Povežite se s nama

Život i društvo

Vino i mošt, kesteni i gulaš na Martinju u Vinici!

Objavljeno:

- dana

NAJAVA

U subotu, 12. studenoga, u 14 sati u Vinici će početi „Martinje – krštenje mošta u Vinici“, manifestacija koja se odvija pod okriljem Općine Vinica. 

Program će se odvijati oko zgrade Općine.  Udruga „Vinea“ pobrinut će se za mošt i vino, članovi DVD-a iz Vinice, G. Ladanja i D. Vratna peći će kestene, koje su pak ubrali djelatnici Općine zaposleni na javnim radovima. Kolače će pripremiti članice Udruge umirovljenika, Čuvarice starinskih običaja iz G. Ladanja i članice Zajednice žena „Katarina Zrinski“. Članovi NK Vinica i KK Vinica zaduženi su za kotlovinu, UDVRDR Klub Vinica za grah, ŠRK Vinica za fišpaprikaš, Lovačka udruga za gulaš, a članovi Udruge Kapla pripremaju iznenađenje – „krumpir v lončeku“. Članovi KUD-a Vinica izvest će pak ceremonijal krštenja mošta i vinske špelancije. Ujedno će biti organizirana prodaja rukotvorina.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati