Povežite se s nama

Život i društvo

Vinički vinogradari dobili novu zastavu

Objavljeno:

- dana

VINEA

Održana je 18. redovna Skupština Udruge vinogradara Vinea iz Vinice.

Podnijeto je i financijsko izvješće te izvješće Nadzornog odbora  i plan rada za 2017.g. i sve aktivnosti Udruge kao i informacija o pripremi  17. Izložbe mladih vina. Predsjednik Udruge Stjepan Kovačić zahvalio je svim članovima udruge kao i svim predstavnicima drugih viničkih udruga na izuzetno dobroj suradnji. Predsjednik udruge  je također izrazio zahvalu svim sponzorima i donatorima, te ih zamolio za nastavak suradnje.

Na Skupštini vinogradara bili su predsjednik Općinskog vijeća  Marijan Mihalić i načelnik Marijan  Kostanjevac. Radu skupštine priključio se prečasni Valent Posavec, vinički župnik koji je blagoslovio novu zastavu viničke Udruge Vinea Vinica i zaželio uspješan rad udruge.

Zastavu je u cijelosti financirala Općina Vinica, a držač zastave firma Kikel d.o.o. vlasnika Ivana Kelemena. Nakon blagoslova zastave koju je načelnik općine Marijan Kostanjevac predao predsjedniku Udruge vinogradara nastavljeno je druženje u dobroj atmosferi uz TS „Frajkani“.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Temperatura danas do 28 °C: još u utorak sunčano, slijedi pogoršanje vremena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pretežno sunčano i vrlo toplo bit će danas, 10. svibnja, u cijeloj središnjoj Hrvatskoj, javlja DHMZ. Mnogima će danas biti posebno drago što će se najviša dnevna temperatura zraka kretati između ugodnih 26 i 28 °C.

U Varaždinu će najviša dnevna temperatura zraka iznositi 26 °C, a u Čakovcu 25 °C.

I biometeorološke prilike će danas biti uglavnom povoljne. – Uz danju toplo i pretežno sunčano vrijeme, mnogi će meteoropati biti dobrog raspoloženja i radne učinkovitosti. Zbog povremeno izraženijeg južnog strujanja, najosjetljiviji meteoropati mogu osjećati manje tegobe – ističu državni prognostičari.

Još u utorak lijepo, a potom pogoršanje

U utorak će biti djelomice sunčano, a popodne na zapadu slijedi naoblačenje te do kraja dana i pljuskovi s grmljavinom. U srijedu i četvrtak će biti promjenljivo i nestabilno s mjestimičnom kišom ili pljuskovima, lokalno i grmljavinom.

U utorak stoga još vrlo toplo, a od srijede svježije, temperatura zraka bit će niža za oko 5 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Pripazite na svoje pse, ali i djecu: u Varaždinu kod 6. osnovne škole postavljen otrov

Objavljeno:

- dana

Danas, 9. svibnja, u Ulici Miroslava Krleže u Varaždinu čitateljica Regionalnog tjednika naišla je na otrov za štakore, očigledno namijenjen psima.

Otrov je bio postavljen kod starog sporednog ulaza u dvorište 6. osnovne škole, uz sam nogostup kojim svakodnevno šeće vrlo velik broj prolaznika sa psima, ali i djece, budući da se samo nekoliko metara dalje nalazi školsko igralište na kojem se djeca svakodnevno okupljaju. Postavljač se nije ni potrudio zakamuflirati otrov.

Čitateljica je odmah obavijestila policiju koja je vrlo brzo izašla na teren i očistila otrov.

No, s obzirom na to da je pred nama sve ljepše vrijeme te da će ljudi i njihovi ljubimci još više i češće boraviti na otvorenom, nezahvalno je očekivati da bi ovaj slučaj mogao biti jedini. U šetnji stoga pripazite na svoje ljubimce i malu djecu za koju otrov također predstavlja itekako veliku opasnost.

Ne morate voljeti životinje, ali ih nemojte ni ugrožavati, kao što one prilikom šetnje sa svojim vlasnicima ne ugrožavaju vas!

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je otrov-kod-6.os2_-768x1024.jpg

Nastavite čitati