Zvonko Simon, pripadnik 7. gardijske brigade “Puma”, život je izgubio kao 26-godišnjak 1995. godine tijekom akcije Oluja.

Općina Visoko svečano je proslavila blagdan Presvetog Trojstva, Dan Općine i Župe Visoko. Uz svečarski su se rođendanski program Visočani i njihovi gosti prisjetili svoga poginulog sumještanina, branitelja Zvonka Simona.

– Blagdan Presvetog Trojstva glavni je blagdan za Općinu Visoko, kojim slavimo zaštitnike naše župe. Tim je povodom održano tradicionalno veliko visočko proštenje, a tijekom prijepodneva položen je vijenac i zapaljene su svijeće u znak sjećanja na poginulog branitelja Zvonka Simona, uz nazočnost predstavnika Općine, udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Visokog, Jalševca i Kneginca te članova obitelji Simon – rekao je načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković.

Služena je svečana sveta misa koju je predvodio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak. U spomen na Zvonka Simona, pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“, koji je život izgubio kao 26-ogodišnjak 1995. godine tijekom akcije Oluja, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Klub Visoko je pod pokroviteljstvom Općine Visoko organizirala tradicionalni, 21. Memorijalni turnir „Zvonko Simon”. Na turniru je sudjelovalo 12 ekipa iz Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Varaždinske županije. Pobjedu je odnijela ekipa Prijevoz-kop Zidarić iz Sudovca, druga je bila ekipa Tratinčica Drašković, a treća je mjesto pripalo ekipi UDVDR Visoko. Najbolji strijelac turnira je Petar Baneković (UDVDR Visoko), a golman Jurica Galina (Prijevoz-kop Zidarić). U Visokom je bio i umirovljeni brigadni general Hrvatske vojske Željko Dvekar, koji je i otvorio turnir.

– Zvonko je, poput mnogih mladića tijekom agresije na Hrvatsku, osjetio u svom srcu potrebu da stane na branik domovine i u obranu hrvatskog naroda, dajući najviše što čovjek može dati, svoj život.Treba pohvaliti napore Općine Visoko i načelnika te Udruge dragovoljaca i veterana, koji ustrajno iz godine u godinu organiziraju malonogometni turnir otvorenog tipa koji evocira uspomenu na njihovog sumještana Zvonka i njegovu žrtvu – rekao je Dvekar.

Komentari

Komentara