Povežite se s nama

Sport

Više od stotinu amatera i registriranih igrača natjecalo se na 5. VzPongu

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

U organizaciji Udruge Starr u Varaždinu su održani Otvorenih dana stolnog tenisa 5. VzPong.  Na turniru namijenjenom amaterima ali i registriranim igračima svih uzrasnih kategorija odzvalo se više od stotinu igrača iz Hrvatske, Slovenije, BIH te Indije.

 

U kategoriji klinci i klinceze prvo mjesto osvojio je Simon Vincek, druga je bila Bruna Borovec a treće mjesto su osvojili Denis Toplak i Vito Milak.

U kategoriji kadeti amateri prvo mjesto osvojio je Leonardo Šmic, drugo Matija Janžek, a treće mjesto Vito Draganić i Karlo Mežnarić.

U kategoriji kadeti registrirani igrači prvi je bio Stjepan Škoda, drugi Leon Milak, a treće mjesto osvojili su Timi Maslić i Dominik Toplek.

U kategoriji kadetkinje registrirane igračice prvo mjesto osvojila je Ana Kupski, druga je bila Bruna Borovec a treće Nuša Stanojević i Sara Čoh.

U kategoriji juniori registrirani igrači pobijedio je Marko Vidaček, drugi je bio Tomislav Zovko a treće mjesto osvojili su Stjepan Škoda i David Čukulić.

U kategoriji seniorke registrirane igračice prvo mjesto osvojila je Martina Milošević, druga je bila Patricija Solar a treća Anita Šilec.

U kategoriji seniori registrirani igrači prvo mjesto osvojio je Marko Vidaček, drugo Tomislav Zovko a treće Jakov Jakelić i Marko Gredelj.

U kategoriji seniori amateri prvi je bio Marko Gredelj, drugi Željan Gačina, a treći su bili Matija Katalenić i Stanislav Lošić.

U kategroiji Veterani amateri pobijedio je Vashist Ravi, drugi je bio Mladen Beraković, a treći Božidar Križanec.

U kategoriji veteranke amaterke prva je bila Jasna Šinko, druga Ivana Medvedović a treće mjesto osvojile su Sanda Vidović i željka Podgorelec – Sirc.

 Otvorene dane stolnog tenisa 5. potpomogli su brojni sponzori i donatori: Tehno market, Hangar 13, Gradski bazeni Varaždin, frizerski studio Jaroš, hotel Turist, zlatarna Beriša, Bilanca, Stiga, Bernarda, Tim ortopedija, TTS sportski centar, Ožujsko, Centrum travel i Croatia zdravstveno osiguranje.

Ekipa STK Starr priprema se za prvi nastup u Srednjeeuropskoj ligi početkom rujna u Beču, a paralelno se radi i na promociji stolnog tenisa, radu s mladima kao i rekrativcima.

 

Jedan od sudionika bio je i Indijac Ravi Vashist koma supruga radi u indijskoj ambasadi u Zagrebu. – Ja sam igrao stolni tenis u New Delhiju 12 godina u najvišoj ligi. Odsim toga igrao sa tri godine u Hong Kongu kao i u Kuvajtu, u indijskoj školi. Moj prijatelj me obavijestio za ovaj turnir u Varaždinu i ja sam rado došao. Inače igram u Zagrebu amatersku ligu Sokaz i rado odlazim na veteranske turnire. Odlično mi je bilo u Varaždinu i rado ću doći ponovo.  

 

 

Izvor:
Foto:

Sport

Prava berba medalja plesačica i plesača Valcera na Trofeju grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sportskoj dvorani Graberje u subotu, 16. listopada, održan je 7. Trofej grada Varaždina 2021.

Turnir je održan u organizaciji Sportskoga plesnoga kluba Valcer te u suorganizaciji Plesnoga kluba Takt i Hrvatskoga sportskoga plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je više od 200 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranojutarnjim satima u disciplini breakdancea, a zatim su u ranijim prijepodnevnim satima snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji su se varaždinskoj publici predstavili u dvjema disciplinama sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Pojedinci

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljalo je sedam plesnih parova i deset pojedinaca.

Tin Žmuk je u kategoriji osnovci D2 osvojio srebrnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok je Dorja Pernar, također u kategoriji osnovci D2, osvojila zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima.

Elena Sekovanić je u kategoriji mlađih osnovaca D3 osvojila srebrnu medalju u standardnim i u latinskoameričkim plesovima.

Debitantica na turniru Vanessa Cafuk u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojila je srebrnu medalju u standardnim i zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Njezin klupski kolega Adriano Žmuk u kategoriji mlađe mladeži D1 u standardnim plesovima osvojio je zlatnu medalju te zlatnu medalju u kategoriji mlađe mladeži D2 u latinskoameričkim plesovima, Leona Mičuda u kategoriji mlađe mladeži D3 u standardnim plesovima zauzela je 4. mjesto, dok je u kategoriji mlađe mladeži C u latinskoameričkim plesovima bila treća.

Kiara Črnila je u kategoriji mlađe mladeži C osvojila zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima, Vida Jurak također je bila prva u kategoriji mlađe mladeži B u standardnim i u latinskoameričkim plesovima, dok se Lana Režek u kategoriji mladeži C plasirala na 5. mjesto u standardnim i na 8. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Zlatnu medalju osvojio je i Eugen Sekovanić u kategoriji mladeži C u standardnim plesovima.

Pregršt medalja osvojili su i varaždinski plesači u parovima. U osnovcima D2 brončanu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima odnijeli su Ivan Biškup i Uma Mašić, da bi njihovi kolege Tin Žmuk i Elena Sekovanić u istoj kategoriji zauzeli 4. mjesto u standardnim plesovima te 3. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

28 medalja

Adriano Žmuk i Dorja Pernar u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojili su srebrnu medalju u standardnim i u kategoriji mlađa mladež D2 zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Rok Podsečki i Eni Tuđan su u kategoriji mlađe mladeži D2 osvojili zlatnu medalju u standardnim i srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima.

Zlatne medalje u standardnim i latinskoameričkim plesovima odnijeli su i Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević u kategoriji osnovci C, kao i Andrej Detelj i Elena Weiser kategoriji mlađe mladeži C u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Dodajmo da su Eugen Sekovanić i Kiara Črnila u iznimno jakoj kategoriji mladeži C osvojili brončanu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Nastavite čitati

Sport

Dabar Tin Tompić na popisu za okupljanje juniorske rukometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Krešo Ivanković pozvao je igrače na prvo okupljanje u novoj sezoni.

Na popisu se nalazi 20 igrača, uz još šest na listi za pričuve koji mogu biti pozvani naknadno, ukoliko se za to ukaže potreba. Među pozvanim igračima većina je onih koji su ovog ljeta osvojili srebro na Europskom kadetskom prvenstvu kojem su domaćini bili Varaždin i Koprivnica.

Na popisu je igrač Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 Tin Tompić, dok je na pričuvnom popisu Dabar Fabijan Grubišić.

Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu, 1. studenog ispred Doma sportova, i odmah produžiti put do Poreča gdje će boraviti do 7. studenog. Kao što je od ranije poznato, u tom terminu u Poreču će boraviti i naša muška seniorska reprezentacija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje