Povežite se s nama

Život i društvo

Vinički veterani Domovinskog rata obilježili godišnjicu osnutka legendarnih “Puma“

Objavljeno:

- dana

ZAJEDNO U RATU I MIRU

Povodom obilježavanja 25.obljetnice 7.gardijske brigade „Puma“  kod spomen obilježja 5.bojne 1. A brigade u Vinici, okupili su se veterani ove dvije postrojbe HV-e te članovi UDVDR-a Klub Vinica.

Okupljene veterane pozdravio je Robert Puja, predsjednik UV 7. Gbr, zahvalivši im pritom na dolasku i prisjećanju na prve dane brigade.

Svim veteranima obratio se i načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac, koji je nakon upućenih pozdrava istaknuo kako se nikad ne smije zaboraviti važnost i uloga hrvatskih branitelja koji su pod mudrim vodstvom dr. Franje Tuđmana i svih hrvatskih generala pobjedili više puta nadmočnijeg agresora.

Načelnik je također svim pripadnicima slavne brigade čestitao njihov dan i 25. godišnjicu osnutka postrojbe.

Među prisutnima bio je vinički župnik prečasni Valent Posavec, koji je  predvodio zajedničku molitvu za poginule hrvatske branitelje.

U propovjedi se osvrnuo na neviđenu hajku protiv branitelja i veličanja onih iz drugog svjetskog rata, koji su pod petokrakom činili velike zločine nad hrvatskim narodom.

Svi zajedno  zatim su zapalili svijeće kod spomen obilježja i izmolili molitvu za sve poginule i preminule branitelje Domovinskog rata.

 

Izvor:
Foto: OV

Život i društvo

Već danas mješavina kiše i snijega, meteorolozi upozoravaju na moguću poledicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S jugozapada danas, 8. prosinca, stiže postupno jače naoblačenje, potom na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana kiša, a u gorskim područjima i susnježica i snijeg, objavio je DHMZ.

Naoblačenje će do večeri zahvatiti cijelu zemlju, no suho će se veći dio dana zadržati na istoku unutrašnjosti, a oborine koja može stvarati poledicu osim u gorju, u večernjim satima može biti i u dijelovima središnje Hrvatske.

Umjereno do pretežno oblačno bit će i u četvrtak, 9. prosinca. Povremeno kiša, u unutrašnjosti i oborina na granici kiše i snijega.

Na varaždinskom području u četvrtak ujutro padat će kiša i snijeg, a veći dio dana slabi snijeg. Očekuje se nekoliko milimetara snijega po metru četvornom. Budući da će temperatura biti oko nule meteorolozi upozoravaju na moguću poledicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Gradi se cesta u poslovnoj zoni u Novom Marofu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa nastavljaju se ulaganju u infrastrukturu, a ovoga puta riječ je o gradnji prometnice u poduzetničkoj zoni.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i predsjednik Uprave PZC-a Varaždin Saša Varga potpisali su ugovor o nastavku radova na građenju prometnice u zoni malog i srednjeg poduzetništva kod autobusnog kolodvora u Novom Marofu. Vrijednost radova je 1.047.296,05 kuna s PDV-om.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je da je ovo samo nastavak ulaganja u razvoj gospodarstva na području grada osiguravanjem primjerenih infrastrukturnih uvjeta.

– Na gradilištu te dionice ceste završena je kanalizacija i završava se vodovod. Ukupna vrijednost tih radova je 600 tisuća kuna. Financiraju ih Hrvatske vode s 80 %, a 20 % ide iz proračuna Grada Novog Marofa. Naručitelj tih radova je Varkom. S gradnjom prometnice od milijun kuna, ukupna je vrijednost investicije u poslovnu zonu iza autobusnog kolodvora 1,6 milijuna kuna – kazao je Jenkač.

Gradonačelnik je dodao da su slobodne parcele u poslovnoj zoni već prodane.

– Ova cesta je nadogradnja, a povezat će budući rotor na državnoj cesti. Taj pravac će biti glavni ulaz u zonu, ali također i izlaz s obilaznice prema Novom Marofu – rekao je Jenkač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje