Povežite se s nama

Sport

Više od 200 natjecatelja nastupit će nas badmintonu turniru Kaj Open

Objavljeno:

- dana

Badminton klub Marlex

Badminton klub Marlex iz Varaždina poziva sve zaljubljenike u badminton na otvoreni međunarodni turnir u badmintonu Kaj Open, u subotu, 7. listopada, u Areni Varaždin.

Na turnir se prijavilo više od 200 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

– Ovo je međunarodni turnir i badminton se vraća u Varaždin. To je olimpijski sport, pogodan za rekreativce, sport koji je malo bio sa strane. Vjerujem da će klub raditi na tome da se badminton digne na visoku razinu koju zaslužuje – rekao je glavni tajnik ZSUGV-a Patrik Koščak.

Mario Milešić, tajnik BK „Marlex“, pojasnio je da se turnir održava u sklopu Alpe-Dunav-Adria lige s natjecateljima iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

– Ideja je krenula iz slovenskih Brežica. Mi smo se pridružili i 2015. organizirali prvi „Kaj Open“ u Varaždinu. Potom su krenuli i Beograd i Sarajevo .Od sedam turnira sezone prvi se održava u Opatiji, slijedi naš u Varaždinu, pa Sarajevo, Brežice, Ljubljana, Zagreb i Beograd. Na početku smo imali 60 natjecatelja, a sada 207 prijavljenih iz 14 gradova i 26 klubova. Ima i individualaca. To je rekreacijski turnir, svatko se može prijaviti u četiri jakosne skupine, prema procjeni o vlastitoj kvaliteti – kazao je tajnik kluba.

Otvaranje turnira i prijave su u 8.30 sati, mješoviti parovi počinju u 9 sati, muški i ženski parovi u 12 sati, a muškarci i žene pojedinačno u 17 sati. Odigrat će se više od 430 mečeva. U 20 sati je proglašenje pobjednika turnira, večera i zabava do jutra.

Kako je jedan od glavnih ciljeva upoznavanje i druženje natjecatelja, Damir Šilec istaknuo je da je, primjerice, na turnir koji je organiziran u svibnju, došlo 33 natjecatelja koji do sada nisu bili u Varaždinu, a vraćaju se i na ovo izdanje u listopadu. Također je naglasio da ih podržava tvrtka „Marlex“, koja je uključena i u druge sportove u Varaždinu.

– Iako su prijave zaključene, moguće su pojedinačne do četvrtka, do popunjavanja skupina – dodao je Šilec.

Kotizacija je 90 kn (12 €) pojedinačno, 45 kn (6 €) po osobi u paru te 40 kn (5 €) za večeru i party. Kotizacija i večera se plaćaju na licu mjesta. Prijave na email: [email protected], a sve informacije o turniru na email: [email protected] i na www.facebook.com/BadmintonKlubMarlex.

Inače, Badminton klub „Marlex“ četiri godine organizira lokalnu badminton „Kaj ligu“ sa sedam turnira tijekom sezone, na kojoj sudjeluju natjecatelji iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Također imaju i školu badmintona koja se održava dvaput tjedno u varaždinskoj 4. osnovnoj školi.

Izvor:
Foto: ZSUGV

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje