Povežite se s nama

Život i društvo

Vino i mošt, kesteni i gulaš na Martinju u Vinici!

Objavljeno:

- dana

NAJAVA

U subotu, 12. studenoga, u 14 sati u Vinici će početi „Martinje – krštenje mošta u Vinici“, manifestacija koja se odvija pod okriljem Općine Vinica. 

Program će se odvijati oko zgrade Općine.  Udruga „Vinea“ pobrinut će se za mošt i vino, članovi DVD-a iz Vinice, G. Ladanja i D. Vratna peći će kestene, koje su pak ubrali djelatnici Općine zaposleni na javnim radovima. Kolače će pripremiti članice Udruge umirovljenika, Čuvarice starinskih običaja iz G. Ladanja i članice Zajednice žena „Katarina Zrinski“. Članovi NK Vinica i KK Vinica zaduženi su za kotlovinu, UDVRDR Klub Vinica za grah, ŠRK Vinica za fišpaprikaš, Lovačka udruga za gulaš, a članovi Udruge Kapla pripremaju iznenađenje – „krumpir v lončeku“. Članovi KUD-a Vinica izvest će pak ceremonijal krštenja mošta i vinske špelancije. Ujedno će biti organizirana prodaja rukotvorina.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

PU varaždinska: samo ove subote moguće je preuzimanje izrađenih osobnih dokumenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

upravni poslovi, policija, pu varazdinska

Zbog pojačanih gužvi na poslovima osobnih isprava, Policijska uprava varaždinska organizirat će ove subote, 31. srpnja, od 8 do 14 sati uručenje izrađenih osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola na upravnim poslovima Policijske uprave varaždinske, te Policijskim postajama Ivanec, Novi Marof i Ludbreg.

U subotu se neće zaprimati novi zahtjevi već isključivo izdavati osobni dokumenti, javljaju iz PU varaždinske.

Izrađene isprave izdaju se na onoj lokaciji na kojoj je podnijet zahtjev, a potrebno je ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu/putovnicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Cestica organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Cestica organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku u domaćinstvima, umjesto sadašnjih žutih vreća, a koje se nalaze u prostorijama DVD-a Babinec u Babincu, Školska ulica, prema slijedećem rasporedu:

PONEDJELJAK, 02. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Cestica, Babinec, Falinić B., Kolarovec i Brezje D.

UTORAK, 03. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Križovljan Radovečki, Radovec, Radovec Polje, Virje

Križovljansko i Natkrižovljan

SRIJEDA, 04. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Gornje Vratno,Vratno Otok i Dubrava Križovljanska

PETAK, 06. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Veliki i Mali Lovrečan, Jarki, Selci K., M. Gradišće,

Križanče i Otok Virje

Mještani mogu svoju žutu kantu podići u naznačene termine uz osobnu iskaznicu i odrezak računa od čistoće, odnosno pravo na žutu kantu imaju korisnici javne usluge prikupljanja mješanog komunalnog otpada s područja općine Cestica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje