Povežite se s nama

Život i društvo

“Vinska omotnica” – iskoristite novac za promociju vinara i vinogradara na stranim tržištima

Objavljeno:

- dana

NATJEČAJ

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj koji će zasigurno zainteresirati brojne vinogradare i vinare.

Naime, riječ je o natječaju za mjeru “Promidžba na tržištima trećih zemalja” iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018., poznatijega pod nazivom “Vinska omotnica”.

“Vinska omotnica” odnosi se na bespovratna sredstava Europske unije kojima je cilj povećanje konkurentnosti hrvatskih vinara i vinogradara kroz mjere restrukturiranja vinograda, investicije u vinarije i marketing vina te promidžbe vina na trećim tržištima.

Korisnici mjere mogu biti proizvođači vina upisani u Vinogradarski registar, javna tijela koja predstavljaju proizvođače vina, udruge vinara i zadruge. Mjerom su obuhvaćene reklame u medijima, ulaganja u odnose s javnošću, promociju i marketing, organizacija informativnih putovanja u Hrvatsku, promocija imidža Hrvatske, promotivne prodaje, ulaganja u izradu i distribuciju promotivnih materijala, ulaganja u sudjelovanje na sajmovima i drugim događanjima na tržištima trećih zemalja te administrativni troškovi i troškovi osoblja.

Razina potpore iznosi do 80 posto ukupnih troškova, unutar čega se udio od 50 posto odnosi na sredstva EU, a 30 posto na sredstva državne potpore. Rok za prijavu je do 29. rujna.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Međimurje i ludbreški kraj dobili 342.000 eura za ulaganja u romska naselja: gradit će se ceste, igrališta, rasvjeta…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, dodijelili su odluke o provedbi 17 projekata ukupne vrijednosti 730.000 eura. Riječ je o projektima vezanima za program unaprjeđenja infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima romske nacionalne manjine. Među odabranim projektima su i njih šest i Međimurske te dva iz Varaždinske županije.

U Međimurje ukupno dolazi 228.000 eura. Pojedinačno najviše dobiva Općina Nedelišće i to 70.000 za 2. fazu izgradnje Doma kulture u Paragu. Općina Pribislavec na programu je prošla projektom rekonstrukcije Ulice kralja Tomislava za što dobiva bespovratnih 60.000 eura. Slijedi Grad Čakovec koji će zahvaljujući dobivenom iznosu od 47.000 eura realizirati projekt izgradnje pješačko-biciklističke staze u Kuršancu. Općina Podturen osigurala je 21.000 eura za izgradnju sustava oborinske odvodnje u romskom naselju Lončarevo, dok su po 15.000 eura dobile Grad Murskom Središće i Općina Orehovica. Dok će se u Murskom Središću dobivenim novcem urediti dječje igralište u naselju Sitnice, u romskom naselju u Orehovici gradit će se novo dječje igralište.

Grad Ludbreg i Općina Sveti Đurđ dobili su po 57.000 eura, a iskoristit će ih za poboljšanje prometne infrastrukture i postavljanje javne rasvjete. U Ludbregu će se tako raditi na dijelu Ulice 5. studenog, dok u Svetom Đurđu planiraju zahvate na prilaznim cestama prema romskim naseljima na području općine.

– Ovim novcima i dodatnim ulaganjem Grada Čakovca omogućit ćemo sigurnost djece osnovnoškolskog uzrasta koja pješice ili biciklom dolaze u tamošnju školu. Projektom je planirana izrada projektno-tehničke dokumentacije, usluga stručnog nadzora i izvođenje građevinskih radova na stazi u duljini od 1100 metara, širini 1,7 metara s izradom bankine – rekla je tom prigodom čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.

Nastavite čitati

Život i društvo

Za subotu DHMZ izdao narančasto upozorenje, očekuje se obilna kiša i grmljavina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Dolazi promjena vremena koju se najavili meteorolozi te i na sjever Hrvatske donosi kišu.

Sedmodnevna prognoza vremena DHMZ-a za subotu, 23. rujna, najavljuje da će umjerena količina kiše pasti na varaždinskom području i to uglavnom popodne.

Treba napomenuti da je za sjever Hrvatske DHMZ za subotu izdao narančasto upozorenje, koje znači da vrijeme može biti opasno.

– Mjestimice obilna kiša. Količina oborine veće od 60 mm. Moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Vjerojatnost grmljavine veća je od 60 % – stoji u upozorenju DHMZ-a.

Oblačno će biti i u nedjelju tijekom jutra, a popodne bi trebalo pasti malo kiše.

Malo kiše se očekuje i u ponedjeljak, 25. rujna, tijekom jutra.

Najviša temperatura tijekom vikenad bit će 18 °C, i to u subotu.

Od utorka ponovno stiže sunce i nešto više temperature.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje