Povežite se s nama

Međimurje

Više od 500 intervencija, a poslovali bez greške

Objavljeno:

- dana

REVIZIJA

Javna vatrogasna postrojba Čakovec je za poslovanje u 2015. godini dobila bezuvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju, što je najviša moguća ocjena.

Revizija financijskih izvješća i poslovanja obavljena je od listopada prošle godine do svibnja ove godine, a izvješće je prošlog mjeseca upućeno Hrvatskom saboru.

Postrojba ima 38 zaposlenika, od čega 35 vatrogasaca i tri zaposlenika koji obavljaju računovodstvene, pomoćne i poslove održavanja. Tijekom 2015. su izašli na čak 559 intervencija, a uz to što su gasili požare i izlazili na tehničke intervencije, pripadnici Javne postrojbe pružali su usluge osiguranja i održavali javne vježbe.

– Državni ured za reviziju ocjenjuje da je Postrojba u 2015. uspješno provodila mjere i aktivnosti na unaprjeđenju cjelokupnog sustava vatrogastva, odnosno da je ispunila propisane zadaće i ciljeve te bila učinkovita u trošenju sredstava iz proračuna, od pruženih usluga, donacija i drugih izvora – istaknuto je u izvješću.

Postrojba je 2015., baš kao i prethodnih godina, poslovala odlično: prihodi su iznosili 7,6 milijuna kuna, a rashodi 7,3 milijuna kuna, pa su godinu završili s 313.000 kuna viška prihoda. Budući da su i prethodnih godina ostvarili pozitivan poslovni rezultat, čakovečka profesionalna vatrogasna postrojba mogla se pohvaliti da je imala ukupno 722.000 kuna viška prihoda.

Državni revizori su napomenuli i da se zaposlenici Postrojbe kontinuirano usavršavaju. – U 2015. je sedmero vatrogasaca sudjelovalo na stručnom skupu usavršavanja u ronjenju, po četvorica vatrogasaca su sudjelovala na osposobljavanju za pripadnike dopunskih snaga Državne intervencijske postrojbe te pohađala stručno usavršavanje i položila ispite za servisera vatrogasnih aparata – naveli su.

Napomenuli su i da je tijekom 2015. nabavljena podvodna komunikacija sa slušalicama i brojna druga oprema, čime je poboljšana tehničko-tehnološka opremljenost Postrojbe. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Zajednica sportskih udruga Čakovca za programe i projekte osigurala dva milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zajednica sportskih udruga Čakovca poziva sportaše i sportske klubove da se jave na javni poziv putem kojeg će se isplaćivati financijske potpore za projekte i programe. Ukupna vrijednost javnog poziva je 2,07 milijuna kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1000 kuna, a najveći 200.000 kuna.

Prihvatljivi prijavitelji programa i projekata su udruge građana članovi Zajednice sportskih udruga Čakovca čije aktivnosti doprinose zadovoljavanju javnih potreba u sportu i ispunjavanju ciljeva i prioriteta definiranih Statutom Zajednice i javnim pozivom. Prednost u ostvarivanju financijske potpore imaju programi ili projekti koji su do sada kontinuirano sufinancirani i uspješno provedeni, koji trajno, sustavno i intenzivno utječu na korisnika, koje podnositelji programa ili projekta provode u suradnji sa srodnim udrugama i drugim pravnim i fizičkim osobama te oni koji se odvijaju na području Čakovca.

Poziv će biti otvoren do 4. veljače, a prijave će ove godine biti isključivo online.

Nastavite čitati

Međimurje

Do 23. siječnja prikupljaju se prijedlozi kandidata u izboru za najsportaše Međimurja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije i ove godine poziva na predlaganje kandidata za izbor najboljih sportaša Međimurja u 2021. godini. Klubovi mogu dostaviti ime po jednog kandidata iz svojeg sporta u kategorijama: najboljih sportašica i sportaša, ženske ekipe i muške momčadi te para, štafete ili posade. Predloženi kandidati trebali bi biti pojedinci i ekipe koji su članovi klubova i udruga s područja Međimurske županije te koji su ostvarili najbolji uspjeh u svom sportu.

Također, klubovi mogu dostaviti prijedloge za nagradu „Darovite sportašice i sportaši“, a kriteriji za nominaciju su: prvo mjesto na državnom prvenstvu mlađih kategorija, reprezentativni status, kategorizacija Hrvatskog olimpijskog odbora i da kandidat nije dosada nagrađivan kao daroviti sportaš.

Klubovi mogu slati i prijedloge za dodjelu priznanja „Franjo Punčec“ koje se dodjeljuje kao priznanje za životno djelo i godišnje priznanje.

Županijska Zajednica športskih udruga i saveza u suradnji s Udrugom sportskih novinara Međimurja i ove će godine izabrati dobitnika natječaja u izboru „Sportski fair-play potez 2021. godine“.

U obzir će doći svi prijedlozi koji budu dostavljeni do 23. siječnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje