Viši predavač na Odjelu za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, ujedno i zagrebački anesteziolog iz Kliničke bolnice Dubrava, dr. med. Nikola Bradić dobitnik je prestižne nagrade zvane „Medicinski Oscar“ za 2019. godinu.

Svečano proglašenje pobjednika ovog međunarodnog natječaja International Medis Awards for Medical Research 2019., popularno nazvano „Medicinski Oscar“, održano je u Ljubljani, u utorak, 5. studenoga.

Ove su se godine s čak 207 istraživačkih radova natjecali liječnici i farmaceuti iz devet država srednje i jugoistočne Europe, a nagradu za područje intenzivne medicine i anesteziologije s ponosom je preuzeo dr. med. Nikola Bradić, ističu iz Sveučilišta Sjever.

Nikola Bradić dobio je ovu prestižnu nagradu za rad pod naslovom „Volatile Anesthetics versus Total Intravenous Anesthesia for Cardiac Surgery“, koji je objavljen u New England Journal of Medicine. Uz sudjelovanje 48 kolega iz 13 svjetskih država i 36 bolnica, autori su dokazali da nema razlike u nastanku komplikacija i smrtnosti u kardiokirurških bolesnika u kojih su primijenjeni inhalacijski ili intravenski anestetici.

– Velike čestitke dr. Nikoli Bradiću na ovom iznimnom priznanju! – ističu iz Sjevera.

Komentari

Komentara