsjednice Republike Hrvatske.

Prigodan poklon domaćih autohtonih proizvoda poznatih viničkih OPG-ova uručio je predsjednici načelnik Općine Vinica koji joj je ujedno zaželio da pobijedi u predstojećim predsjedničkim izborima te ju pozvao u posjet Općini.

Nakon posjeta Uredu predsjednice, načelnik i zamjenica Općine Vinica sa  izaslanstvom DVD-a Vinica posjetili su Hrvatski Sabor, gdje ih je dočekao Saborski zastupnik Anđelko Stričak, koji im je zaželio dobrodošlicu, te ih upoznao sa radom Sabora, a kasnije su im se u posjetu pridružili i saborski zastupnici Josip Križanić, Sunčana Glavak i Marija Puh.

– Po povratku iz Zagreba, posjetili smo  rodnu kuću prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, razgledali kuću i napravili zajedničku fotografiju. Ovo je bio još jedan veliki i značajni dan za naše slavljenike DVD-a Vinica, ali i za Općinu, jer smo prije dva mjeseca ugostili hrvatskog premijera gospodina Andreja Plenkovića, a sad je izaslanstvo DVD-a Vinica i nas iz Općine ugostila predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović – izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Komentari

Komentara