Povežite se s nama

Međimurje

Više rekreacije, socijalnog aktiviranja i radnih navika

Objavljeno:

- dana

UKLJUČENOST

U čakovečkoj zgradi Scheier prošlog je tjedna održana početna konferencija trogodišnjeg programa „Ponudimo više“ namijenjenog osobama s tjelesnim invaliditetom.

Nositelj programa je Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, a partneri su Međimurska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Čakovec te Grad Prelog, dok je projekt dobio podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na predstavljanju projekta sudjelovali su zamjenica župana Sandra Herman, predsjednica Društva Miljenka Radović, voditeljica projekta Katarina Drk, Blaženka Dasović iz HZZ-a i logopetkinja Društva Tatjana Nikolajeva Bubek.

Volonterski klub

– Opći cilj programa je stvaranje uvjeta za povećanje kvalitete života i prevenciju institucionalizacije osoba s invaliditetom – istaknula je voditeljica projekta. U trogodišnjem programu osmišljene su aktivnosti prilagođene svim dobnim skupinama kako bi svi korisnici mogli pronaći nešto u skladu s vlastitim interesima. Nastavit će se s uslugom poludnevnog boravka, a ujedno će se osnovati i volonterski klub koji će razvijati inkluzivno volontiranje s ciljem stvaranja nove slike o osobama s invaliditetom.
– Vjerujemo da će ovaj projekt okupiti više od 150 osoba na godišnjoj razini, što predstavlja iznimno velik broj i ponosni smo na taj rezultat – naglasila je Radović.

U okviru sportsko-rekreacijskoga kluba organizirat će se tri vrste vježbanja. Jedna od njih je vježbanje pod vodstvom fizioterapeuta Roberta Bošnjaka u Macanovom domu u Čakovcu. Zainteresirani će također moći vježbati pod vodstvom kineziologa u DG Sport u Prelogu ili izabrati individualno vježbanje pod vodstvom fizioterapeutkinje Tine Jelenić.
Projektni partner Hrvatski zavod za zapošljavanje održat će ciklus od deset radionica čiji je cilj ojačati samopouzdanje i vještine komuniciranja osoba s invaliditetom te unaprijediti njihova znanja i vještine u aktivnom traženju posla. Sve programske aktivnosti osmišljene su s ciljem druženja, socijalnog aktiviranja, sportsko-rekreativnog uključivanja, očuvanja radnih navika te stjecanja novih znanja i vještina o povećanju potencijala osoba s invaliditetom prilikom uključivanja na tržište rada.

Nabava logopedske opreme

U humanitarnoj akciji “Za dječji osmijeh” prikupljeno je više od 40 tisuća kuna potrebnih za kupnju logopedske opreme, rečeno je na konferenciji.
Prikupljena sredstva utrošit će se za kupnju digitalnoga logopedskog seta i vibrofona, kao i didaktičke opreme. Logopetkinja Bubek na konferenciji je govorila o funkcioniranju navedene opreme.

Izvor:
Foto: privatna arhiva

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje