Povežite se s nama

Međimurje

Više od 500 intervencija, a poslovali bez greške

Objavljeno:

- dana

REVIZIJA

Javna vatrogasna postrojba Čakovec je za poslovanje u 2015. godini dobila bezuvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju, što je najviša moguća ocjena.

Revizija financijskih izvješća i poslovanja obavljena je od listopada prošle godine do svibnja ove godine, a izvješće je prošlog mjeseca upućeno Hrvatskom saboru.

Postrojba ima 38 zaposlenika, od čega 35 vatrogasaca i tri zaposlenika koji obavljaju računovodstvene, pomoćne i poslove održavanja. Tijekom 2015. su izašli na čak 559 intervencija, a uz to što su gasili požare i izlazili na tehničke intervencije, pripadnici Javne postrojbe pružali su usluge osiguranja i održavali javne vježbe.

– Državni ured za reviziju ocjenjuje da je Postrojba u 2015. uspješno provodila mjere i aktivnosti na unaprjeđenju cjelokupnog sustava vatrogastva, odnosno da je ispunila propisane zadaće i ciljeve te bila učinkovita u trošenju sredstava iz proračuna, od pruženih usluga, donacija i drugih izvora – istaknuto je u izvješću.

Postrojba je 2015., baš kao i prethodnih godina, poslovala odlično: prihodi su iznosili 7,6 milijuna kuna, a rashodi 7,3 milijuna kuna, pa su godinu završili s 313.000 kuna viška prihoda. Budući da su i prethodnih godina ostvarili pozitivan poslovni rezultat, čakovečka profesionalna vatrogasna postrojba mogla se pohvaliti da je imala ukupno 722.000 kuna viška prihoda.

Državni revizori su napomenuli i da se zaposlenici Postrojbe kontinuirano usavršavaju. – U 2015. je sedmero vatrogasaca sudjelovalo na stručnom skupu usavršavanja u ronjenju, po četvorica vatrogasaca su sudjelovala na osposobljavanju za pripadnike dopunskih snaga Državne intervencijske postrojbe te pohađala stručno usavršavanje i položila ispite za servisera vatrogasnih aparata – naveli su.

Napomenuli su i da je tijekom 2015. nabavljena podvodna komunikacija sa slušalicama i brojna druga oprema, čime je poboljšana tehničko-tehnološka opremljenost Postrojbe. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio 10 poticaja za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Početkom siječnja ove godine Grad Mursko Središće je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina.

Pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 11 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak 31. ožujka u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je: “Cilj i želja je napraviti nešto korisno za mlade obitelji za koje želimo da u gradu ostanu i da se doseljavaju u naš grad, a da stare ruševne kuće koje narušavaju vizuru i izgled da se uklone ili obnove.“

Tako je ukupno dodjeljeno 10 poticaja i to u iznosu od 9954,20 eura za obnovu nekretnina i 6636,15 eura za rušenje to jest sveukupno 16.590,35 eura. Jedan poticaj za rušenje nekretnine u iznosu od 1990,84 eura uvjetovan je promjenom prebivališta.

Nastavite čitati

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje