Povežite se s nama

Međimurje

Više rekreacije, socijalnog aktiviranja i radnih navika

Objavljeno:

- dana

UKLJUČENOST

U čakovečkoj zgradi Scheier prošlog je tjedna održana početna konferencija trogodišnjeg programa „Ponudimo više“ namijenjenog osobama s tjelesnim invaliditetom.

Nositelj programa je Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, a partneri su Međimurska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Čakovec te Grad Prelog, dok je projekt dobio podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na predstavljanju projekta sudjelovali su zamjenica župana Sandra Herman, predsjednica Društva Miljenka Radović, voditeljica projekta Katarina Drk, Blaženka Dasović iz HZZ-a i logopetkinja Društva Tatjana Nikolajeva Bubek.

Volonterski klub

– Opći cilj programa je stvaranje uvjeta za povećanje kvalitete života i prevenciju institucionalizacije osoba s invaliditetom – istaknula je voditeljica projekta. U trogodišnjem programu osmišljene su aktivnosti prilagođene svim dobnim skupinama kako bi svi korisnici mogli pronaći nešto u skladu s vlastitim interesima. Nastavit će se s uslugom poludnevnog boravka, a ujedno će se osnovati i volonterski klub koji će razvijati inkluzivno volontiranje s ciljem stvaranja nove slike o osobama s invaliditetom.
– Vjerujemo da će ovaj projekt okupiti više od 150 osoba na godišnjoj razini, što predstavlja iznimno velik broj i ponosni smo na taj rezultat – naglasila je Radović.

U okviru sportsko-rekreacijskoga kluba organizirat će se tri vrste vježbanja. Jedna od njih je vježbanje pod vodstvom fizioterapeuta Roberta Bošnjaka u Macanovom domu u Čakovcu. Zainteresirani će također moći vježbati pod vodstvom kineziologa u DG Sport u Prelogu ili izabrati individualno vježbanje pod vodstvom fizioterapeutkinje Tine Jelenić.
Projektni partner Hrvatski zavod za zapošljavanje održat će ciklus od deset radionica čiji je cilj ojačati samopouzdanje i vještine komuniciranja osoba s invaliditetom te unaprijediti njihova znanja i vještine u aktivnom traženju posla. Sve programske aktivnosti osmišljene su s ciljem druženja, socijalnog aktiviranja, sportsko-rekreativnog uključivanja, očuvanja radnih navika te stjecanja novih znanja i vještina o povećanju potencijala osoba s invaliditetom prilikom uključivanja na tržište rada.

Nabava logopedske opreme

U humanitarnoj akciji “Za dječji osmijeh” prikupljeno je više od 40 tisuća kuna potrebnih za kupnju logopedske opreme, rečeno je na konferenciji.
Prikupljena sredstva utrošit će se za kupnju digitalnoga logopedskog seta i vibrofona, kao i didaktičke opreme. Logopetkinja Bubek na konferenciji je govorila o funkcioniranju navedene opreme.

Izvor:
Foto: privatna arhiva

Međimurje

Udruga umirovljenika Prelog poziva slavljenike zlatnog i dijamantnog pira da se jave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iz Udruge umirovljenika Prelog obavještavaju sve članove da članarine za 2022. godinu mogu uplatiti u prostorijama Udruge svakog utorka i četvrtka od 8 do 11 sati.

– Ukoliko ste u nemogućnosti doći zbog starosti ili bolesti, članarinu za vas može uplatiti bilo koja vama bliska osoba. Povjerenici Udruge naknadno će sakupljati preostale članarine kada se epidemiološka situacija poboljša.

Također, pozivaju se svi koji su ili će u razdoblju od 4. travnja 2021. do 17. travnja 2022. godine proslaviti 50. i 60. godišnjicu braka da nam se jave na broj telefona: 099/213-4698.

Sve obavijesti za izlete, druženja i ostala događanja koja ćemo imati tijekom godine pratite putem naših društvenih stranica na Facebooku i oglasnim pločama Udruge u okolnim naseljima – javljaju iz preloške Udruge.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mališani iz skupine “Leptirići” Dječjeg vrtića “Cvrčak” posjetili PU međimursku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U jutarnjim satima u utorak, 18. siječnja, u posjet Policijskoj upravi međimurskoj stiglo je dvadesetak mališana iz skupine “Leptirići” Dječjeg vrtića „Cvrčak“ sa svojim odgojiteljicama.

Na ulazu u zgradu Policijske uprave male goste i njihove tete dočekala je policijska službenica za Odnose s javnošću Ureda načelnika Policijske uprave Danijela Turk te im zaželjela dobrodošlicu.

Za djecu je bio pripremljen niz zanimljivih sadržaja. Uz šetnju prostorima zgrade Policijske uprave upoznali su se s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici i drugi zaposlenici obavljaju svoje svakodnevne poslove.

U šalter sali Policijske uprave službenica Odjela za upravne poslove, prezentirala je svrhu i izgled osobnih dokumenata; osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu. Potom su obišli prostorije za zadržavanje koje su kod njih pobudile bujnu maštu i potaknule vesele komentare, kažu u PU međimurskoj.

U sportskoj dvorani Policijske uprave dočekao ih je policijski sportski trener, od kojeg su doznali na koji način policijski službenici održavaju dobru fizičku kondiciju te su isprobali pravi policijski trening. Bilo je tu zagrijavanja trčanjem, vježbanja gardova, pa čak i elemenata nogometa. Na kraju druženja sportski trener mališanima je podijelio prigodni promotivni materijal nabavljen sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Vijeća za prevenciju Grada Čakovca – privjeske.

U dvorištu Policijske uprave policijski službenici prometne i interventne policije pripremili su raznu opremu, pomagala i službeni motocikl, koje koriste u svom svakodnevnom radu te su im na zanimljiv način opisali kako izgleda njihov radni dan.

Vrlo im je zanimljiva bila oprema koju koristi Interventna jedinica policije, osobito zaštitne kacige, štitovi i „ovan“ koji se koristi za razvaljivanje vrata, a ništa manje i službeni policijski motocikl, pa su mnogi od njih iskoristili priliku i sjeli na njega uz neizbježno fotografiranje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje