Povežite se s nama

Međimurje

Više od 200 maturanata iz triju sjevernih županija doznalo zašto su studiji na MEV-u studiji budućnosti

Objavljeno:

- dana

Međimursko veleučilište u Čakovcu u četvrtak je svojim budućim studentima otvorilo vrata kako bi iz prve ruke doznali zašto su studiji koje nudi zanimanja budućnosti.

Na Dan otvorenih vrata stiglo je 200-tinjak učenika iz triju sjevernih županija, a na zanimljivim radionicama o virtualnoj stvarnosti, dronovima i Centru održivog razvoja upoznali su se s jednim dijelom onog što studiji budućnosti na MEV-u uključuju.

Sadašnji studenti smjera Održive gradnje na studiju Održivog razvoja Vedran Vuk i Ivona Kučičić svojim su budućim kolegama predstavili studentski život na MEV-u te sve ono što studiji nude.

Maturante je pozdravio i dekan Veleučilišta doc. dr. sc. Igor Klopotan koji je istaknuo zadovoljstvo velikim interesom.

– Redovito pratimo trendove i prema tome prilagođavamo naše studijske programe, a ovako velik broj maturanata koji su stigli na Dan otvorenih vrata našeg Veleučilišta potvrđuje da smo u tome uspješni i da su naši studiji zanimanja budućnosti, što je prepoznato na tržištu – rekao je Klopotan.

Pročelnik Odjela za menadžment Tibor Rodiger rekao je da su studiji Računarstva, Održivog razvoja te Menadžmenta turizma i sporta usmjereni na budućnost, što su studenti imali priliku vidjeti.

– Neki maturanti na licu mjesta odlučili su se za studij na MEV-u, a neki će, vjerujem, kasnije. Osim Dana otvorenih vrata, Međimursko veleučilište u Čakovcu svojim budućim studentima nudi i jednu popularnu pogodnost: svim maturantima kojima će MEV biti prvi ili drugi izbor omogućujemo pohađanje besplatnih priprema za ispit državne mature iz matematike – poručio je Rodiger.

Sadašnji studenti svojim su budućim kolegama predstavili najmodernije softvere u kojima će, ako upišu studij Održivog razvoja, danas-sutra raditi. Riječ je o radionicama o održivosti gradnje na kojima su maturanti doznali s kojim će kompetencijama otići s MEV-a te Allplanu – BIM sustavu koji je budućnost i sadašnjost arhitekture, građevine i ostalih srodnih zanimanja.

Na Dane otvorenih vrata MEV-a stigli su i pročelnici upravnih odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske i Varaždinske županije Nives Kolarić Strah i Miroslav Huđek koji su pohvalili rad Međimurskog veleučilišta.

– Vjerujem da će maturanti prepoznati programe koji se nude i činjenicu da će nakon njihovog završetka biti prepoznati na tržištu rada te u budućnosti biti zadovoljni sa svojim izborom i zanimanjem – rekla je Kolarić Strah.

Međimursko veleučilište važno je i Varaždinskoj županiji budući da 50 posto studenata dolazi upravo odande.

– To znači da naše maturante privlači kvaliteta MEV-a i jednostavno svi zajedno moramo biti zadovoljni rezultatima koje postiže MEV koji stvara kadar koji ide direktno na tržište rada – naglasio je Huđek.

Međimurje

Međimurska policija s četvrtka na petak provodit će akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa četvrtka na petak (8./9. lipnja 2023.) od 23 do 5 sati provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Glavnina aktivnosti bit će usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Tijekom akcije sankcionirat će se i prekršaji upravljanja vozilima nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nepropisnog korištenja mobilnih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, koji su najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja, najavila je PU međimurska. 

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mještani i njihovi gosti uživali u ribljim specijalitetima i bogatom programu „Dana šibe i ribe“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Marijan Kovač/Općina Kotoriba

Kotoriba je tijekom vikenda bila domaćin izvrsno posjećenih „Dana šibe i ribe“.

U subotu poslijepodne kotoripske udruge pripremale su riblje specijalitete, a zadovoljna lica brojnih članova dvadesetak mjesnih udruga pokazatelj su da je druženje uz iće i piće bilo jako uspješno. Navečer su mnogi uživali u glazbenom programu grupe Oaza te pjevali poznate hitove Lane Jurčević. 

Za djecu je održana besplatna predstava Šarenog svijeta, a oni najmlađi sudjelovali su i na radionici Dječjeg vrtića Kotoriba.

Nedjeljno poslijepodne bilo je ispunjeno kulturno-umjetničkim programom uz odličan nastup kotoripskih mažoretkinja kao i KUD-a Kotoriba.

U programu su uživali i gosti pristigli besplatnim vlakom iz Varaždina, Čakovca i usputnih mjesta koje je na stanici u Kotoribi dočekala limena glazba.

Gosti su, kao i domaći posjetitelji, ostali oduševljeni „Kotoripskim korpaškim selom“ u sklopu kojeg je prikazana tradicija košaraštva, kao i pripadajućim izložbama i aktivnostima vezanim uz košaraštvo i ribolov.

Ujedno su još jednom zavirili u bogatu baštinu Međimurja kroz predstavljanje mnogobrojnih starih zanata koji su se odazvali pozivu Općine Kotoriba. Dio tradicije predstavljen je i na Starom farofu gdje su, uz stalni postav, bile izložene i šibom opletene flaše iz zbirke učitelja Zvonka Šantla.

Uz bogatu gastronomsku ponudu, glazbu Frikova i druženje u zabavnom parku, mještani Kotoribe i njihovi gosti imali su sadržajima uistinu bogat vikend.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje