Povežite se s nama

Život i društvo

Vinički vinogradari dobili novu zastavu

Objavljeno:

- dana

VINEA

Održana je 18. redovna Skupština Udruge vinogradara Vinea iz Vinice.

Podnijeto je i financijsko izvješće te izvješće Nadzornog odbora  i plan rada za 2017.g. i sve aktivnosti Udruge kao i informacija o pripremi  17. Izložbe mladih vina. Predsjednik Udruge Stjepan Kovačić zahvalio je svim članovima udruge kao i svim predstavnicima drugih viničkih udruga na izuzetno dobroj suradnji. Predsjednik udruge  je također izrazio zahvalu svim sponzorima i donatorima, te ih zamolio za nastavak suradnje.

Na Skupštini vinogradara bili su predsjednik Općinskog vijeća  Marijan Mihalić i načelnik Marijan  Kostanjevac. Radu skupštine priključio se prečasni Valent Posavec, vinički župnik koji je blagoslovio novu zastavu viničke Udruge Vinea Vinica i zaželio uspješan rad udruge.

Zastavu je u cijelosti financirala Općina Vinica, a držač zastave firma Kikel d.o.o. vlasnika Ivana Kelemena. Nakon blagoslova zastave koju je načelnik općine Marijan Kostanjevac predao predsjedniku Udruge vinogradara nastavljeno je druženje u dobroj atmosferi uz TS „Frajkani“.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje